Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Igor Lasić: Treća sječa
    "Privremena uprava na Trećem programu Hrvatskog radija ukida nagrađivane i slušane emisije, a dovodi zagovornike NDH, plagijatore i čuvare baštine Franje Tuđmana. Jesensku programsku shemu obilježit će klerikalne teme i povijesni revizionizam"

    Boris Postnikov: Neprijateljska propaganda: Trećerazredni program
    "Situacija dakle bez presedana: politička vlast koja je imenovala v.d. rukovodstvo raspala se nakon samo pet mjeseci, novi je natječaj raspisan pro forma, nakon poništenja natječaja slijede elementi stečaja… Ve de vedete, međutim, ne obaziru se na blisku perspektivu vlastitoga kraja, nego vrijedno kroje jesensku programsku shemu: najnovije promjene potpisuje privremena ravnateljica Trećeg programa radija Nevenka Dujmović, koja je ukinula ‘Jutro na Trećem’ Ivice Prtenjače i Srđana Sandića, dvije emisije ovogodišnje dobitnice nagrade HND-a za radijsko novinarstvo Ljubice Letinić i nekoliko drugih smetnji u programu kako bi oslobodila eter za naslove poput ‘Duhovnih profila’ i ‘Popularne duhovne glazbe’. Opširnije o pretvaranju Trećeg u trećerazredni program piše (...) a nama preostaje pripremiti se na otužni jesenski prizor HRT-a koji tetura javnim prostorom u posmrtnom refleksu jedne pro(lu)pale kulturne politike. Urednicima novih emisija sugeriramo stoga da se pri izboru glazbenih priloga orijentiraju na mise za pokojnike: ionako čitava programska shema zvuči poput rekvijema."

    avatar

    11.07.2016. (10:33)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Zrinka Pavlić: HTV3 nakon Šoše: Reforma pod paskom stručnjaka s KBF-a
    "Sada je, dakle, jasno. Upravo je Šošino nenaginjanje ideologijama bilo problem. U 'kulturnoj revoluciji' novih vlasti i nove garniture na Prisavlju važno je i da Treći program, program namijenjen intelektualnoj manjini u Hrvatskoj, bude ideološki obilježen, i to onako kako se njima sviđa. Tezu pothranjuju i nedavne, još mnogo brojnije čistke na Trećem programu Hrvatskog radija, gdje su također posmicane emisije koje s ideologijom i politikom uglavnom nemaju baš nikakve veze, osim utoliko što NE promiču onu ideologiju i 'kulturu' koja se vladajućima čini vrijednom i važnom za promicanje. Sjetimo li se još pritom činjenice da su s radijskih i televizijskih programa bez nekog normalnog objašnjenja poskidani voditelji koji se valjda, zbog svojih osobnih angažmana i veza s nepoćudnim pojedincima smatraju neprihvatljivima te da se priča kako su radijski urednici dobili nalog da puštaju 'barem tri duhovne pjesme dnevno', prilično se jasno ocrtava ideološka smjernica kojom se novo vodstvo naumilo infiltrirati u program."

    avatar

    11.07.2016. (10:37)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ...inicijativa Kulturnjaci 2016 u otvorenom pismu Nevenki Dujmović, vršiteljici dužnosti urednice Trećeg programa Hrvatskog radija, a povodom ukidanja niza emisija na Trećem programu HR-a: "Želimo naglasiti da itekako držimo do Trećeg programa Hrvatskog radija kao javnog servisa. Financiran sredstvima građana, ovaj radio zauzvrat čuva i nudi osmišljene kritičke i umjetničke sadržaje čiji zadatak nije kvantiteta nego kvaliteta, promocija raznolikosti kao društvenog blaga, te širenje horizonata njegovih slušatelja.
    Jasno je da kao takav Treći program Hrvatskog radija ne može, ali i ne mora konkurirati ostalim medijima, niti smije biti ideološki instrumentaliziran. Smatramo skandaloznim da nakon javnosti već poznatog slučaja Luketić/Hromadžić (autorima emisije Okrugli stol ponedjeljkom, kojima ste na Svjetski dan slobode medija otkazali suradnju), u trenutku kada v.d. Ravnatelju cijelog HRT-a, koji Vas je na ovu poziciju oktroirao, uskoro istječe mandat, kada je aktualna tehnička Vlada Republike Hrvatske izgubila povjerenje onih koje bi trebala zastupati, a Hrvatski sabor se raspušta, vi kao v.d. urednica Trećeg programa HR-a krećete u popularne „čistke“ i to svojih najkvalitetnijih sadržaja. Nedopustivo je i izvan svake pameti i pristojnosti da u ovakvoj političkoj i upravljačkoj konstelaciji uništavate najbolje emisije jednog od najboljih kulturnih radio programa Europe.
    (...) Treći program je hrvatsko kulturno blago, a ne privatna radiostanica u službi politike."

    avatar

    11.07.2016. (10:42)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Od stoljeća sedmog, a po potrebi i starijeg (3)

    avatar

    11.07.2016. (10:44)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Atila bi rekao: "Ma gdje si bio Hasanbegoviću u moje vrijeme?"
    P.S. Lijepo od tebe, modesti, da nam (barem meni) podastireš ove zanimljive članke, no ja ih ne stignem ni pola pročitati, pa samo spremam linkove kad dođe vrijeme kad ćeš malo prikočiti :-).

    avatar

    11.07.2016. (14:16)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pročitah kolumnu Ivice Ivaniševića i komentirat ću je ovako: srozavanje Trećeg programa HR, kojeg usput govoreći manje više jedino i slušam od svih ostalih hrvatskih i 'rtvatskih radio postaja, toliko je vidljivo da je to upravo zastašujuće. Nadam se da će nova vlast (ako do nje dođe, i ako će njoj biti briga o tome kakav je o Treći HR i Treći HTV) stvar vratiti na staro. No ta nada je vrlo, vrlo mala obzirom na to kakvi bi 'novaci' mogli doći na vlast.

    avatar

    11.07.2016. (14:44)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pročitah kolumnu Ivice Ivaniševića i komentirat ću je ovako: srozavanje Trećeg programa HR, kojeg usput govoreći manje više jedino i slušam od svih ostalih hrvatskih i 'rtvatskih radio postaja, toliko je vidljivo da je to upravo zastašujuće. Nadam se da će nova vlast (ako do nje dođe, i ako će njoj biti briga o tome kakav je o Treći HR i Treći HTV) stvar vratiti na staro. No ta nada je vrlo, vrlo mala obzirom na to kakvi bi 'novaci' mogli doći na vlast.

    No ima tu još jedna stvar: ne mogu se načuditi ljudima koje ovi vlastodršci na umoru postavljaju na fotelje iz kojih će, vjerojatno, biti najureni čim zaboravimo na hasanbegoviće i 'šoštare'. Zar su toliko glupi da to ne mogu shvatiti ili pak su se odlučili da budu 'žrtvena janjad' za svoj HDZ, pa kad ih se smijeni, započnu talambasati o 'sječi koju provode pobjednici'. A naš puk, kratke pameti, zaboravit će na ovu brzopoteznu sječu 'kulturnjaka' iz HDZ-a.

    avatar

    11.07.2016. (14:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...