Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Lastavica

    Glavolomke na izbor :)

    avatar

    29.01.2018. (04:53)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    Skandi saće... vidim prvi put... :)

    avatar

    29.01.2018. (04:53)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Skandisaće je zanimljiva novotarija.

    avatar

    29.01.2018. (19:46)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Teško je rješavati križaljke kad su ti prevelike i vidi se samo mali dio, ali uz par slova sam uspio ove s s tavama Kristina Krepela i Antonija Šola.

    avatar

    29.01.2018. (20:22)    -   -   -   -  

  • Taango

    Nekada sam bio lud za križaljkama ,postojale su one džepne križaljke za razonodu.Dušu su dale za zabavu u recimo prepunom tramvaju ako si ulovio prazno mjesto.LP

    avatar

    29.01.2018. (21:12)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Taango: vrati se odgonetanju.
    Gogoo: možda te i poslušam.

    avatar

    30.01.2018. (00:19)    -   -   -   -  

  • Mali remorker

    Aha, izložio si i moje kobile. Baš sam neki dan kad si mi poslao sken razmišljao o tome.

    Ta belina je malo tvrđi orah, baš sam se namučio dok sam izvukao 7 x 7 iz šeme koju sam sebi zadao. Zapeo sam da mi ta dva tematska pojma budu pozicionirana tako ili nikako drugačije, i onda tu nije bilo mnogo izbora (recimo, završno B je živa mora, i nisam imao nikakvu alternativu za sakaliba).

    A pored toga što je kombinacija sama po sebi prilično teška tj. traži dosta starog rešavačkog znanja, dodatno je otežana opisima. Npr. KIRASIR, bez obzira na to što je uobičajeni enigmatski pojam, u težim kombinacijama zahteva sugestiju (konjanik sa kirasom), ABASIDI takođe (arapska dinastija, potomci Abasa), uz MELANIZAM bi bilo dobro spomenuti i melanin itd. I uz sve to, pojam ALTAMIRANO je opisan kao "mjesto u Meksiku, u državi Chiapas". Ne znam zašto je opisivač to uradio, jer je reč o jednom od najvećih (prez)imena hispanoameričke književnosti. Ignacio Manuel Altamirano je, stoga, prisutan u svim enciklopedijama, pa i u hrvatskim (počev od HE u koju se Feniksovi urednici zaklinju), i ne kapiram zašto je "mesto u državi za koju niko nije čuo", pa ni autor ovog rada, bolji opis (čak i ukoliko je neko na brzaka procenio da je to nerešivo i ovako, i onako).
    (Generalno, ja sam vrlo osetljiv na ta "mesta u Keniji i Ognjenoj zemlji", i za sve ove godine, još nikada nisam upotrebio ni u jednom svom sastavu takav pojam - jer su to za mene besmislene reči. Sve što se pojavilo u mojim radovima iz te kategorije, a dešavalo se xy puta, nema veze sa mnom).

    avatar

    30.01.2018. (16:35)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Remorkeru, drugi puta ispod križaljke opiši pokoji pojam.

    avatar

    30.01.2018. (19:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...