Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • jelen

    Njegova želja da bude pokopan u Staljingradu je ipak ostvarena ali tek 2006. kad su posmrtni ostaci Vasilija Zajceva preneseni iz Kijeva i sahranjeni na memorijalnom groblju na Mamajevu Kurganu. Neda mi se sad tražiti ali sjećam se da ima na yutubu snimaka te pogrebne ceremonije s punim vojnim počastima.

    avatar

    13.01.2018. (21:47)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    da, posljednja želja ipak bi se trebala ispuniti ODMAH (prvi put), a ne ekshumacijom ... Meni to nije etički, a ni vjerski prihvatljivo, ako je netko heroj onda ga tako treba i sahraniti, a ne kao da je nešto zapelo u nekakvom kriminalističkom filmu, pa treba tijelo opetovano pregledati.

    No dobro, slažem se i da je uvijek 'bolje nekad, nego nikad' ...

    Mir, Milost i Milosrđe kao da poručuju oni koji zauvijek pokriveni su grudom zemlje rodne, a bitke koje su sada već povijest neka se više nikada ne ponove …

    avatar

    14.01.2018. (09:25)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Smrznem se kad čitam o posljedicama rata.
    Onaj devedesetih u Hrvatskoj me se posebno dojima.
    Proklet bio onaj tko ga poveo!

    avatar

    14.01.2018. (09:39)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Rat u 'devedesetim' izazvala je veliko-srpska agresorska politika (ne Srbi kao narod - politika tadašnjih veliko-srpskih političara) posezanjem za tuđim teritorijem. Ta agresosrska politika prevarila je i iskoristila Srbijance u Hrvatskoj za svoje agresorske ciljeve.

    Kao odgovor došlo je u Hrvatskoj do Domovinskog (obrambenog) rata za koji su Hrvati morali platiti strašnu cijenu gubitkom života i razaranjem Hrvatske.

    Sada pak opet neka nova politika želi nekakvu 'podijelu' krivnje nametanjem nekakvih neprihvatljivih teza o nesretnom građanskom ratu. Oni koji 'nameću' opravdanja građanskim ratom opet čine namjerno zlo jer ili ne razumiju definiciju građanskog rata, ili je ne žele razumjeti i igraju na opasnu kartu agresorske politike koja je već jednom dovela do strahota i opet bi vrlo lako mogla (igrati se s nacijom jako je opasno, nacija je samo jedna i samo nacija ima pravo na državu i teritorij, a narodi danas koji žive kod drugih nacija velikom većinom imaju države ...)

    avatar

    14.01.2018. (10:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...