Komentari

mrizazivota21.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Unusual suspect

    Simpatično je vidjeti ta mala drvca. Minijature ovih većih, "pravih" :D

    avatar

    10.08.2016. (12:13)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Možemo reči da je umjetnost njegovati takvu degeneričnu biljku. Možemo u njoj tražiti ljepotu filozofije. No ja se uvijek pitam kako bi se osječao umjetnik da su mu od rođenja podrezivali noge, vezali ruke, kratili prste, uvrtali uši da bi izgledao upravo onako kako su to njegovi roditelji htjeli.
    Zar nije i biljka živo biće, a koliko znam, i biljke osječaju.

    avatar

    10.08.2016. (20:58)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Postoji jedna bitna razlika: biljke nemaju centralni živčani sustav. One ne osjećaju bol.

    Koliko ja o tome znam (a ne znam mnogo), ne uzimaju li se za bonsai već malo manji i kržljaviji primjerci? U svakom slučaju, sa ostalim životinjama to već i rade. Gdje? Mesna industrija i uvjeti uzgoja - tako kako su gospodari odredili.

    Misaoni eksperiment s čovjekom? Tko bi bio toliko okrutan? Pa neki već i jesu, a bogme ne bi se ustručavali to i ljudima raditi da ne postoje posljedice :D

    avatar

    11.08.2016. (00:07)    -   -   -   -  

  • gali

    e Brada sad si me pogodija direkt u "živac", isto se pitan i ja ,a evo zbog čega i to u stvarnom životu tih djevojčica;

    ... zabranjena je stoljećima stara praksa povezivanja stopala u Kini, a ovo su neke od zadnjih preživjelih žena koje su bile još kao djeca podvrgnute tom okrutnom tretmanu.

    / vidi slike izvor;Jutarnji list /

    Nekoć su takozvana lotusova stopala bila simbol ljepote i statusa, a trend njihova povezivanja kako ne bi više rasla trajao je od 10. stoljeća pa sve do 1911. godine.

    Fotografije žena koje sada imaju 80 ili 90 godina (pošto se u nekim ruralnim dijelovima Kine povezivanje prakticiralo sve do 1939. godine kada su ženama zavoji s nogu bili prisilno maknuti odlukom vlade), zabilježila je kroz period od osam mjeseci fotografkinja iz Hong-Konga Jo Farrell u sklopu svog projekta 'Living History'.

    - Iako se smatralo istinski barbarskim činom, bila je to tradicija koja je omogućavala ženama da nađu prikladnog partnera. Značilo je to da će biti dobra supruga i da će služiti mužu bez pogovora. U svakoj kulturi postoje forme modifikacije tijela koje ti narodi svrstavaju pod pojam ljepote. Od botoksa, silikona, tetovaža pa do piercinga i uklanjanja rebara - objasnila je Farrell na njezinoj Kickstarter stranici.

    S tretmanom se započinjalo kad su imale između četiri i devet godina, prije nego li bi se njihova stopala u potpunosti razvila, a u zavoje bi nosile često tijekom zimskih mjeseci kada bolove ne bi osjećale od hladnoće.

    Stopala su im bila namazana mješavinom biljaka i životinjske krvi kako bi ih omekšali, a nokte su im rezali što su više mogli. Svaki prst na nozi povijali bi unatrag pa potom pritiskali uz tabane sve dok se ne bi slomili. Tada bi nogu povezali zavojima i prste još jače priljubili prste uz tabane. Zavoje bi skidali i prali noge redovito, no svaki put bi ih vraćali još jače stežući.

    avatar

    11.08.2016. (02:44)    -   -   -   -  

  • gali

    o životinjama ne bih , jer dobit ću morsku bolest od svega viđenog i u živo i to takvu da bi najradije uginula odma i sada smista, al živa ipak otić ne mogu u nebeski Wimbldon il posejdonijev ratni dvor, svejedno i nebitno, al kad smo već pri ovoj temi imam pitanje; u šta spada kloniranje, u šta spada u fino rečeno plastična kirurgija pa žensko , ili muško , nebitno od stvarnih sedamdeset ,ili osamdeset godina starosti izgleda ko da ima trideset, ili još i manje, jel?!
    Dobro; mnogi će reći da je takvo "uljepšavanje" , ili "pomlađivanje " stvar osobnog izbora,ali di je onda granica,kad umjesto tzv. "uljepšavanja" dožive šok unakaženja i opet će svi sto posto na sto reć; sami krivi , sami odabrali, ok,ali ovo sa " loltosovim stopalima" nikako nije bilo dragovoljno,a slike su živih tih djevojaka stravične...

    avatar

    11.08.2016. (02:57)    -   -   -   -  

  • gali

    načini uzgoja bonsai -stabalca;

    Bonsai se može uzgojiti na više načina:

    -iz sjemena
    -iz margote ili zakorjenice
    -preoblikovanjem lončanice iz rasadnika
    -vađenjem pogodnog primjerka iz prirode

    Svaki od ovih načina ima prednosti i mane, a sam uzgajivač će odabrati onaj koji mu najviše odgovara.

    Uzgajanje iz sjemenke je svakako najdugotrajniji način. Prvi rezultati se vide tek nakon 10-ak godina. Važno je naglasiti da nije svako maleno stabalce u plitkoj posudi bonsai. Malena i mlada stabalca nisu bonsai, bonsai su patuljasata starija stabalca. Margotiranje je metoda ožiljavanja dijela grane, koje se onda odvaja od stabla i dalje se uzgaja kao zasebna biljka.

    U rasadniku možete kupiti pogodnu biljku i orezivanjem je preoblikovati i nastaviti uzgajati kao bonsai. Idealno za početnike.

    Vađenje iz prirode je tehnika koja se ne preporuča početnicima. U prirodi treba pronaći pogodan primjerak (najbolje već zakržljali primjerak usljed teških životnih uvjeta) i pažljivo ga izvaditi.ti.[/B]

    Zar ovo nije dovoljni za shvatiti svim ljubiteljima cvijeća,biljaka, šta god, a ja ih stvarno i najozbiljnije jako volim i znam odnekud ,al sada se trenutno ne mogu sjetiti čovjeka iz Kaštela kojem je ta ljubav i hobi spram bonsaia postao i nešto puno , puno više, a pri tom ne mislim na materijalno ništa takvo...bonsai mu je spasio život doslovno

    avatar

    11.08.2016. (03:24)    -   -   -   -  

  • gali

    p.s. bonsai maslina je nešto što me duže vrime golica. Maslina je definitivno drvo koje najviše volin jer zrači pozitivnošću, barem ja to tako osjećam i palo mi je na pamet kako bi je bilo zgodno imati u svom domu, uglavnom našla sam neke slike i upute kako se to radi na blogu jedne hrvatske uzgajivačice bonsaia.
    Svi ćete znati ako se upustim u bonsai maslinarstvo,eto.

    avatar

    11.08.2016. (03:33)    -   -   -   -  

  • gali

    p.s. dva; degeneretativna biljka , ili ja?!

    da vidimo, ako krenen od sebe ; osobni opis ;
    -glavurda kao prvo nesrazmjerna tilu , rođena naopako
    ( dokazano i fizički dokazi postoje )
    -čelo ko da ga je neko svaki dan po xy puta mlatija kamenom, al umisto ulupljen, ono izbooočen samo tako , pričali mi i da je biciklom neko priša priko njega tek kad san uspila propuzat nekako pa ispuzla na cestu , al sakrivaju ga franzete ( šiške kako god),
    -ruke dvi trećine tila dugačke, pogodne za mlataranje svega i svačega, al ne daju se pilat,
    -noge ;dvi bukve od kojih liva mrvu kraća,al ne vidi s e toliko,
    -broj noge 45 ,dakle lopatan umisto pjehakan brže od masu svita kad me voja, a i plivan a kako i nebi kad umisto stopal iman prirodne peraje za zamlatit po vodi ...
    -unutarnji organi ispromišali mista kad me pijavica tornado zvana Burovski Kišomlatovski smotala oko GMO palme ubi bože ,smotala ko marinero kad motaje konope u stivu pa se sve košćice i velike i male polipile nekako ,ali rebarca ko ono kružić-križić igrica pa ih sve i da oćeš ne možeš pobrojit nikako,
    - 40-ak kilašaca žive vage,ajde brat bratu to se popravilo i to lipo ...
    -zubalo ko da je neko igra ,ili pravija krokanat p a puklo ,napuklo, ciklo,naciklo ,lipilo se, turpijalo,( ebai ga kad ortodontisti nisu bili u dometu)

    e sad ,ako san degenikozo iden se bavit zaozbilj i kao si reka -degeneričnin biljkama- eto

    avatar

    11.08.2016. (05:31)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    ajde vi morski judi ne brontulajte!
    A noga 45 mjesto peraja već sam zamislio. Da možda ne drobiš orahe glavom? Kad radim orahnjaću dobro bi mi došla tvoja glava.
    @Brada ja bih jednu maksi oradu. Što misliš o tome?

    avatar

    11.08.2016. (11:14)    -   -   -   -  

  • sewen

    Obožavam Bonsai!

    avatar

    11.08.2016. (21:09)    -   -   -   -  

  • teuta

    Jako mi se dopada bonsai ali nekako mislim da smo time ražalostili drvo ono pravo. Ali pokusi se svugdje i na svemu rade, zar ne? Pusek.

    avatar

    12.08.2016. (10:12)    -   -   -   -  

  • Barbari

    Ovdje autor posta pita i odgovara na isto.
    Pa što udi...?

    avatar

    13.08.2016. (10:34)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    KOd tebe vidjeti slike ------prekrasno, a naučiti bolje nego iz botanike.....

    avatar

    13.08.2016. (17:14)    -   -   -   -  

  • Evora

    Ja obožavam bonsai iako se način na koji se dobija ovo patuljasto drvo smatra nasiljem .. Nastojim o tome ne misliti, jer kako bi inače uživali u makrosvijetu da ga nisu preveli u mikrosvijet ...
    Jeste okrutno, ali takav je čovjek.

    avatar

    14.08.2016. (09:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...