Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Viktor Ivančić: Kako kupiti zastupnika?

    avatar

    09.06.2016. (23:13)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Apendix tvom komentaru : vrlo lako! Velika većina je na prodaju a neki se sami poklanjaju misleći na svoje " sutra"

    avatar

    09.06.2016. (23:33)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Monty Python-ovci su male bebe ili pizdin dim ne Velebitskoj buri (dopalo mi se kako je to tvoj prijatelj Boro rekao, ali nisam točno zapamtio) prema Loleku i Boleku, a i ostali naši političari ih prate u stopu....

    avatar

    10.06.2016. (15:16)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    ...kad su Splićani nakon Oluje vlakom išli na organiziranu pljačku Knina...
    ...a onda na izborima glasovali za političare koji su organizirali pljačku Hrvatske.
    P.S.
    Odslušao sam intervju i moglo bi se dodati još dosta sličnih komentara na ono što su sugovornici izrekli.

    avatar

    10.06.2016. (23:22)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Anabonny, a mehanizam te lakoće oportunizma Ivančić je majstorski (s lakoćom pisanja) u linkanom članku iscrtao.
    @DLŠ, čuj, zaista nije red oduzimati FreshCrapu primat deklariranog mu "prijateljstva s Borom", ipak je on pod mojim postovima mukotrolno gradio takvu reputaciju ("prijatelja" s kojim, Borisu, ne trebaju neprijatelji) da bi je itko drugi uzurpirao :0)) nažalost, Dežulovića ne poznajem osobno, ali prateći njegove novinarske osvrte velim: što jest jest, čovjek je od one rijetke a vrijedne vrste - razumnih, tj. mnogo bistar i duhovit tip (i doista vrlo lajkam što piše). definicije našeg političkog cirkusa, ili kako veliš - crtića (dodala bih - groteske), mu redovito pogađaju u sridu.
    @semper, mogla bi se ispisati i knjiga (o tome što su politički banditi učinili jer im je dano zeleno svjetlo da učine).

    avatar

    11.06.2016. (23:20)    -   -   -   -  

  • odmak

    Koji Splićani? Imaju li oni ime iprezime!?

    avatar

    12.06.2016. (12:14)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @odmak, zar ne bi to pitanje trebala uputiti nadležnim institucijama koje su ih propustile evidentirani i sankcionirati?
    ili iz nekog razloga negiraš, a upravo tako zvuči i tako je artikulirano, da je takvih koji su išli u pljačku, a koji bi bili Splićani, uopće bilo (i da su Ivančićevi navodi izmišljotina)? po onoj svinjskoj apologetici svih zločina: ako nije zabilježeno nije se ni dogodilo? i tako po ne znam koji put opet staješ uz bok onima koji žele ubiti glasnika (uz bok onih koji su najžešće napadali Feralovce upravo zbog članka o organiziranom odlasku u pljačku poslije Oluje)?
    do čega je tebi stalo, odmak, do pošto-poto očuvanja krinke "bezgrješnog splitstva" u ime onog tebi omiljenog kič-domoljublja (ovdje zaogrnutog u ruho navodnog lokalpatriotizma)? ili? dobro razmisli, imaš se tanku priliku izvući iz gliba u koji si se uvalila.
    kakav god s tobom slučaj bio, autistično tupilo ili ljigava apologetika lopovluka, splitski obraz i autentičnu ljubav prema svojoj domovini i u ovom slučaju spašava isključivo Feral (njegovi novinari koji su imali i imaju hrabrosti prokazivati svinjarije).

    avatar

    12.06.2016. (13:15)    -   -   -   -  

  • odmak

    Što se tiče Ferala bile su to novine koje sam kupovala i čitala.
    U općem ludilu rata moglo se naći i ono što nije podržavalo rat. Zapravo je otkrivalo i jednu stranu pozadine tog rata.

    Ponosna sam na ondašnju vlast ( jedna od rijetkih stvari na koju sam ponosna u toj vlasti) da bez obzira na razne pokušaje nisu uspjeli ugasiti Feral, iako bi takve novine u svakoj državi koja vodi rat bile ugašene.

    Meni je to davalo nadu da će stvari kad tad krenuti demokratskim putom.

    Što se tiće ove generalizacije Splićani koji su masovno odlazili - ona mi nije simpatična, jer ti koji su iz Splita odlazili pljačkati Knin bili su zločinci iz Splita. To bi mi bilo prihvatljivije objašnjenje.

    A taj glib, bezgrešno splitstvo,, svinjska apologetika, kič domoljublje, autistično tupilo ili ljigava apologetika lopovluka itd -to ne spada u dijalog To su samo etikete, ako razumiješ što etikete zbog kojih su mnogi stradali, jesu.

    avatar

    12.06.2016. (19:46)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @odmak, čitala si (navodno) Feral ništa naučila nisi. ako se identificiraš sa splitskim lopovčinama to je isključivo tvoj problem. no iščitavati Feralova (Ivančićeva) prokazivanja lopovčina navodnom "generalizacijom", upravo najživlje potvrđuje da kad identificiram tvoja neprincipijelna ljigavljenja nije riječ o etiketama već - golim činjenicama. što to u apologetici zločina ili domoljubnom kičeraju nije glib ili svinjstvo ili ljigavo ili za zgražati se? što u tim definicijama nije točno?
    no tebi ih se ne sviđa čuti? ružno ti zvuče? remete tvoje zamišljeno arkadijsko hrvatstvo aka splitstvo? vrijeđaju ti osjetljivo uho? puca mi prsluk. uho bi ti trebale vrijeđati tvoje ambivalentnosti i misaoni nesporazumi sa samom sobom. pa sad opet šmugni na svoj blog pod izgovorom predugosti komentara pa opet predvodi lov na vještice opet javno kmečeći i prozivajući da te maltretiram. e to će, odmak, biti školska definicija linča, pokrenutog s tvoje strane. opet.
    samo kronično gluh i pristran um može Ivančiću nakon svega što je rekao i napisao pripisivati generalizaciju. a tvoj ponos ondašnjom vlasti "da bez obzira na razne pokušaje nisu uspjeli ugasiti Feral"? zaista, može li gluplje od toga? ponositi se likvidacijom i egzekutorima koji pukom srećom, ne i Tuđmanovim htijenjem koji je Feralovce maltene htio utopiti u žlici vode, svoj zloćudni naum nisu izvršili? biserno. nije ti ni u jednom trenutku palo na pamet da njihovo preživljavanje nije zasluga nenadanog demokratskog nadahnuća tih nacionalističkih bandita, već nečeg drugog? kao što je savijanje Tuđmanove autokratske ruke iza leđa od strane većih igrača? i stoga nekih drugih mu motiva?
    ma kakvi, ti si u ime tog svog izmaštanog trenutka "demokratskog pošteđenja" Ferala, spremna zanemariti oružje i konopce u rukama ovih kretena, njihove tužbe, prijetnje smrću, šikaniranja, vandaliziranje, palež Ferala? štoviše, spremna si ići i korak dalje i lažno i bez imalo sluha ili razumijevanja optuživati rijetko konstantni glas razuma kao što je Ivančić? sudovati mu? meni? opet se pozivajući na onu tebi omiljenu izvitoperenu poziciju Kulture Komunikacije (ah kako je to grozno za svinjsku apologetiku zločina reći da je svinjstvo!)? ponovo glumatajući moralnog i komunikacijskog arbitra sa više no jednom iskompromitirane ti pozicije? haha. e vidiš, taj ti je misaoni salto (još jedan u nizu tvojih mnogih) ono što se zove: potvrđivati negirajući.

    avatar

    12.06.2016. (21:30)    -   -   -   -  

  • odmak

    Ivančić je Ivančić. On misli kako misli, nejasno mi je zašto se ti skrivaš iza njegove misli. Govori u svoje ime. Ili je mišja rupa anonimnosti u kojoj se skrivaš tebi dovoljna?

    avatar

    12.06.2016. (21:40)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @odmak, vrlo je evidentno da jasno artikuliram što o čemu mislim. za razliku od tebe. recimo, sve do jedne sam ti rekla što mislim o predmetu ove rasprave i tvojim neprincipijelnostima u njoj. stoga bi pravo pitanje ovdje bilo: zašto se ti, odmak, skrivaš iza ovakvih komunikacijskih eskivacija i muljaža?
    sad ti najednom Ivančić nije bitan, a maloprije si mu bila spremna biti sudac? sad ne bi o tome, a maloprije si sve letila moralizirati? reci, odmak, zašto se praviš blesava? no jasno je zašto. suočena sa argumentima a sama bez argumenata (jer je nemoguće opravdati neopravdivo - apologetiku lopovluka, simpatije za nacionalističko siledžijstvo i sl.), redovito pribjegavaš - muljanju. optužbama u drugom pravcu. u ovom slučaju mom. to je tvoj modus operandi: pusti maglu, ugrizi i bjež`! (a onda nastaviš lajati iz utočišta svoga brloga/mišje rupe/bloga ili krda). i, odmak, dobro razmisli je li pametno ići putem kojim si naumila, u virtuali prozivati za anonimnost tamo gdje se po definiciji transparentno izlažu stavovi (dakle sve suprotno anonimi), i na čija si pravila igre i sama pristala, izuzetno je promašeno, da ne kažem glupo i kratkovidno..

    avatar

    12.06.2016. (22:21)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nije lako živjeti s tolikom tamom u duši. I bjesovima.

    avatar

    13.06.2016. (00:58)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @odmak, ako spominješ tamu u duši i bijesove (piše se sa i) onda to možeš samo ako ih valjda sama gajiš i sama znaš kako je živjeti s njima, jer pripisivati ih meni jeftino je parapsihologiziranje, lupetanje bez pokrića, a zapravo samo još jedna osvetoljubiva komunikacijska podlost (pokušaj bijesnog ugriza) sa tvoje strane. preciznije, radi se o onoj šupljoj optužbi za mržnju koja je posebice mila svim neargumentiranim desničarima, nacionalistima, ekstremnim centristima iliti tvojevrsnim apologetima u sudaru sa razumom, a koja se svodi na ono stupidno: "ako (primjerice, Ivančić, Modesti ili netko treći) imenuje i definira što vidi, onda - mrzi" (primjerice "sve hrvatsko", i tako dalje i tako šire, ovisno o onome ili onima kakva i čija imenovana sranja apologirate).
    dakle, ako se kojim čudom jednom prestaneš prenemagati i skockaš koju suvislu, a možebitno čak i kakav konkretan i održiv argument, slobodno se javi. ako ovdje redovito slušam tvoje podmukle bijesove tj. ofucane zajedljivosti potonje vrste, kako ne bih i koju eventualno razumnu.

    avatar

    13.06.2016. (01:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...