Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (104)

Marketing


  • bartimej croata

    Sad sam vidio par pravopisnih većih grešaka. Ccc napisao sam grk malim slovom ali nema veze. Svašta sam nadrobio, vidim da sam preskočio i neke stvari koje sam jučer mislio napisati. Neću više o ovome. Dojadilo mi je.

    avatar

    06.09.2016. (21:32)    -   -   -   -  

  • tignarius

    dugo te ni bilo
    zato si valjda ovako svjež i pametan....
    nadam se dovoljno, da ne nasjedneš ponovo na most:))

    avatar

    07.09.2016. (16:17)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Pa Jeanne d'Arc je skurila inkvizicije. Bila je više maskota neg kaj bi kaj oslobodila, nije ni imala tu moć, nit su joj bitke bile odlučujuće, bila je neka vrst reklame da Karl VII. dobi krunu. Kaj bi oslobodila kad su je prodali Englezima? A i biskupi se s njima spetljali, biskup Cauchon vodil proces. Tam se onda i tak nije znalo ko pije ko plaća. Danas je maskota od Front National, jadna. Tu bi se Šef mogel srdit, Sin mu bil debelo levi. Pa ju je rehabilitiral, kaj dela kod Le Pen? ;))

    avatar

    07.09.2016. (16:45)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @tigi, mislim da ću glasovat za onog branitelja (mislim Milas) iz Vukovara. Šesti je na listi. Valjda nisam fulao u vezi njegovog morala. DRUGI SU MI LI-LA, ako nisu katastrofa. Jedino mi nije jasno kako Don misli da ne treba birati manje zlo. On će (i slični) biti odgovoran ako veće zlo bude izabrano.
    @blogi, pusti finese, bitna je poruka. Bog se poslužio ženom da pokaže svoju snagu. Jest da je bila malo večkasta, ali sve su (skoro) žene takve.
    Iz filma (možda legenda) se vidi da je mislila za slučajno nađeni mač da je pao s neba, hahaha, skroz zgodno. Ali to ne umanjuje njenu vjeru.
    Izuzetna žena i da je 50 % istina što je u filmu prikazano.

    avatar

    07.09.2016. (19:00)    -   -   -   -  

  • blogo ;)

    @barti
    Volila se oblačit muško. ;)
    Niš k meni ne dojdeš. ;)

    avatar

    07.09.2016. (21:45)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    He he, "o" je uz "i" ...

    avatar

    07.09.2016. (21:47)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogo, to te Ivana natjerala na 'o', -Orleanska- da ti 'rekne' da se ne šališ s njom i da je ne potcjenjuješ. Ona je bila totalno zdrava glede seksualnog zdravlja, nego se par puta preobukla radi poniznosti. Naime nije htjela da bude preočit njen spol, da bi izbjegla osjećaj poniženja kod vojske. Tako je onda bilo. Tako bi i danas trebalo bit. Pitaj predsjednicu.
    Pazi da ti šparhet ne plane :)

    avatar

    07.09.2016. (23:14)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogi, svi ti putovi vode u miljevce- ti đukca krezubog.
    Hajde za probu napiši sebi komentar.

    avatar

    07.09.2016. (23:21)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @blogi
    kaj si se fixiral na ovog miljevačkog retardinja
    (mali je ubačen i ni oni sa slike)

    nego za koga bumo...
    kaj se Angelina vraća korijenima???

    avatar

    07.09.2016. (23:38)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    To je zahebantu za dobit trzavicu.
    Znam ja još par stvari ... ;)

    He he, gledam kak ti to sebi sve fino napašeš ...

    avatar

    07.09.2016. (23:46)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Je mu slika, samo postarejša.
    Rudar, malo bil na metanu. ;))

    avatar

    08.09.2016. (00:03)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Joj jest Milanović ispreskakao Plenkovića na početku sučeljavanja. Previše je bio Miki bio spreman. Izgleda da mu je Bago dostavio pitanja. Plenković je skužio, ali svaka mu čast, izdržao je, samo je Bagi spočitnuo manipuliranje, na što je Bago odmah odglumio napad na Milanovića. Hahahahaha zgodno
    Mislim da bi Maletićka bila puno sposobnija, ali što je tu je.

    Ima nešto što je Milanović rekao, a ne znam gdje bih to 'locirao'. Da li u glupost ili slučajnu nespretnost ili ili,.....
    Kaže Milanče- Kad je Račan umro on je došo nakon njega. Dok se nekome ne smrkne ........
    Ne mogu vjerovat da ovakva konstrukcija može ljudskom biću pasti na pamet. Prvo sam mislio da je našmrkan, pala mi je napamet ona pjesmica-
    Cijelo selo šmrče bijelo samo pop puši dop, -ali opet i da je našmrkan kako nešto takvoga može i pomisliti a kamoli izgovoriti.
    Onda mi je palo napamet da je on istinski 'sin' partizana koji su ubijali radi stanova i zlata. Pa kad su se uselili onda su valjda mislili -dok žrtvama nije omrklo nama nije osvanulo. - Šta drugo misliti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Baš me zanima kakve će ovo reakcije izazvati na mrežama.

    avatar

    09.09.2016. (22:46)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Prođoše izbori, slijedi mrcvarenje. Od velike koalicije spasila nas je milančetova izjava o vojnom lekaru. Neka most zafali Bogu i milančetu što neće u oporbu. Sljedeći izbori pred Uskrs, osim ako ne maknu milanančeta zvanog posuđivač para.
    Ili se može desiti da Božo umisli, da bi kao premijer država profitirala. Pa da koalira sa sdpeom što je po meni izgledna kombinacija (60%)
    Napustili su Boga izjavom o abortusu. Time su se pridružili hdzeu. Zlatno tele (GLASAČI) došlo ispred Boga. Zbogom blagoslovima.

    Ps. Ništa me toliko nije iziritiralo kao ona čovječja ribica iz ids-a Miletić. Toliko je puta slagao da je prešišo Milančeta. Kaže da 1,5 milijardi ide iz Istre i Rijeke u zagreb, ali lupež zaboravio napomenut da se lova i vraća kroz plaće i mirovine. Istina je da u relativnom iznosu Istra najviše daje. Što je normalno jer evo npr njemačka najviše daje europi. Ali daj Miletiću nemoj natezati za odcjepljenje. NIsmo toliki bedaki.

    avatar

    12.09.2016. (11:27)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Evo naletih na komentar Kajina. Gore je nego sam mislio.

    Damir Kajin

    "GDJE JE MOGUĆE OSIM U ISTRI"
    Slažem se sa IDS-om da je Istra svijet za sebe. Za čuvanje vrijednosti koje su nas odredile i opredijelile (antifašizam), Miletićeve su zasluge ravne nuli. Istra je najkorumpiranija u HR. Pljačka, otimačina kao i kontrola medija nije antifašizam. Miletiću, o kojih 800 mil. govoriš? Reci istinu da od 7.6 mlrd.kn Istri ostaje ili se vraća 6.9 mlrd.kn, dakle više od 90%. Je li to istina? Je! To je danas 500, pa veća je dobit Adrisa od tih 500 mil kn. Ali za plaće, PR, intelektualne usluge, medije, fešte, dnevnice, reprezentaciju itd. trošite više od 800 mil.kn. Od 2008. do 2015. Istra je izgubila 13.878 radnih mjesta. Dosta obmane. Gdje je moguće da gradonačelnik (Pule) plovi jahtom po Jadranu sa šefovima istarskog DORH-a i istarske policije? Govorite o toleranciji, a uveli bi pasaport koji bi trebao selektirati tko može, a tko ne smije živit u Istri. Ne zaboravimo da ni nečije majke IDS-ovih čelnika ne bi na osnovu toga nikad došle u Istru. Gdje je moguće, osim u Istri
    - da si mladi šefovi kabineta i pročelnici "oduzimaju" živote
    - da se na 100 m od sjedišta istarske policije otvaraju narko hosteli
    - da policija, cijeli odjel za borbu protiv droge dila drogu djeci oko škola
    - da je 50 lokalnih dužnosnika teže od 2 milijuna eura, a da su ulaskom u politiku bili poput crkvenih miševa
    - da se najviše istarsko priznanje dodjeljuje osuđenom talijanskom ministru na 3 godine zatvora i koji je trebao vratiti 3 milijuna eura. Taj isti mene tuži zbog nanesenih duševnih boli. Gdje je moguća takva devastacija prostora kao kada je riječ o kamenolomima iz kojih se crpi ruda za venecijanske brane doli u Istri?
    - da od države kupiš par hektara za 1 bijeli- 1 crni, pa potom na tim česticama predvidiš gradnju 25 vila
    - da u firmi koja nema zaposlenih ima 10 članova Nadzornog odbora na mjesečnoj naknadi 2.800- 4.200 kuna
    - da nešto kupiš za 900.000 kuna pa prodaš za 25 milijuna kuna, a da DORH kaže sve je u skladu sa zakonom
    - pronalazak 8.6 kg heroina i 80kg. smjese dovoljne za jednogodišnje potrebe narko scene u Istri
    - pronalazak droge kod stotina posjetitelja pulskih narko festivala
    - podizanje optužnog prijedloga zbog uljare u Vodnjanu, te sumnjivo financiranje lokalnih izbora 2013. (osumnjičeni IDS-ov direktor i županijska agencija)
    - da preko sudskih ovrha vrh IDS-a dolazi do najvrednijih nekretnina istarske sirotinje
    -da se hektar zemlje kupuje za 1 do 2 kune da se kasnije preprodaje za 100-tine tisuća eura. (Mitton- Bale, San Giorgio)
    - da dužnosnik kupi 6.5 ha državne zemlje za 148.000 kuna, plati 12.000 kuna, potom založi tu zemlju i dobije od banke 300.000 eura kredita. Još gore od toga je kada 1 istarski načelnik od sirotinje kupi za 22.000 kuna 3 ha poljoprivrednog zemljišta, potom tu zemlju urbanizira i onda pod hipoteku da 1 ha te zemlje koju je platio 7.000 kuna i od poslovne banke dobije 220.000 eura kredita
    Svijet smo za sebe jer prvaci IDS-a (slučaj člana predsjedništva Poreštine) biva uhvaćen sa drogom pa ga potom stranka unaprijedi. Kako je moguće da šefovi kabineta imaju narko dosje. Miletiću, Istra je zaista svijet za sebe. U potpunosti ste zavladali medijima pa tako u G. Istre ne možete čitati ni o jednoj od najvećih pljački lokalne samouprave (vodnjanska uljara) kojom su si financirali i lokalne izbore 2013. Sve to govori da Istri treba pokret otpora za lokalne izbore ako želimo sačuvati ljude i imovinu Istre. Istra je sve slabija (gubitak radnih mjesta, odlazak mladih itd.), ali kriminala je sve više. Istra mora ponovo biti svoja.
    Zbog aljkavosti, nerada i političkog osluškivanja treba goniti i MUP i PNUSKOK i DORH. Zbog njihova nerada Istra je pokradena, no dobro. Nije dobro da se goni izvršitelje, a ne nalogodavce. Valjda će oni prvi biti kooperativni. Ako za sve ostalo MUPu i DORHu bude trebalo po 4 godine onda će 99% slučajeva ostati u bunkeru.
    Gospodo i PR-ovci iz IDS-a, kada vam se ustupi Katarina ništa. Monumenti ništa. Sada bi Muzil. Mutili ste sa Mirnom i Purisom . Slažem se, ovaj IDS nije samo drugačiji već totalno drugačiji od drugih. A o onim 35 točaka neću jer ionako će ih biti brzo 50.

    avatar

    12.09.2016. (13:13)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ah, ah zaboravih pripomenuti da sam glasovao za sdp, (u zadnji momenat)
    jer me naljutila hrvatska desničarska i crkvena šutnja u svezi 700 000 žrtava jasenovca i prisutnost onog nepravednog Bartlomeja istambulskog koji se molio za 50-60 tisuća nevinih žrtava i 640 000 fantoma dobrih duhova caspera. Ljubiti dobre nepostojeće duhove i moliti se za njihove duše je najveći izražaj kršćanske pravoslavne ljubavi zvane sr-agape Umiljati hdzeuropejci i belosvjetski uglađeni Orešković ni da zucne. A onda će se čuditi kad nas napadnu. Jedini čovjek i državnik koji je rekao srbima što ih spada je Milanović pa sam ga zaokružio. Unatoč tome što je lažov kreten i što zna strane jezike.

    avatar

    12.09.2016. (14:09)    -   -   -   -  

  • tignarius

    eto sad znam i nekog tko je glasovao za SDP
    tak "poludit" ne mogu!

    avatar

    13.09.2016. (17:10)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ma odužio sam se Milančetu što je promtno otputovao u Mostar kad su muhamedanci zapalili nekoliko zgrada. Nije on tako loš kako se čini. Uostalom nije čovjek kriv što je ljevičar (kad se rodio u takvoj obitelji).

    PS. Povod sam naveo. Četnici su srušili 200 crkava i samostana u Domovinskom ratu. Ne znam da su naši (ustaše) srušili i dvije njihove crkve. Meni se čini da nisu. I onda mi kao pobjednici ukupno damo pravoslavcima pola milijarde kuna (kako navodi odvjetnik Hodak) plus Bandić dadne 15 milijuna, samo za ovo sada što je posvećeno. A Bandić će sad biti sa desnima. Pa tko je tu lud :)
    To je užas jedan kako se ponašamo. Kao da smo izgubili u ratu.
    Mirovine nam ne mogu ni za džeparac a oni lažovima pravoslavnim svećenicima daju toliku lovu. Sve dok se hdz bude tako odnosio prema pravoslavcima glasovat ću za sdp čisto iz osvete. Inače bi nekoga namlatio a ne mogu jer sam katolik.
    Krajnje je vrijeme da se ugledamo na crnogorce i makedonce i proglasimo hrvatsku pravoslavnu crkvu.

    avatar

    13.09.2016. (17:27)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti
    He he, nekaj slično je još neko probal. To sa "proglasit". ;)

    Nemam tu puno kaj za reć. Mišljenja sam da sve stranke blizu centra (ak su blizu ;) ) mogu zrodit nake majstore. No ne vidim tu tak nekaj. Nema Angele. ;)))

    avatar

    14.09.2016. (23:18)    -   -   -   -  

  • Svjetlo

    Dragi prijatelju, ti mene nikada nisi kvario, a duboko vjerujem da nisam pokvarila ni ja tebe. Sjeti se da bih bila jako ponosna, a i jesam ponosna na učitelja poput tebe. Mislim da će ti moja dva najnovija pošta biti još i zanimljivija. Svakako te očekujem i, vjeruj mi, srce mi je veće i ispunjenje nego ikada....

    avatar

    15.09.2016. (21:06)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    Ispunjena i velika srca sam zbog tvojih poučnih i ohrabrujući uradaka, bez obzira što uvijek ili manje ili više zakazem svojom umjetničkom nespretnoscu a ponajviše zbog promjena u mom životu izvan virtualne...

    avatar

    16.09.2016. (00:00)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @svjetlo, sretno s novom ljubavi. Žena si pa je normalno da više ljubiš srcem.
    Pusti svog novog dragog da te više ljubi razumom jer tako ljube muškarci. Barem su nekada ljubili, danas više ljube tijelom, ali vjerujem da vam je stalo do čistoće koja jedina može održati ljubav srca i ljubav razuma uvijek svježima i zanosnima.
    Ako budete to uvažavali izbjećićete 50 % nesporazuma.

    Svako dobro!

    PS Haha, uvodim neke nove spoznaje u najtajnovitije i najzagonetnije područje života, a to su muško -ženski odnosi.

    avatar

    16.09.2016. (00:28)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogi, potpuno si u pravu. Potpuno sam promašio u diskursu, a možda i suštinski. Nije dobro da se crkva dijeli, pa to ne želim ni pravoslavcima. Ali brate ovi srpski pravoslavci su vrhunski farizeji, više mi sliče na neku svetosavsku farizejsku sektu nego na Kristove svećenike. Veliki su lažovi.
    Inače, već dio svećenika i traži dopuštenje od svjetovnih hrvatskih vlasti da ih se prizna kao Hrvatsku pravoslavnu crkvu.

    avatar

    16.09.2016. (00:34)    -   -   -   -  

  • suza

    Bartimej, Blogi - što se tiče svetice i mučenice Ivane Orleanske, odgledala sam film o njoj u jednom dahu, fascinantno. No, par dana nakon toga u svetištu Majke Božje Bistričke naišla sam na knjižicu s njezinim životopisom. Nakon toga je poštujem i divim joj se još i više.

    Uopće nije bila večkasta kao što je film prikazuje zbog dramaturgije.
    Bila je vrlo razumna, inteligentna i neusporedivo hrabra. Nije slušala neke imaginarne "glasove" nego su joj se javljale konkretne svetice i to sveta Katarina i sveta Margareta, a također i arkanđeo Mihael. Više puta je riskirala svoj život na bojištu i kao što je sama izjavila, nije bila zaštićenija od smrti od bilo kojeg drugog vojnika. Mušku odjeću nosila je iz razloga da zaštiti svoju čistoću.
    Posebno je mučan i težak bio njezin sudski proces tijekom kojeg su je sustavno fizički i psihički zlostavljali i pokušavali slomiti dugim ispitivanjima. Čak su je više puta pokušavali silovati u zatvoru. Slali su joj i uhodu svećenika itd. Strašno mnogo je pretrpjela tijekom tog procesa. Izgorjela je - doslovno kao čista žrtva paljenica za svoj narod i domovinu.

    avatar

    18.09.2016. (19:27)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti
    Don me naveo na ovaj portal. Koristi ga ko vjerodostojni izvor za potvrdu nekih svojih teza. Jel ovo namjerno preskočio, vrag će znat, al kladim se da ti nećeš ;) :

    https://matrixworldhr.com/2013/07/30/nekadasnji-savjetnik-pape-otkriva-pr ijevare-i-krivotvorine-u-bibliji

    https://matrixworldhr.com/2015/03/04/irski- svecenik-dokazao-kako-isus-nikada-nije-postojao

    Ima još svakakvih priloga na tom portalu. ;)

    avatar

    18.09.2016. (21:48)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @suza, hvala na osvrtu. Gledat ću nabaviti životopis svete Ivane.

    @blogi, gdje nađe ove levate matrix ovce. Hahaha njih zanima znanje a ne vjera. Pa šta oni imaju tražiti u vjeri.
    Ako budem pisao o ovom prvom (ovaj drugi-dominikanac je retardiran, pa se neću na njega osvrtat) onda ćeš vidjet šta znači izgubit vjeru, koja je zatrpana 'grmljem' znanosti. Taj doktor je prvoklasni mulac, gledano s vjerske strane, jer prava vjera donosi pravo znanje.
    A i ti si mulac kad si na svom blogu napisao da promatraš moje sinapse. Meni Duh otkrije kako je nastala na engleskom području riječ točka, a ti to prekriješ 'grmljem' znanstvene ateističke dosjetke. Hajde istraži etimologiju točke u engleskom jeziku. Ako nije onako kako sam napisao onda proslijedi nekome za studiju doktorata. Da nadograde. Ja znam stotinjak, možda dvjesto engleskih riječi, a gle šta sam otkrio. Ali nisam ja nego mi je to dato odozgor (jer je Bog znao da ovo sad mogu iskoristiti za ovu temu). Kao što je odozgor došla priča o ženi koja je trebala biti kamenovana. Doktor Mulac izgubio vjeru pa ne može skužiti da se evanđelje može nadograđivati (u smislu opširnosti), poput djela Marije Valtorte. Kako doktor povijesti može dokazati da neki autor nije imao dovoljno tinte pa je preskočio neke dijelove, pa se onda to prepisalo 4 puta. Ili se nekome nije svidjela priča radi onoga pisanja po tlu od Isusa, pa je priču izostavio, jer ga je živciralo što ne piše šta je Isus napisao. Ali o tome u postu. Moram o ovome detaljno jer su se laži namnožile.
    PS. Čuj Pavao nije znao za Isusa. Hahahahaha oni raspravljaju o poslanicama Pavlovim. Ova iz Matrixa napisala irske provenijencije umjesto provincije. Ovo ne može biti lapsus nego ekstra neznanje. Vrhunska ateistička guska za duhovnu stoku sitnog zuba. Pazi molim te čime se ja moram baviti umjesto da pišem o islamu ili o postanku svijeta. Ili da slikam ili da se bavim body bildingom.

    PS. KAKAv glupan moraš biti pa ne vidjeti razliku između recimo Aristotela i Isusa što se tiče razine nauke o životu, ili između Pavla i Plinija. Kakav zvekan matrixovski moraš biti. Pa žaba je dostojanstvenija (iako je simbol zlih duhova- ali nije kriva) u svojoj skrivenoj inteligenciji od novovjekih ko fol inteligentnih ateista. Potpuno su uronili u tamu. Ateisti žabari reko bi Mujo.
    @blogi, prenesi ovo žabarima nek me prate dalje.

    avatar

    20.09.2016. (00:31)    -   -   -   -  

učitavam...