Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Boris Dežulović: Islamska Država Hrvatska
    "Više od šest stotina hiljada takvih očajnika, eto, projurilo je kroz našu lijepu, malu državu od Tovarnika do Bregane ne zadržavajući se ni da se popišaju. Niti u jednom trenutku na pamet im palo nije da posao i bolji život potraže možda u Hrvatskoj, prekrasnoj zemlji čudesa s billboarda, reklama, spotova i propagandnih brošura HDZ-a i SDP-a – da iskoriste to što su, kako ono, biološki jači od domorodaca, i naprave od Hrvatske onaj emirat na moru iz košmarnih snova hrvatskih ksenofoba."
    "Malo što nam je u posljednje vrijeme tako zorno pokazalo bijedu i čemer Republike Hrvatske 2016. godine, punih četvrt stoljeća nakon što smo je u ratu odcijepili iz Jugoslavije i izdvojili od Balkana, pa odlučili urediti po svome, kao urednu, uljuđenu i bogatu srednjoeuropsko-mediteransku državu, nešto kao Švicarsku ili Švedsku na Sredozemlju. Tako smo je, naime, na kraju uredili – svaka čast, majstori – da se u njoj danas ne žele zadržati niti jadnici što bezglavo bježe pred glavosječama iz Islamske države, očajnici dakle kojima su kriteriji normalnog života tek vitalne životne funkcije."

    avatar

    25.04.2016. (09:35)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ZABRINJAVAJUĆI TREND ‘Bit će još puno, puno gore’: Stručnjaci upozoravaju da rat nije najveći krivac za egzodus naroda
    "Veći broj migranata svoje je domove morao napustiti zbog okolišnih katastrofa nego zbog rata i nasilja. A bit će još gore jer stotine milijuna ih živi u područjima izloženim velikim ekološkim rizicima, kažu stručnjaci."
    "Tijekom 2015. broj međunarodnih migranata u svijetu bio je najviši ikad zabilježen, 244 milijuna, izvješćuje IOM. Glavni tajnik UN-a Kofi Anann izjavio je ljetos da širom svijeta živi i radi oko 250 milijuna migranata."

    avatar

    25.04.2016. (09:55)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Bojim se da državljani država koje su ušle u EU ne znaju kakve su grozne ugovore potpisale njihove vlade u njihovo ime kad su ulazili u EU.

    avatar

    25.04.2016. (15:36)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, načelno se mogu složiti da je većina građana većine svjetskih država općenito slabo informirana tj. neupućena u poteze njihovih Vlada. priroda pozicije moći naginje igri skrivača. što se tiče konkretnog pristupanja europskih država u EU, ne znam kako su se ostale vlade ostalih država postavile prema objavi dokumenata i obavještavanju vlastitih građana i o tome ne mogu govoriti, no za Hrvatsku je sadržaj i tijek otvorenog dijela pregovora (bio) transparentan i dostupan javnosti, a o zatvorenom dijelu možemo samo spekulirati.

    no predmet mog propitivanja nije transparentnost europskih vlada. moja bojazan nije iskazana zbog navodne neupućenosti europskih državljana (kao navodno isključivog rezultata netransparentnosti njihovih vlada; bojazan dr. Zamatto), već upravo suprotno, ja je izražavam - zbog usuglašenosti jednih sa drugima (u slučaju sramotne europske politike spram izbjeglica). mene plaši poklapanje građanske neupućenosti (samovoljnim odabirom okretanja glave od kršenja ljudskih prava) sa institucionalnim metenjem problema pod tepih (kršenjem ljudskih prava, a bivajući još pritom, sa vladinih pozicija, i netransparentnim).

    avatar

    26.04.2016. (19:50)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    "Glavni tajnik UN-a Kofi Anann izjavio je ljetos" (op. vele autori linkanog članka, ovdje misleći na godinu 2015.)

    uočavam dvije netočnosti:
    1. pogrešna pozicija dvostrukog n, nije Anann već Annan.
    2. Kofi Annan ljetos nije mogao ništa izjaviti iz pozicije glavnog tajnika UN-a, jer je aktualni glavni tajnik Ban Ki-moon, koji je tu funkciju preuzeo od Kofi Annana 2007.

    avatar

    26.04.2016. (19:50)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ovo je bio samo (neuspjeli?) pokušaj parafraziranja pretposljednje rečenice citiranog teksta.

    avatar

    26.04.2016. (21:22)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, sve u redu, i shvaćeno je kao parafraza iste, no ocijenila sam da bi bilo dobro dodatno pojasniti na što u postu ciljam.

    avatar

    26.04.2016. (21:31)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ispravak smještaja naglašavajućeg kurziva: no predmet mog propitivanja nije transparentnost --> no predmet mog propitivanja nije transparentnost.

    avatar

    26.04.2016. (22:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...