Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Sjećanje i osvrti

    Hvala Vam na ovoj seriji napisa o vjeri!
    Malo sam prelistala vaše ranije postove pa sam zaključila da ste katolički svećenik.
    Znam da smo svi dionici svećeničkog poslanja po krštenju, pa me zanima što vi mislite o sakramentu sv. reda!?
    Zar biskupi nemaju puninu svećenstva naslijeđenu od apostola polaganjem ruku i zar nije ispravno što je samo svećenicima pridržano podjeljivanje sakramenata (osim vjenčanja koje supružnici podjeljuju jedan drugome uz blagoslov Crkve), a u iznimnim slučajevima i laik može krštavati?

    avatar

    04.05.2016. (13:27)    -   -   -   -  

  • eum

    Doista nisam svećenik, mada je svećenik g. W. Busch pisao ove tekstove. Ja samo biram ono čime bi i sam jačao u vjeri, te mi je drago da ima i drugih kojima se ovo dopada - pomaže. Svećenik je sluga božji ovdje na zemlji te nam pomaže da se približimo i sami Gospodinu. Sluga božji je velika obveza i odgovornost pred Bogom obavljati svoje poslanje te ustrajati u čistoći i sv. redu. To se mora poštovati jer je to osnova katoličke vjere. Ponekat je i trpljenje znak služenja osobito u sv. redu. nama običnim srtnicima zadaća je prihvatiti vjeru i kroz vjeru Gospodina te paziti da u grijehu ne prelazimo granice dostojanstva. Bog nam prašta osobito kada ga za to molimo ali moramo znati ta svaki grijek biva na određeni način sankcioniran inače Bog ne bi bio pravedan kada bi samo olako praštao greijehe jednima a kažnjavao druge. Dakle iako oprošten grijeh ima svoju energiju, recimo spoznaje, trpljenja, ljubavi, suosjećanja, razumijevanja... Naravno, govorim u svoje ime na svoj način te sam tako kao i svi drugi posebno određen. Vjera je prekrasno stablo kojemu je korijen u raju, na kojem na vjetru lepršaju zeleni listovi od kojih niti jedan nije isti...Nije li to prekrasno ...te ako živemo u miru, razumijevanju vjeri i ljubavi, to stablo postaje harmonijom suživota...

    avatar

    04.05.2016. (23:33)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Pa da, on je protestanntski pastor (nisam shvatila da prenosite njegove tekstove, mada me je začudio podatak da je bio u Prvom svjetskom ratu)
    a kod njih ne postoji sakramenat sv. reda niti kon tinuiran slijed biskupa od apostolskih vremena, a kod pravoslavaca je pravovaljano ređenje svećenika.
    Hvala na odgovoru!

    avatar

    05.05.2016. (09:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...