Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • škrpun

    Dobro veliš, pun mi je k (kufer) ovih podjela!

    avatar

    03.07.2016. (10:24)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Opet sam hendikepiran zbog nepoznavanja engleskog. Sve mi je teže pratiti tvoje psotove :-). Pretpostavljam (predmnijevam po hrvatski) da se ovo odnosi na rezultate popisa stanovništva u BiH po nacinalnoj i vjerskoj pripadnosti. Kako kaže @škrpun, "pun mi je k.... ovih podjela". Kad ćemo konačno početi brojati ljude, a posebice Ljude?

    avatar

    03.07.2016. (10:51)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @škrpun, besmislenost i malignost dnevnopolitičkih podjela po nacionalnoj i/ili vjerskoj osnovi smara svakog razumnog (a ujedno osviještenog da smo svi, bez iznimke, svemirčani :0)
    @semper, voljela bih izbjeći pesimizam, ali povijest svjedoči kako Ljude obično broje/popisuju za odstrel. inače, što se posta tiče, nije toliko šifriran :0) riječ je, kao i kod prethodnog, samo o asocijativnoj igri riječi i pop-kulturnih ili općekulturnih referenci. osim što simpatiziram popisane Klingonce i Vulkance na ovim prostorima, pa i Jedije, vilenjake, Marsovce i sl. (ljude koji su se spremni takvima izjasniti, humorno se opirući nasilju dominatnih nacionalno-vjerskih kateheza, tj., u općem smislu, "nasilju normalnosti" o kojem je ne jednom pisalo pero u šaci) i što navijam za budući porast takove, svojeumne i od dogmi oslobođene, populacije, štosnim mi je bilo i uočiti da ih je (vulkansko-spockovski logično ;0)) veći broj pobrojan baš u Federaciji BiH, nego kod nas u Hrvatskoj, s obzirom da te vrste ionako dolaze iz Ujedinjene Federacije Planeta iz Star Trek univerzuma (a kojoj pripadaju i Zemljani). no dobro, ako ću picajzliti, za razliku od Vulkanaca, Klingonci i Klingonsko Carstvo tehnički nisu dio Federacije, ali su konačno s njom u dobrosusjedskim odnosima (vjerujem da ti je, kao ne jednom izjašnjenom ljubitelju SFa i Zvjezdanih staza, ova federativna asocijacija bila razumljiva).

    avatar

    03.07.2016. (22:23)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Opet sam se nejasno izrazio. Kad sam se pitao kad ćemo brojati ljude, posebice Ljude, mislio sam kada ćemo prestati raditi popise po nacionalnosti, vjeri, rasi etc, i početi gledati ljude kao ljudska bića, a posebice Ljude, dakle one koji zaslužuju da se zovu ljudima. Takvi popisi sigurno ne bi služili za odstrel.

    A što se pak od tebe pobrojanih tiče, mogu ti samo reći, da sam se prilikom jednog popisa stanovništva još u bivšoj državi, izjasnio kao Teranac. Popisivačica nije shvatila, rekla da toga nema na popisnoj listi pa me zapisala kao Hrvata. Možda sam ti o tome već pisao.

    avatar

    03.07.2016. (23:38)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, nisi bio nejasan, upravo sam te u tom smislu shvatila i nadopunila, da upravo one koji zaslužuju da se zovu Ljudima i koje vrijedi pisati velikim slovom i, kao što veliš, (pismo)pamtiti kroz anale - povijest redovito, sustavno, ne štedi / eliminira / falsificira (preciznije - ne štede ih neljudi, a najobičnije budale i ostrašćeni glupaci, sa uvijek spremnim proskripcijama nepoćudnih, drugačijih, drugih). primjerice, i neki dan je bila godišnjica smaknuća jednog od takvih Ljudi. a primjera je, i od prije Nazarećanina pa na ovamo i ubuduće, bezbroj. ljudska narav, a bolje je reći - narav masa, je konstanta. u tom pogledu nemam iluzija. ali naravno da se baš zbog toga valja i konstantno odupirati gluposti a upirati civilizacijskim dosezima.
    p.s. koliko se sjećam, nisi mi do sada pričao ovu o tvojem Teranstvu, no već možeš zaključiti da takvo opredjeljenje vrlo lajkam!

    avatar

    04.07.2016. (00:15)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    "Ali za nas trekije svemir ionako nema granica, odnosno, granica je sam(o) svemir."

    Sonda Juno ušla u orbitu Jupitera! ;0)

    avatar

    05.07.2016. (11:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...