Zgodno izgleda ova torta a da li je baš Proustova ne znam.......... Znam , da u knjizi kolača sam naišla na kolačiće Madelein i da se peku u obliku školjkice.............
28.03.2014. (23:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@annaboni... Kulerica je pronašla silikonske kalupe... i doista su u obliku školjkice... iako su meni prva asocijacija bile modlice za kekse "medvjeđe šape".
28.03.2014. (23:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@vajrapani..... Combray je svuda oko nas. :) A polja oko Kravarskog su prava čarolija.... Volim te brežuljke..... Vukomeričke gorice.... sve do Pokupskog. Tamo još uvijek možemo vidjeti stogove sijena, kravice kako pasu i divlju... nedirnutu prirodu.
29.03.2014. (10:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jest, i ovako na daljinu mi se čini da je torta po ovom receptu jaaaaako fina i da si ti sretna što mi svi nismo bliže tebi, jer bi ti svi nahrupili na jedan zalogaj. ali nije to ono što sam htjela reći... čitajući tvoj današnji post pala mi je na pamet misao kako je šteta što se osim bloga ne odlučiš na pisanje nečeg tvrdoukoričenog, nečeg što ne traje tako kratko kao jedan post na blogu (bez obzira na svu ljubav prema našem dragom blogu) i što bih trajno mogla staviti u svoju biblioteku. pusa i zagrljaj :)
29.03.2014. (15:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@hvala ti, dordora. Znaš.... imam ja nekoliko "širih" tema u glavi.... ali problem je u mojoj naravi. Kad nešto radim.... moram tome biti posvećena do daske.... Trenutno u životu imam nekoliko važnih zadataka kojima se moram posvetiti... i ovako mi dan ima premalo sati. Ova vrsta pisanja je moj ispušni ventil, tako se odmaram, tako iz sebe izbacujem sve što se nakupi i mora van. Nijedna tema nije nastala tek radi pisanja ili nekog reda... ili broja... svaka je "kucala na vrata".... svaka je morala biti napisana jer je proključala u meni. Ako kojim slučajem doživim mirovinu.... možda će tada biti vremena za priču života... ukoričenu. :)
29.03.2014. (18:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Drago mi je što sam ti poslužila za inspiraciju. :-) I ja volim Prousta, zapravo, te sam kolačiće odlučila ispeći kad sam ih se, prije godinu-dvije, sjetila ni manje ni više nego u Budimpešti! (O tome sam također pisala na blogu. I o tome kako dvoje ljudi na istom mjestu imaju dvije sasvim različite asocijacije. Ako te zanima, vidi na desnoj strani pod "Budimpešta".)
Da ne duljim, jako lijepo. :-)
30.03.2014. (00:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
20 do asa
..netko je bio vrijedan :))...sad će to bit tradicija....zbog sina :))...
28.03.2014. (22:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
Lako je meni s tradicijom.... jer on obožava slatko, a lukavac je i slatkorječiv da ne izgubim volju.... :))))))
28.03.2014. (23:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Zgodno izgleda ova torta a da li je baš Proustova ne znam..........
Znam , da u knjizi kolača sam naišla na kolačiće Madelein
i da se peku u obliku školjkice.............
28.03.2014. (23:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
@annaboni... Kulerica je pronašla silikonske kalupe... i doista su u obliku školjkice... iako su meni prva asocijacija bile modlice za kekse "medvjeđe šape".
28.03.2014. (23:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Ne znam za Proustovu tortu, ali njegov Combray sam otkrio prije dva tjedna na jednom polju pored Kravarskog :-))
29.03.2014. (09:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
@vajrapani..... Combray je svuda oko nas. :) A polja oko Kravarskog su prava čarolija.... Volim te brežuljke..... Vukomeričke gorice.... sve do Pokupskog. Tamo još uvijek možemo vidjeti stogove sijena, kravice kako pasu i divlju... nedirnutu prirodu.
29.03.2014. (10:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dordora2
jest, i ovako na daljinu mi se čini da je torta po ovom receptu jaaaaako fina i da si ti sretna što mi svi nismo bliže tebi, jer bi ti svi nahrupili na jedan zalogaj.
ali nije to ono što sam htjela reći...
čitajući tvoj današnji post pala mi je na pamet misao kako je šteta što se osim bloga ne odlučiš na pisanje nečeg tvrdoukoričenog, nečeg što ne traje tako kratko kao jedan post na blogu (bez obzira na svu ljubav prema našem dragom blogu) i što bih trajno mogla staviti u svoju biblioteku.
pusa i zagrljaj :)
29.03.2014. (15:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
@hvala ti, dordora. Znaš.... imam ja nekoliko "širih" tema u glavi.... ali problem je u mojoj naravi. Kad nešto radim.... moram tome biti posvećena do daske.... Trenutno u životu imam nekoliko važnih zadataka kojima se moram posvetiti... i ovako mi dan ima premalo sati. Ova vrsta pisanja je moj ispušni ventil, tako se odmaram, tako iz sebe izbacujem sve što se nakupi i mora van. Nijedna tema nije nastala tek radi pisanja ili nekog reda... ili broja... svaka je "kucala na vrata".... svaka je morala biti napisana jer je proključala u meni. Ako kojim slučajem doživim mirovinu.... možda će tada biti vremena za priču života... ukoričenu. :)
29.03.2014. (18:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kulerica
Prelijep post. :-)
Drago mi je što sam ti poslužila za inspiraciju. :-) I ja volim Prousta, zapravo, te sam kolačiće odlučila ispeći kad sam ih se, prije godinu-dvije, sjetila ni manje ni više nego u Budimpešti! (O tome sam također pisala na blogu. I o tome kako dvoje ljudi na istom mjestu imaju dvije sasvim različite asocijacije. Ako te zanima, vidi na desnoj strani pod "Budimpešta".)
Da ne duljim, jako lijepo. :-)
30.03.2014. (00:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
@kulerica... hvala ti. Svakako ću potražiti temu "Budimpešta." Pozdrav... :)
30.03.2014. (17:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lou Salome
Proust i recept, lajkam. :)
01.04.2014. (22:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Torta izgleda odlično, mogla bih probati :)
02.04.2014. (05:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NEMA RAJA NA ZEMLJI
Ništa bez kreme!
Budimpešta je preblizu. Bolje je skoknuti do Novog Zelanda..
02.04.2014. (16:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Ova torta je fantastična! Proust još bolji ...:)))))) Ljubim, L+B+G
03.04.2014. (14:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...