Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Bergaz

    U vezi s "lajkovima" imao sam ne tako davno "prepirku" s organizatorima fotografskog kvazi-natječaja kojim se željelo popratiti jedno trivijalno događanje. Sve je, po meni, bilo krajnje diletantski osmišljeno, a najveću zamjerku imao sam na sustav "postiranja slika" i omogućavanje "lajkanja" i prije nego što je istekao sedmodnevni rok prijave fotografije. Na taj način su neke od rano postavljenih fotki već i prije zaključivanja prijava postigle nekoliko stotina (primjetljivo friendly) "lajkova", "automatski" isključivši iz boljeg plasmana sve ostale kasnije sudionike.

    Kako se ne bavim teorijama organiziranja takvih natjecanja baš bi me zanimalo je li to uobičajena praksa sličnih "contest"-a i ne bi li svi prijavljeni barem u startu (t=0) trebali imati jednake, nulte uvjete "lajkanja" te sustavom stalne "randomizacije" pozicije fotke unutar tog nekog "albuma s kandidatima" omogućiti "svima" da isplivaju na ranija mjesta kod pregledavanja (paralela: koliko nas ikada klikne na "sljedeću stranu" kod google-pretrage? A koliko na treću/četvrtu/...?)

    avatar

    12.11.2016. (17:03)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Takvi "natječaji" gdje odlučuju isključivo "lajkovi" publike su žešća glupost upravo iz tog razloga što nemaju svi jednake šanse... mislim da sam već jednom negdje na blogu pisao o tome.

    avatar

    12.11.2016. (23:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...