Kesteni znaju ovak počet propadat već krajem kolovoza, čak i sredinom kolovoza, jako su neka uvredljiva čeljad. :) A na Kaptolu, tam kod toaleta lijevo od katedrale, ima onaj jedan kesten koji zna procvjetati i prolistati jednom granom sad ujesen ili bliže Novoj godini, ako su topli dani. Ali samo jednom granom.
25.10.2017. (21:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Mariano; To je točno, a i već si mi rekao. :)) Danas sam hodala onuda i grana je u cvatu! :)) Nisam slikala jer sam, po novome, lijena ko puž, ali grana cvate kao da je proljeće. Čak sam mislila i kratki post napisati da pribilježim to (ali sam lijena pa nisam) i još dvije stvari: 1.cvate kesten i kod naše crkve 2.jučer je tako puhalo da su ptice u zraku (o)stajale na mjestu uz svo mahanje krilima......u neuspjelim pokušajima leta kroz zračnu struju..... Bio je to stvarno nesvakidašnji prizor....
25.10.2017. (22:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Gogoo; Hvala, meni je najdraži dio slike ovaj mrmor u pozadini.... Kao mreža lišća, čipka, ili možda mozaik...ne znam. Prostor iza slike ostavljam najčešće (ponekad ga naknadno maknem iz starih postova, tek tak, da je uredno) da mi ove periferalije (sat, datum, okvir posta itd) nisu nakeljene odmah na sliku.... Dajem slici prostora da bude, naravno, ako mi se čini da slika to zahtjeva. Najčešće da, tek poneka treba 'dno' odozdola. Hm. Tako ti ja to vidim. :D
25.10.2017. (23:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne volim kesten-pire i trajno se čudim zakaj ga svi drugi volu. :)) No, jako volim i kuhano i pečeno kestenje. Valjda ipak mora biti vruće ili toplo (da bih ga ja voleo).
28.10.2017. (17:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Mariano; sveta Hildegarda bila bi jako ponosna na tebe :)) kestenje je jedna od njezinih najtoplije preporučivanih biljaka ... pečeni volim najviše, kuhani (onako da ga sama čitim i jedem) može , ali mi se ne da :D, pire? Po mojem sudu, jedini kestenpire koji valja je od Leda, onaj bez šećera (onaj za kolače)....ali pitam se uvijek koliko je unutra pirea od graha....(to se dodaje za težinu)...
28.10.2017. (17:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mariano Aureliano
Kesteni znaju ovak počet propadat već krajem kolovoza, čak i sredinom kolovoza, jako su neka uvredljiva čeljad. :) A na Kaptolu, tam kod toaleta lijevo od katedrale, ima onaj jedan kesten koji zna procvjetati i prolistati jednom granom sad ujesen ili bliže Novoj godini, ako su topli dani. Ali samo jednom granom.
25.10.2017. (21:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Mariano;
To je točno,
a i već si mi rekao. :))
Danas sam hodala onuda
i grana je u cvatu! :))
Nisam slikala jer sam, po novome, lijena ko puž,
ali grana cvate kao da je proljeće.
Čak sam mislila i kratki post napisati da pribilježim to
(ali sam lijena pa nisam) i još dvije stvari:
1.cvate kesten i kod naše crkve
2.jučer je tako puhalo da su ptice u zraku (o)stajale na mjestu uz svo mahanje krilima......u neuspjelim pokušajima leta kroz zračnu struju.....
Bio je to stvarno nesvakidašnji prizor....
25.10.2017. (22:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Zanimljiva obrada krošnje kestena (moram puno skrolati od slike do komentara, što nije slučaj na prošlim postovima).
25.10.2017. (22:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Gogoo;
Hvala, meni je najdraži dio slike ovaj mrmor u pozadini....
Kao mreža lišća, čipka, ili možda mozaik...ne znam.
Prostor iza slike ostavljam najčešće (ponekad ga naknadno maknem iz starih postova, tek tak, da je uredno) da mi ove periferalije (sat, datum, okvir posta itd) nisu nakeljene odmah na sliku....
Dajem slici prostora da bude, naravno, ako mi se čini da slika to zahtjeva. Najčešće da, tek poneka treba 'dno' odozdola.
Hm.
Tako ti ja to vidim.
:D
25.10.2017. (23:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Predivna fotka! Pusa, L+B+G
26.10.2017. (00:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Luki2;
hvala, kesteni su zaista zahvalno drveće......
u svako doba godine. A tek pečeni. :))
26.10.2017. (16:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mariano Aureliano
Ne volim kesten-pire i trajno se čudim zakaj ga svi drugi volu. :)) No, jako volim i kuhano i pečeno kestenje. Valjda ipak mora biti vruće ili toplo (da bih ga ja voleo).
28.10.2017. (17:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Mariano;
sveta Hildegarda bila bi jako ponosna na tebe :)) kestenje je jedna od njezinih najtoplije preporučivanih biljaka ... pečeni volim najviše, kuhani (onako da ga sama čitim i jedem) može , ali mi se ne da :D, pire?
Po mojem sudu, jedini kestenpire koji valja je od Leda, onaj bez šećera (onaj za kolače)....ali pitam se uvijek koliko je unutra pirea od graha....(to se dodaje za težinu)...
28.10.2017. (17:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...