Komentari

tragovivremana.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Petra

    Neće izdržati.

    avatar

    24.03.2017. (09:10)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ljubomora, igra sa vatrom

    avatar

    24.03.2017. (10:00)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Što je odanost? Lava uzimati lavljom ćudi, janje besprijekornom žrtvom u hramu? Slutim kako je odanost po krvi. Sve drugo je u transcendentalnoj sferi naših predstava. Kao što proljeće pamtimo po ugodi buđenja a u stvari je matrica neobuzdane spolnosti mirisa u svrsi produženja jedinke, tako svako ponašanje ima svoje ishodište u spolnosti suprotnosti, nekoj čudnoj gravitaciji privlačnosti i kad se čini kako je neizvediva. Raspredati se može do najsitnijih kretnja, no namjera, njezin luk od zamaha do dohvata, pokazuju uzimanje, a što je drugačije odanosti, možda prije služenju i prihvaćenoj dominaciji, odnosno lavljem gospodstvu na protivnoj strani.

    avatar

    24.03.2017. (10:18)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    divno je što nastavljaš priču Ona i On...
    vješto uplićeš sve Amplitude upoznavanja.
    trnovit je put do svete bliskosti... :)

    avatar

    24.03.2017. (10:22)    -   -   -   -  

  • Petra

    @shadow-of-soul
    Ljubomora je polje lišeno ljubavi.

    avatar

    24.03.2017. (13:26)    -   -   -   -  

  • Petra

    @johannes

    Nije li i ćud osobina po krvi?Ako je posmatramo kao dio hranidbenog lanca mogli bi zapasti u zamku onog „dvostrukog knjigovodstva žrtave i dželata“. Jesi li joj sklon zapasti, sa mogućnošću dostizanja razloga kojeg bi osjetio?

    Zanimljivije bi mi bilo ući u psihologiju lava (njega kao kralja na svom posjedu). Za lavove je zanimljivo to da iako su veći i snažniji, ipak su lavice te koje su zadužene za lov. Za mužjaka bi se prije reklo da dominira uz pomoć snage i moći obilježenom teritorijom, a sve u „matrici produženja jedinke“. Dakle, dok lav odmara ženke love i donose mu ručak i možda je u tome sadržana njihova odanost, služenje i prihvaćanje dominacije, što mu daje „gospodstvo na protivnoj strani“, a ne gospodarenje na željenoj teritoriji. ;)
    Negdje sam pročitala da se svaka tri mjeseca lavovi zaljubljuju na četiri do osam dana. U to vrijeme mužjak se ponaša šampionski i spopada lavicu jedanput na svakih dvadeset minuta, što iznosi 72 puta za 24 časa! (što se uklapa sa periodom bremenitosti od 102 do 113 dana).

    Sa druge strane, etika ljudskog ponašanja je zabilježila moralni hod u intervalnim promjenama kroz istoriju, pa se u tim promjenama pojam „odanosti“ različito poimao; nekad je vjernost bila izlišna, a nekada imperativ. Treba li ona? Da nije tako bilo istorija ne bi pamtila pojas nevinosti sa ključićem.
    Ipak, u srži opstanka i čovjeka je ona „matrica produženja jedinke“. Ona ne poznaje odanost. Odanost je predmet etike. Ili nije? Da li je nužno za produženje vrste u luku zamaha dohvatiti lavovski dio? Šta ako se ne dosegne? Hoće li se onda jedinka (vrsta) pomiriti sa nestankom ili će preovladati nagon održanja po cijenu manje atraktivnog partnera nego što je lavovski primjerak?
    Mislim, dakle, da je odanost pitanje etike, a matrica odabira nema svoje ishodište u spolnoj igri (odabiru najboljeg partnera kao potencijalno genetski najkvalitetnijeg) već u opstanku najjačih jedinki nakon njihovog rođenja.

    avatar

    24.03.2017. (13:28)    -   -   -   -  

  • Petra

    @Dinaja
    Obećala sam da će oni trajati.
    Hvala ti draga, tako mi prija tvoje razumijevanje moga štiva, do detalja. ;)
    I da trnovit je put, zato bliskost i jeste tako sveta. :-)

    avatar

    24.03.2017. (13:35)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Ono ispovijedano se ne može sakriti, a ono sakriveno se ne može ispovijedati. ;)

    avatar

    25.03.2017. (15:10)    -   -   -   -  

  • Petra

    @Pozitivka
    To sakriveno i ne treba. :-))

    avatar

    26.03.2017. (10:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...