Komentari

rani-razvoj.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • serena

    Kao djeca susretali smo se s različitim strahovima koji su zaista bili dio našeg života. Kod male djece teško je osvijestiti strahove i poticajno je što se o tome govori. Ovaj tekst je jako zanimljiv i poticajan. Potiče nas na daljnje razmišljanje te nas upućuje i na literaturu.

    avatar

    02.02.2017. (15:41)    -   -   -   -  

  • sandra

    Strahovi su sastavni dio života a najizraženiji su u ranom djetinjstvu. Važno je djecu ne forsirati da zanemare strah, a također ga je važno ne umanjivati objašnjavanjem djeci kako su njihovi strahovi nebitni, dječji ili smiješni, jer to negativno utječe na psihički razvoj djece, premda roditelji misle drukčije.
    Potrebno je o ovoj temi još ddosta eduacija i odgojiteljima a i roditeljima, kako bi i jedni i drugi bili što kompententniji po tom pitanju.
    Pročitani članak navodi nas na daljnje i dublje proučavanje ove teme kao i literature koja govori o istoj.

    avatar

    02.02.2017. (17:12)    -   -   -   -  

  • Vanessa

    Neka djeca zaista imaju jako izražene strahove. Ponekad sam u nedoumici što napraviti - kao roditelj, a i kao odgojitelj. Kako pomoći djeci? Ono što me više brine su moji strahovi koje možda nesvjesno prenosim drugoj djeci (i svojoj). Koliko toga im nisam dozvolila zato jer je mene bilo strah? Nadam se da toga nema puno, ali naše reakcije su ponekad nepredvidljive, a model smo iz kojeg djeca uče.

    avatar

    02.02.2017. (17:47)    -   -   -   -  

  • Dea

    Često se pitam kako odgajatelji utječu na moju djecu... ovdje je lijepo navedeno da odgajatelj djeluje na dijete čitavom svojom osobom, pa vjerujem da na djecu prenosi i svoje strahove. Ali ipak mislim da najgore strahove prenose roditelji i djedovi i bake ... i to ostavlja posljedice za cijeli život.

    avatar

    02.02.2017. (18:18)    -   -   -   -  

  • Šenac

    Važno je dati djetetu priliku i dovoljno vremena da se navikne na neku situaciju i na taj način savlada strah, a ne ga gurati u situaciju koja mu izaziva strah. Kako bi se djeci olakšao razvoj trebamo u vrijeme kada djeca počinju verbalizirati svoje strahove uvažavati njihov dječji strah, ne ga posramljivati zbog strahova govoreći mu da se samo bebe boje, ili uspoređivati s drugom djecom.

    avatar

    02.02.2017. (18:42)    -   -   -   -  

  • Petra

    Strahovi uistinu jesu nesto sto utjece na nas i ponekad kontrolira i upravlja nasim ponasanjem i djelovanjem. Kao majka imala sam priliku vidjeti koliko strah moze utjecati na zivot djeteta. Vazno je to prepoznati i osvjestiti a ne potiskivati.

    avatar

    03.02.2017. (10:04)    -   -   -   -  

  • Bruna Petrov

    Važno je osvijestiti svoje strahove iz djetinjstva kako bi ih lakše prevladali. Sjećam se kako sam se kao mala jako bojala dubine i tek kada sam osvjestila strah i suočila se s njime sam ga prevladala.

    avatar

    03.02.2017. (15:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...