Komentari

briggs.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • red bush

    Za potpunu sam slobodu vjere, bez nametanja, bez prisile...Ali, neke stvari moraju i trebaju ostati Svete i nedodirljive... Ne možemo si sve dopustiti, i ne možemo rušiti sve granice... Ovdje nema kompromisa....
    I valjda bi Mojsije trebao polomiti još jednu (onu prvu) ploču, jer se nama draže klanjati zlatnim teletima i drugim stvarima.... Ili, da polomi obe ploče, kako bi se mi riješili naših zabluda....

    avatar

    04.07.2016. (22:32)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Ma da ih polomi 10 -----uvijek će biti onih koji će trn vidjeti u tudjem oku

    avatar

    04.07.2016. (23:00)    -   -   -   -  

  • .

    Steta sto istinu znas a neces da dolazis tamo gdje je Bog najprisutniji niti zelis uzimati iz riznice koju je otvorio za te.
    Bas me rastuzuje sto neces puninu. Jednom sam bila i ljuta na tebe zbog toga...ali to vec govori o meni.

    avatar

    04.07.2016. (23:28)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Pitam se, ako si od tog navodnog, "pravog" luđaka, čuo stvari koje su ti koristile, otvorile ti oči i pozitivno utjecale na teme, po čemu je on to točno luđak? Dobro si primijetio da raznorazni "umjetnici" stave neku krpu na sebe i to odmah postaje nešto cool. Koliko ja vidim, takvi dripci čim zamotaju neki šal oko vrata, odmah misle da su čudo.
    Ti si, dakle, jednostavno osjetio silno licemjerje kojim je natopljena vjera, nesklad između onoga što se radi i onoga što se priča. Pa gdje je tu problem? Otvaraš oči, sve je ok. :)

    avatar

    06.07.2016. (06:49)    -   -   -   -  

  • olivetti

    luđaci postoje samo kao odmak od nekog ustaljenog prosjeka, iz neke ustaljene, mediokritetske perspektive. ludilo samo po sebi bi bilo manjak empatije, sebičnost. ako tako gledamo onda je cijeli svijet lud. u većoj ili manjoj mjeri.

    avatar

    06.07.2016. (10:30)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Kad se politika prestane miješati u crkvu, mise će služiti za jačanje vjere, dobrote i ljubavi. Isusa sam pronašla u sebi bez crkve. Nažalost, propovijedi gdje se miješala politika su od mene radile lošeg čovjeka. Ne možeš mi na misi pričati za koga ću glasati i davati peticije za potpis. Ne mogu nakon propovijedi izaći bijesna i ljuta, u crkvi trebamo naći mir i ljubav, ne zamjeranje i oholost. Bog je jedan, na kraju krajeva.

    avatar

    06.07.2016. (11:35)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Odavno vise ne miješam vjeru s religijom...Pripadnici smo neke religije uglavnom, posljedično po mjestu rođenja i to što cemo svoju vjeru prakticirati (ili nećemo) po pravilima neke od religija ne znači da smo dobar, odnosno loš vjernik...Vjera se nosi u srcu i živi kroz djela...Kako sam kršćanka i odgajana u katoličkom duhu, Isusa volim jako, iako na misi nisam bila dugo, a bome ni na ispovijedi (barem ne na onoj u crkvi).

    avatar

    06.07.2016. (19:12)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Slavni talijanski pjesnik Francesco Petrarca rekao je: "Beskrajna je povorka budala". To je jedna od 5 izreka koje redovito imam u primisli kako bih lakše shvatio ponašanje drugih. Zahvaljujući toj izreci, rijetko me ljudi mogu iznenaditi svojim djelima.
    Glede vjere, rimokatolik sam, ali u njezinu prakticiranju poprilično loš. No, otkad znam za sebe nastojim ne počiniti ništo što bi se moglo podvesti pod sedam smrtnih grijeha. Zato vjerujem da sam mnogo bolji čovjek od mnogih koji svakodnevno idu u crkvu.

    avatar

    06.07.2016. (21:11)    -   -   -   -  

  • red bush

    Nije dobro to što ne idem na Sv. Misu... Nije dobro to što ne idem na ispovijed... Želim biti uz druge ljude, želim osjetiti njihovu iskrenost a ne mudrost....
    Gledao sam Misu prošle nedjelje koja je bila prenošena iz mjesta kod Zadra i mogu reći da me jako dojmilo to crkveno glagoljaško pjevanje samih mještana... Ne da je to bio samo vjerski obred nego i doista upačatljiva kulturno umjetnička predstava....
    Nema tog nečeg što se ne bi moglo kritizirati, tog nečeg što je savršeno i idealno...
    U ovom postu ponajprije je izrečena teška kritika prema samom sebi...
    I mislim, kako crkva mora biti pastir svoga stada, na svim livadama i poljima našeg društva i života....
    I Bog drži uvijek ispružene ruke za nas, koje se ne umaraju, koje Mu ne dosađuju...., prema svim nama ljudima.

    avatar

    06.07.2016. (21:17)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Svak nek se ispita i postupa po savjesti.
    Na misu i sakramente ne idemo jer smo savršeni nego da bismo dobili snagu za duhovni napredak.
    Politika i moral se isprepliću, napr. ako nam politika nameće nekršćanska moralna mjerila, tu onda i Crkva ima što reći!
    Zakoni trebaju štitit moral a nepoštivanje zakona bilo s čije strane treba sankcionirati pravna država, i glav ni je problem što to ne funkcionira!

    avatar

    07.07.2016. (13:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...