Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (75)

Marketing


  • 20 do asa

    ...amen....sloboda izbora i prihaćanje drugačijih...ali ne i pljuvanje po drugačijim izborima....najbolji dio mi je gdje kažeš "stvaranje ,sudjelovanje"....." a ja sam samo dobila čast da im budem majka"....puno zdravlja i sreće tebi i obitelji.....

    avatar

    21.12.2013. (13:01)    -   -   -   -  

  • durica

    meni je jako bedasto da se o tome treba raspravljati na ovaj način, ali kad malo bolje razmislim kod nas je sve tabu tema i o ničemu se ne razgovara, pa i sam razgovor, argumentirana debata se ne zna prakticirati.

    avatar

    21.12.2013. (14:14)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @20 do asa, hvala ti.... i ja tebi i tvojia želim sve najbolje. :)
    @durica.... bilo bi puno ljepše da se podrazumijeva da se o tuđim izborima ne raspravljava... bez obzira o čemu se radi. Tada bi ovakve rasprave bile suvišne. No, činjenica je da mi u društvu imamo sve izraženije svjetonazorske probleme... pa je onda o njima poželjno raspravljati... otvoreno i dobronamjerno.

    avatar

    21.12.2013. (14:18)    -   -   -   -  

  • spasonosno

    Spomenila si Željku Markić i pišeš da ne pripadaš nikakvim grupama.Kako ne pripadaš kad si i post o tom pisala i molila da se glasa za PROTIV referenduma o braku.Da su kojim slučajem prošli oni iz tvoje grupe tvoj brutalni napad na gospođu Markić i Katoličku Crkvu bio bi u ovom postu još brutalniji.Referendum je prošao,to je demokratski čin i opomena aktualnoj vladi da narod neće dozvoliti da se u Hrvatskoj gaze ljudska prava.Uspijehom tog referenduma o braku ide se dalje u borbu za život dostojan čovika.Poniženi su oni koji su bili PROTIV,ponižena si i ti jer si ih podržavala.Tko ti je rekao da je najpravednije raditi po vlastitom izboru?Zavisi što se radi i ako se po vlastitom izboru šteti drugima onda tvoj taj izgovor je neopravdan.Stihovi koje sam ti poslao na post ispred ovog si makla a upravo su isti govorili da vlastiti izbor nije uvik opravdan.Te stihove ćeš naći na blogu pod kojim ti se javljam.Tvoj otac je bio u partiji,za slavlje Božića niste znali.Biti u partiji onda,mislim na KPJ,nije značilo da se čovik mora sramiti onog što jest,da ne slavi Božić,da ne ide u Crkvu,da djecu u Crkvi ne krsti,da se u Crkvi ne vjenčava i što još ne.To su činili samo kukavice a hrabri i pošteni,Bogu i Crkvi odani su radili sve što im je partija zabranjivala.Hvališ se dobrim odgojem osobne djece,veličaš sebe kao majku.Nemam ništa protiv,lijepo je pisati o sebi i svojima.I ja sam otac dvoje djece,imam i unučad i misliš li da njih majka nije odgajala ili ne odgaja ispravnoNe znamo za privrženost tom KPJ,virujemo u Boga i u Crkvu i sve nam ide u redu.Dakle,Crkva i vjera u Boga nisu nas naveli na pogrešan put.Oni su dio našeg života i tim smo ponosni.A što se tiče broja tvojih tema na ovom blogu hrvatskom i tim se hvališ,neka.Ja na www.mojarodnagruda.de imam nešto blizu 330 Datei a postove na blogu hrvatskom nisam brojio a spomenutim brojem Datei se ne hvalim.

    avatar

    21.12.2013. (14:47)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Druge je vrste tvoj problem, Dona: kao i u prethodnom slučaju s blagajnicama, i opet projiciraš vlastiti sadržaj u tuđi tekst, pa onda indignirano raspravljaš s tom projekcijom koju si sama unijela.
    Hajde baš da promotrimo spornu rečenicu: ''Majka to je životna misija i poslanje svake žene, i svaka žena treba svoju kćer naučiti slijedećem - da ti ni jedan uspjeh u životu ne vrijedi ukoliko nisi iz vagine istisnula nekoliko kilograma živog dojenčeta.''
    Da, i? Gdje si tu našla uzurpaciju slobode drugoga od strane autorice?
    Pogledaj, to je ironiziranje činjenje od bivanja majkom životne misije svake žene; opetovano je u rečenici naglašena ta zamjenica. Ne ironizira se, dakle, pravo neke pojedine žene da vidi u majčinstvu svoju misiju, već činjenje od majčinstva općeobvezujuće misije.
    Ali evo ti i opet nisi skužila vic, pa si sarkastično obaranje na pravljenje od majčinstva općeg imperativa prevodiš (traduttore, traditore!) u sarkastično obaranje na majčinstvo.
    Reci, Dona, jesi li u stanju pojmiti razliku između ova dva pojma: a) majčinstvo; b) pretvaranje majčinstva u imperativ?
    Očito ne, jer priviđa ti se napad na nečiji ''izbor kada će se udati, kada će imati djecu''. Pa produžuješ u obranu tog izbora, ideš obrazlagati legitimnosti toga da se bude majka. Koja suvišnost. Jer stvarno si specijalka ako ne uspijevaš shvatiti da tekst nije o tome bio, da nitko, pa ni prozvana, nije napadao legitimitet bivanja majkom. Provaljuješ, dakle, otvorena vrata. Prozvana je napadala legitimitet nečega drugog, tj. točno suprotnog: odricanja prava da se ne bude majkom.
    Jesi u stanju pojmiti i tu razliku:
    1) napasti često društveno činjenje od majčinstva svetinje, pri čemu se ne dopušta ništa drugo, te se baca anateme na ljubavnice i ostale žene bez djece (jer o tome je taj post);
    2) napasti majčinsko kao takvo?
    Ovo što činiš je iskrivljavanje, tordiranje, izvitoperivanje duha i smisla Salominog posta, kao i samih pojedinih rečenica. Zamolit ću te da pogledaš i zamisliš se koji čas nad drugom stavkom s ove liste.
    Dok si se u postu pravednički spomenula onih koji se ne bore časno, aludirajući na blogericu nad kojom indigniraš, promaklo ti je da će svakome s dvije čiste biti upadljivo da zapravo samu sebe prokazuješ. Primjenjivost one o vađenju truna iz tuđeg oka dok ti brvno nečasne metode borbe prosto strši iz vlastitog.

    avatar

    21.12.2013. (14:56)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Kako ne pripadaš kad si i post o tom pisala i molila da se glasa za PROTIV referenduma o braku.

    Imati svoj stav ne znači da pripadam nekoj grupi. Objasnila sam to u uvodnom postu. Ponekad se mogu složiti i sa nekim crkvenim stavom... pa to ne znači da sam njihova.

    Da su kojim slučajem prošli oni iz tvoje grupe tvoj brutalni napad na gospođu Markić i Katoličku Crkvu bio bi u ovom postu još brutalniji.

    Varaš se. Ja sam s Crkvom ratovala kada se malo tko usudio... a tada su mnogi, koji su sada glasovali PROTIV šutjeli dok se mene i moju djecu gazilo... jer sam tada imala hrabrosti reći ono što oni pričaju danas.

    Poniženi su oni koji su bili PROTIV,ponižena si i ti jer si ih podržavala.

    Kaj god! Ja sam glasala PROTIV... jer mi je tako nalagala savjest, ali samim izlaskom na referendum ja sam podržala pravo Markićkinoj grupi na taj i takav referendum... zar ne? Znači.... podržala sam njihovo pravo da postave pitanje... ali to ne znači da se i odgovoru moram slagati s njima.

    .Tko ti je rekao da je najpravednije raditi po vlastitom izboru?Zavisi što se radi i ako se po vlastitom izboru šteti drugima onda tvoj taj izgovor je neopravdan.

    he,he,he..... Mirče, legendo!!! Curiš kroz šavove.... :))))))
    Dragi Bog mi je rekao.... jer za sve što radim osobno preuzimam i odgovornost.
    No iz tvog pitanja se jasno da prepoznati svjetonazor koji se voli skrivati iza grupe... a da bi kao pojedinci mogli činiti zlo.... u nadi da će izbjeći odgovornost.

    Ovo ostalo ti neću komentirati.... ali upozoravam te da mi se opet napikavaš na mrtvog oca. Ja to tebi nikada ne činim..... No, ne smiriš li se... morat ću te opet brisati....

    avatar

    21.12.2013. (16:09)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Da, i? Gdje si tu našla uzurpaciju slobode drugoga od strane autorice?

    Tu izjavu tumačim kao ironičnu opasku autorice koja se snebiva nad mentalitetom i okruženjem u kojemu je uloga majke predimenzionirana.... a to je prilično slikovito naglasila u ovom dijelu: "da ti ni jedan uspjeh u životu ne vrijedi ukoliko nisi iz vagine istisnula nekoliko kilograma živog dojenčeta.''

    Da slično tumačiš.... vidim iz tvoje rečenice:

    Ne ironizira se, dakle, pravo neke pojedine žene da vidi u majčinstvu svoju misiju, već činjenje od majčinstva općeobvezujuće misije.

    Općeobvezujuće? Od koga? Od prirode? Pa i samu prirodu zovemo MUTA.
    Ako neka žena sudjelovanje u stvaranju života smatra i misijom.... jer je tu mogućnost dobila od prirode.... zar se onda ne napada i njen osobni izbor?
    Imati djecu je osobna odluka, koja ne ugrožava one koji biraju drugačije.
    Eto... isti argument sam koristila i kad sam krkanim objašnjavala da drugačije seksualne sklonosti ne ugrožavaju njihove sklonosti i ne mogu im naštetiti, kao što im sklapanje braka unutar homoseksualnih zajednicama ne bi naštetilo u njihovim brakovima.... jer je bitan sadržaj, a ne forma. Sadržaj društva proizlaze iz sadržaja svakog pojedinca... pa kad netko ironizira opće i univerzalne vrijednosti tada on pljuje na svakog onog pojedinca koji drži do tih vrijednosti.

    avatar

    21.12.2013. (16:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Reci, Dona, jesi li u stanju pojmiti razliku između ova dva pojma: a) majčinstvo; b) pretvaranje majčinstva u imperativ?

    @Pero u šaci.... nas dvoje smo se sreli na nekom drugom mjestu i tamo mi nije padalo na pamet s tobom ulaziti u bit teme... jer, kako sam ti na početku tog dijaloga objasnila, za to nisu zadovoljeni osnovni preduvjeti. Tada si si dozvolio ponižavati me u dijalogu... pisati mi da sam ograničena, nazivati me šmizlom, pisati mi da sam neinteligentna i slična čudesa. Odvrtjeli smo tu temu... u kojoj si se očito osjećao macho i jako pametan. Sada to neće biti moguće. Ovo je moja tema..... i ako misliš da te nisam u stanju razumijeti nisi se treba ni javljati. Ako doista vjeruješ da to nisam u stanju... što želiš? Malo bi se iživljavao nad nekim čije su mogućnosti ograničene?!!! Ne bu išlo!
    Taj krkanski macho pristup si ostavi za po doma.... a ako želiš sa mnom razgovarati tada je to moguće s ravnopravne osnove.

    Jer stvarno si specijalka ako ne uspijevaš shvatiti da tekst nije o tome bio, da nitko, pa ni prozvana, nije napadao legitimitet bivanja majkom.

    Naravno da nije napadao legimitet bivanja majkom... ali je o "biti majkom" pisano s visoka i s ponižavanjem i etiketiranjem žena koje su se odlučile biti majke u određenoj dobi.

    Prozvana je napadala legitimitet nečega drugog, tj. točno suprotnog: odricanja prava da se ne bude majkom.

    Točno tako. To sam u temi i naglasila. Ona se brani od krkanskih prozivki... na pogrešan način. Njihov način. No kada se na takav način govori o univerzalnim vrijednostima tada ne napada crkvu... nego napada sve one ljude koji u te vrijednosti vjeruju i trude se živjeti ih.
    Tko to ugrožava njoj pravo na odluku da ne bude majka? Selo? Neke babe iz sela? Pop? Pa je zbog toga ona odlučila po braku, obitelji i majčinstvu pljuvati generalno?

    napasti često društveno činjenje od majčinstva svetinje, pri čemu se ne dopušta ništa drugo, te se baca anateme na ljubavnice i ostale žene bez djece (jer o tome je taj post);

    Tko to ne dopušta ništa drugo? Tko to baca anateme na žene bez djece? Ja poznajem dosta žena bez djece... neke ih nisu mogle imati, a neke su same odlučile da ih nemaju. Nijednu od njih nikada nisam čula ili čitala da na ovaj način raspravlja o različitim izborima.
    Na osjećajima slobodnih ljubavnica se nemam namjeru osvrtati.... jer kako sam u temi i napisala... u braku sam već četvrt stoljeća i nemam tih iskustava da bih o tome mogla svjedočiti.... Vjerujem autorici na riječ da im nije lako... ali to nije dovoljan razlog da bih prešutjela opetovano pljuvanje po majčinstvu.... jer ono za mene doista jest sveto.... a moje je pravo svetinje braniti... kao što je to pravo svakog čovjeka.

    Ovo što činiš je iskrivljavanje, tordiranje, izvitoperivanje duha i smisla Salominog posta, kao i samih pojedinih rečenica.

    Kaj god! Ti si to činio u našem prvom dijalogu, a činiš i sada. Ja sam citirala tekst i napisala svoje mišljenje na konkretnu temu. Ti si taj koji se ne držiš teme, nego voliš sugovornika vrijeđati i ponižavati kako bi ga lakše nadglasao.

    avatar

    21.12.2013. (16:40)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Stvarno sam mislio da sam ovaj puta bio maksimalno jasan, do razine na koje nećeš moći ne shvatiti - čak se s namjerom i ponavljao više nego što pod normalno bih (imajući iskustvo s tobom). Ali nekako si i opet uspjela ne shvatiti.
    OK, još jednom i onda dižem ruke od tebe.
    Dona, nije problem da neka žena, ti ili bilo koja, čini od majčinstva svoju misiju.
    Problem je ako općinstvo nametne anatemu u kojoj svaka žena je dužna od majčinstva činiti svoju misiju (a ako ne čini, onda u svome životu ništa ne vrijedi ili čak dospijeva na stup srama). To je značenje ovog atributa općeobvezujuće. (Nije ti poznato postojanje takvih anatema? Što si, pala s marsa? A Salome je sigurno izmislila da se to događa, samo da bi tebi napakostila, ha?)
    Ona tamo jest s pejorativnim tonom pričala o činjenu od majčinstva općeobvezujuće svetinje, ali NIJE napadala pravo pojedine žene na činjenje majčinstva svojom životnom misijom, već navadu da se proziva one koje to ne žele. Branila je svoje pravo da NE, a to znači: napadala moral koji joj to pravo odriče - a ne napadala tvoje pravo da DA, da budeš majka, da imaš djecu.
    Ako nemaš sluh za ironiju, sarkazam, i ne uspijevaš prepoznati to stilsko sredstvo kako treba, na što se gdje odnosi, onda barem bi trebala imati toliko rezerviranosti da ne imputiraš drugačije značenje u rečenični sadržaj samo zato što si ti gluha ko top za sarkazam.
    Branila je, znači upravo ovo što ti tu nominalno zastupaš (a de facto poričući, samim indigniranjem nad njom): pravo na individualni osobni izbor, da se može biti majkom tko hoće, a ne mora tko neće (bez da se dospije na stup srama).
    Kad već povlačiš paralele s crkvenjačkim krkanima što bilo čije činjenje osobnog izbora koji je u neskladu s njihovim vrijednostima automatski dočekuju s falšom histerijom, kao da su oni ti koje se time napada, ugrožava (dok, naprotiv, agresiju predstavlja samo njihovo davanje sebi za pravo očekivanja da se svi moraju ravnati prema njihovim vrijednostima, inače će oni biti uvrijeđeni tim nerespektiranjem svoje svetinje) - potpuno isto tako i ti ovdje Salomino obrušavanje na ritual sramoćenja onih koje se usuđuju učiniti svoj osobni izbor nebivanja majkama, prezentiraš kao odmah pljuvanje po majčinstvu, napadanje majčinstva, ugrozu svetinje majčinstva, i bit ćeš uvrijeđena kao majka, i shvatit ćeš to kao pravo da braniš svoju svetinju.
    Rezimirajmo: shvatiti njen napad na palanaštvo koje joj odriče osoban izbor, kao ugrozu tvoje svetinje i odmah napad na tvoj osoban izbor - to doista može samo krkanica od formata. I onda još imati obraza povlačiti upravo tu paralelu, potežući je u suprotnom smjeru. Zbilja, odavno nisam se zaticao u raspravi s umom tako perfidno izvrćućim u svemu čega se dotakne kao što je tvoj.
    I točno, nije mi problem i opet stati iza svega što sam ustvrdio i tamo o tebi, nakon što si na licu mjesta pokazala. Ovdje si samo potvrdila dodatno. A uporno neshvaćanje zašto se ne radi o ad hominem niti o nedržanju teme, premda sam nacrtao više puta - naime, jer tada iznosim ocjenu upravo o njvou tvog raspravljanja (na što imam svako pravo kao učesnik), a ne o tebi izvan diskusije da bih preko toga difamirao te u diskusiji - je još jedna dodatna potvrda.
    Prestrašno.

    avatar

    21.12.2013. (17:00)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Stvarno sam mislio da sam ovaj puta bio maksimalno jasan, do razine na koje nećeš moći ne shvatiti - čak se s namjerom i ponavljao više nego što pod normalno bih (imajući iskustvo s tobom). Ali nekako si i opet uspjela ne shvatiti.
    OK, još jednom i onda dižem ruke od tebe.


    Ovo je macho kulisa iza koje se skriva mužjak prenapuhanog ega... a koji sugovorniku ima potrebu na početku dijaloga naglasiti kako je pametniji.
    To je forma kojom se redovito koristiš u dijalogu i iza koje se skrivaš, a sadržaj ti opako šepa.

    Dona, nije problem da neka žena, ti ili bilo koja, čini od majčinstva svoju misiju.
    Problem je ako općinstvo nametne anatemu u kojoj svaka žena je dužna od majčinstva činiti svoju misiju (a ako ne čini, onda u svome životu ništa ne vrijedi ili čak dospijeva na stup srama). To je značenje ovog atributa općeobvezujuće. (Nije ti poznato postojanje takvih anatema? Što si, pala s marsa? A Salome je sigurno izmislila da se to događa, samo da bi tebi napakostila, ha?)


    Kao što sam već i naglasila... šepaš u sadržaju.
    Anatema je u pravoslavnoj crkvi ravna isključenju (ekskomunikaciji) u rimokatoličkoj crkvi.
    Ovo o čemu govorimo je osobni izbor.
    Ja sam "otpadnica" iz crkve svojih predaka. Ne zato što su me oni isključili... nego zato što je to moj izbor.
    Ako ne želim živjeti po pravilima neke religije i ne želim pripadati toj religiji tada je to MOJ IZBOR, a ne izbacivanje iz iste jer se nisam držala pravila.
    Ako pak netko želi pripadati nekoj religiji, a švercao bi se i ne poštivao pravila... tada on poziva na licemjerje i traži za sebe specijan status... da bude izuzet od pravila na kojima ta grupa počiva i djeluje.
    Postoje razne grupe ljudi.... Jehovini svjedoci imaju svoja pravila, katolici, pravoslavci svoja...... i ne razumijem zašto bih se ja trebala osjećati ugroženom zbog njihovog načina vjerovanja, zbog njihovih pravila... ako im ne pripadam? Ako se pak osjećam ugroženom zato što neki ljudi pripadaju nekoj grupi i imaju svoja pravila... tada nije problem te grupe, nego je moj problem što se opterećujem nečim što mene ne ugrožava... jer im ne pripadam.

    Ona tamo jest s pejorativnim tonom pričala o činjenu od majčinstva općeobvezujuće svetinje, ali NIJE napadala pravo pojedine žene na činjenje majčinstva svojom životnom misijom, već navadu da se proziva one koje to ne žele.

    Objasnila sam već. Ako neka žena majčinstvo doživljava svetinjom, a tako je kod većine... tada je svaka takva žena ponižena i ismijana u njenom tekstu.

    Branila je svoje pravo da NE, a to znači: napadala moral koji joj to pravo odriče - a ne napadala tvoje pravo da DA, da budeš majka, da imaš djecu.

    Opet rupa u sadržaju.
    Tko to bilo kojoj osporava prava da ne bude majka? Već sam te to pitala... pa nisi odgovorio na konkaretno pitanje... no nisi propustio ponižavati i tvrditi da ja nisam u stanju razumjeti. Ti očito nisu u stanju odgovoriti na ovo pitanje.
    Tko njoj ili bilo kojoj ženi uskraćuje pravo na to da ostane slobodna i da ne bude majka? Općinstvo? Što ti to znači? O kakvom moralu to pričaš... a koji odriče ženama pravo na izbor?
    Dokaži ove navode... konkretnim primjerima.... kad si sve već uhvatio odvjetničke uloge.
    Tko i kako ugrožava žene koje ne žele biti majke i ne žele se udati?

    Ako nemaš sluh za ironiju, sarkazam, i ne uspijevaš prepoznati to stilsko sredstvo kako treba, na što se gdje odnosi, onda barem bi trebala imati toliko rezerviranosti da ne imputiraš drugačije značenje u rečenični sadržaj samo zato što si ti gluha ko top za sarkazam.

    Kroz ovu raspravu je potvrđeno da na potpuno isti način tumačimo napisano i ironiju i sarkazam prepoznajemo na istim mjestima... samo što je to tebi normalno, a meni smeta.
    Ja znam odgovor na pitanje zašto sam napisala ovu temu. Nije me nažuljala Crkva ili općinstvo... nažuljala me konkretna tema i napisala sam svoje mišljenje... a koje je različito. Napisala sam ga temeljem svog iskustva. Imam pravo na njega. Ti bi trebao imati barem toliko rezerviranosti da me napadaš ako se usudim napisati drugačije mišljenje.... kad reagiram na pljuvanje vrijednosti do kojih držim.

    Branila je, znači upravo ovo što ti tu nominalno zastupaš (a de facto poričući, samim indigniranjem nad njom): pravo na individualni osobni izbor, da se može biti majkom tko hoće, a ne mora tko neće (bez da se dospije na stup srama).

    Opet pišeš neistine. Molim te primjere kojima ćeš dokazati da se u Hrvatskoj neudate žene bez djece stavljaju na stup srama.
    Javljaš li se ti iz nekog zaseoka na Velebitu.... pa ne znaš da u ostatku Hrvatske ipak nije tako loša situacija?

    [

    avatar

    21.12.2013. (18:07)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Kad već povlačiš paralele s crkvenjačkim krkanima što bilo čije činjenje osobnog izbora koji je u neskladu s njihovim vrijednostima automatski dočekuju s falšom histerijom, kao da su oni ti koje se time napada, ugrožava (dok, naprotiv, agresiju predstavlja samo njihovo davanje sebi za pravo očekivanja da se svi moraju ravnati prema njihovim vrijednostima, inače će oni biti uvrijeđeni tim nerespektiranjem svoje svetinje)

    Kad Crkvenjaci prozivaju i opinju pripadnike svoga stada... tada je to normalno. Ako u nekoj grupi postoje određena pravila... tada se od svih članova te grupe očekuje da se drže tih pravila. Taj dio priče mene ne brine. Oni imaju pravo na svoja pravila.
    Mene brine kad izmile izvan svojih okvira pa ja moram plaćati vjeroučitelje, dušebrižnike po bolenicama i financirati druga djelovanja koja ne koristim. Isto tako mi se ne sviđa njihovo prisustvo u državnim školama. Ne bi mi palo na pamet komentariati crkveni vjeronauk.... jer to je opet pravo na izbor i prije bih si odgrizla jezik nego se upustila u petljanje u grupu kojoj ne pripadam.

    Salomino obrušavanje na ritual sramoćenja onih koje se usuđuju učiniti svoj osobni izbor nebivanja majkama, prezentiraš kao odmah pljuvanje po majčinstvu, napadanje majčinstva, ugrozu svetinje majčinstva, i bit ćeš uvrijeđena kao majka, i shvatit ćeš to kao pravo da braniš svoju svetinju.

    Točno. Autorica nije navela konkretne primjere da se ta sramoćenja doista i događaja. To je njen osobni dojam ugroženosti jer se većina ponaša drugačije. To je isto kao da ja opalim uvredljivo temu o vjernicima koju nedjeljom idu na misu... jer su oni većina. Sama sam izabrala da ja ne odlazim na misu..... i zato bi se bilo besmisleno i nepristojno rugati njima. Ako me nagare zbog mog izbora... tada vraćam oštro.... ali u vezi konkretnog događaja i argumentirano... pa pišem i Bozaniću ako treba.
    Ponovo te... po ne znam koji put pozivam da primjerima potkrijepiš svoje navode da u Hrvatskoj neudate žene, bez djece imaju problema i da su osramoćene!

    Rezimirajmo: shvatiti njen napad na palanaštvo koje joj odriče osoban izbor, kao ugrozu tvoje svetinje i odmah napad na tvoj osoban izbor - to doista može samo krkanica od formata. I onda još imati obraza povlačiti upravo tu paralelu, potežući je u suprotnom smjeru. Zbilja, odavno nisam se zaticao u raspravi s umom tako perfidno izvrćućim u svemu čega se dotakne kao što je tvoj.

    Ona u svojoj temi, a i ti kao njen zastupnik u raspravi najbolji ste primjer malograđanštine. Ništa ljepše od one koja je organizirala prošli referendum.
    Svatko tko pljuje po drugačijim izborima i s visoka razgovara s drugim ljudima je obično laprdalo i malograđanin koji liječi svoje frustracije na prekapanju po tuđim životima i tuđim izborima.

    I zaključit ću tvojim zaključkom:

    Prestrašno.

    avatar

    21.12.2013. (18:17)    -   -   -   -  

  • apis

    Dragi roditelji,
    ako već rađate djecu da "sebi ispunite najveću želju", onda se makar postarajte da svom djetetu osigurate najpotrebnije: SEBE!

    avatar

    21.12.2013. (18:33)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @apistia... bravo! Osobno smatram da je strašno važno da djeca budu ŽELJENA I PLANIRANA. Ona ne pišu molbe da bi došla na ovaj svijet. Kada se ljudi odluče sudjelovati u stvaranju novog života tada moraju biti svjesni što to znači i moraju preuzeti odgovornost za tu odluku.

    avatar

    21.12.2013. (19:26)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Imala je nedavno blogerica Nemezis post koji je naslovila Under pressure - naime, požalila se kako je pod pritiskom okoline da što prije postane majka. Neizravno: da je ženina obaveza i smisao u rađanju djeteta, kao nešto što se podrazumijeva na općoj razini, za svaku (nisu ju pitali za njen osobni stav o imanju ili nemanju djece, kao da to i nije nešto što se nju pita).

    Evo zatim i jedan stariji post blogerice Kinky. Pa kaže: ''Smiješni su ljudi, a još je smješnije koliko si toga dopuštaju. Smiješna je, zapravo, spoznaja o tome kolikim se smatraju veličinama. Pazi ti to, ona, momzilla, je rodila pa sada tu uzvišenu dužnost svaka prijateljica i poznanica treba kopipejstati u vlastiti život. U suprotnom, slijedi onaj pogled. Znate li koji je to onaj pogled? To vam je pogled u kojemu se susreću prijezir, isforsirana sućut i puno-griza-ti-još-moraš-popapati stav. Pogled stroge majke koja vam nije majka, a ipak vas iznenada gleda kao nezrelog debilčića koji ne zna što bi sa svojim životom, neozbiljan je, nesposoban za išta odraslo, a kompas je odavno negdje putem zametnuo. Jer, eto, još ne priželjkuje postati roditelj. Kao ona, majka koja vam nije majka, ali se postavlja kao da je beskrajno zrelija i mudrija od vas jer je, tako kaže, u rađaonici iz sebe junački istisnula novorođenče.''
    Tekst završava ovim riječima: ''nema više zabadanja noseva u moju maternicu, nema više opravdavanja i nema više diskutiranja. Od sada na besramno pitanje o tome zašto još nisam rodila (uuuuu, kakva sablazan!) začuđeno odgovaram jednako bahatom inačicom: 'A zašto ti već jesi; što ti to, dušo, treba u ovim mladim godinama?' Kolikogod se institucija njihovog Majčinstva našla osupnutom.''

    Jesu li i te dvije žene također izmislile prisutnost ovog fenomena, čije postojanje ti dovodiš u pitanje? ''Autorica nije navela konkretne primjere da se ta sramoćenja doista i događaja. To je njen osobni dojam ugroženosti jer se većina ponaša drugačije.'' Kanda da ih ima još s istim dojmom, ha? A to su samo dvije kojih sam se ovako iznebuha prvih sjetio. Provjeri i komentare u kojima ih još omanja armija prijavljuje istovjetna iskustva. Izabrao sam tih par primjera s bloga jer smo tu na blogu, no radi se, konačno o toliko sveprisutnom nečemu, o čemu svatko zna iz života, filma i literature da je tvoja nevjerica da to stvarno postoji doista nepojmljivo čudna - zato i nisam dosad osjećao potrebu navoditi primjere, a kada si prvotno išla sporiti samo sam u čuđenju pitao jesi to s marsa pala. Kao što i Salome u postu kaže: '''Budi Majka' vrišti iz svih usta, novina, tabloida, iz svih pronatalitetnih mjera i demografskih upozorenja, iz misa i neobaveznih kružoka sa majkama-prijateljicama, sa tv ekrana, iz upita zabrinute rodbine, odasvud...'' A tebi to znači nije poznato? Hahaha, Dona, nekada stvarno igraš ulogu sobarice.

    Idemo dalje. Gornja dva posta primjeri su tek sveprisutnosti tog jednog općenitijeg - i benignijeg - pritiska. Istina, indiskretnog, besramnog, zločestog u nametljivom određivanju i nepoštivanju osobe koju pritišće, ali ne još onog kakav bi zasluživao da ga se nazove anatemom. No, zamislimo sad dodatan faktor: da je dotična osoba pritom i ljubavnica - oženjenog muškarca i oca. Tada več taj moralizam postaje 1/1 zloćudan. Šta, tebi stvarno nije jasno da će ''općinstvo'' (neka okolina u kojoj svi skupa žive) za nju unisono dreknuti kako je ''kurva'', dok će gospođa supruga uživati empatiju i pobirati sve simpatije? Ali što je tu pritom presudan faktor: djeca. Bez djece posrijedi je tek ljubavni trokut, to tada nisu ''majka'' i ''kurva'' u sukobu oko muškarca, nego prosto dvije ženske u sukobu oko muškarca. Ali kada su u igri i djeca, onda s jedne strane je već obitelj, a s druge razaračica obitelji. (Ne mogu vjerovati da ti ovo objašnjavam sad, umjesto da ti bude jasno. Dona, jel' se ti stvarno nisi jučer rodila?) Vidiš, tu već imamo posla s jednim naglašeno moralnim jezikom, u kojem žena koja tipu nije rodila djecu postaje predmetom izrazite moralne osude od strane opće okoline (''anatema'', ne pravi se blesava potežući izvorno bukvalno značenje), dok žena koja mu je rodila djecu uživa povlasticu unaprijed etički košer statusa. Da je tome doista tako nije čak uopće potrebno zazivati posebna svjedočenja jer je opet i to toliko sveprisutno (mogao bih ti i za to polinkati nekoliko postova drugih blogerica kad bi mi se dalo gubiti vrijeme na malo kopanja), no prava ludorija je u besmislenosti načina na koji si ti Salomeino svjedočenje naprosto odbacila. Otkuda? Kojim pravom i po kojoj osnovi? Zašto ovaj post u kojem ona priča o sramoćenju ljubavnice nije konkretan primjer sramoćenja ljubavnice (na isti način na koji su postovi Nemezis i Kinky bili primjeri pritiska, odnosno sramoćenja - onog pogleda)?

    avatar

    21.12.2013. (20:12)    -   -   -   -  

  • križar

    Sretno ti i veselo bilo i ti možeš sve što TI hoćeš.
    .Ako hoćeš biti majka - budi , bez obzira na njegovo veličanstvo _OCA, bez obzira na" društveni" status. Sve je do tebe, ali svaka odluka donosi i posljedice s kojima moraš živjeti.
    Živjela ti meni!

    avatar

    21.12.2013. (20:27)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Imala je nedavno blogerica Nemezis post koji je naslovila Under pressure - naime, požalila se kako je pod pritiskom okoline da što prije postane majka. Neizravno: da je ženina obaveza i smisao u rađanju djeteta, kao nešto što se podrazumijeva na općoj razini, za svaku (nisu ju pitali za njen osobni stav o imanju ili nemanju djece, kao da to i nije nešto što se nju pita).

    @Pero u šaci, pa nismo od čokolade. :))))) Znaš.... mene puno ljudi svakog dana pita "Kako si?" a da pri tom ne čekaju odgovor... jer ih on i ne zanima. Često mi se dešavaju pitanja krkana, koja prelaze granice pristojnosti.... no tada im lijepo odgovorim tako da ostanu otvorenih ustiju... i nimalo se ne osjećam ugroženo zbog njih. Njihova pitanja su njihova slika... a oni me i ne moraju pitati za moje stavove... jer ću ih ja izgovoriti, ako me već pitaju, a načinom života ću svjedočiti što je moj izbor i u što vjerujem.
    Sasvim sigurno neću napadati neke njihove izbore na način na koji oni to čine... jer to bi značilo da sam ista takva i da me ne smije smetati što su oni takvi. Ako me nešto smeta... tada se moram ponašati različito od toga što me smeta. Ako i sama komentiram tuđe izbore na ružan način.... tada sam ista kao i oni... samo što pucam iz nekog drugog kuta.
    Ljudi koji nas okružuju su različite dobi, svjetonazora, mentaliteta, intelektualnih mogućnosti..... Ne može nas ugroziti drugi čovjek svojim glupim ili nepristojnim pitanjem.... može nas ugroziti samo način na koji mi to pitanje doživimo.

    Kinky ti je u ovom tekstu koji si izdvojio odlično odgovorila na tvoju tvrdnju da se radi o ugroženosti. Okolina uvijek nađa načina da neprimjereno reagira... bez obzira o čemu se radi. Zato se svatko od nas treba naučiti postaviti i tada se neće osjećati ugroženo. Kinky se očito zna postaviti i odgovoriti na takve upadice. Sporadične i neprimjerene upadice nekih primitivnih jedinki iz naše sredine ne znači da se trebamo pretvoriti u iste takve spodobe pa tuđu djecu nazivati mladunčadi i s ponižavanjem pisati i govoriti o majčinstvu, braku i obitelji.

    To je njen osobni dojam ugroženosti jer se većina ponaša drugačije.

    Točno tako. Kao što je i moja tema osobni dojam ugroženosti njenim vulgarnim izjavama o majčinstvu, braku i obitelji. Ona je iskoristila svoje pravo, a ja svoje. Tebe tu nešto žulja?

    '''Budi Majka' vrišti iz svih usta, novina, tabloida, iz svih pronatalitetnih mjera i demografskih upozorenja, iz misa i neobaveznih kružoka sa majkama-prijateljicama, sa tv ekrana, iz upita zabrinute rodbine, odasvud...'' A tebi to znači nije poznato? Hahaha, Dona, nekada stvarno igraš ulogu sobarice.

    Ma hajde! Praksa nam pokazuje da pripadanje političkim strankama može donijeti korist... pa to ne znači da se moramo učlaniti u jednu od njih. Crkva svoje vjernike poziva na pridržavanje pravila. To je njihovo pravo. Časopisi imaju rubrike o djeci i majčinstvu jer očekuju da ta skupina kupi isti taj časopis. To nije ugrožavanje onih koje to ne zanima. Ako me ne što ne zanima ja se naprosto ne odazivam... ako mi netko uputi neprimjereno pitanje dobit će takav odgovor da me više nikada neće pitati nešto slično. :) To nije ugrožavanje i to nije razlog koji bi nam dao pravo da ružno govorimo o izborima različitim od našeg.

    Idemo dalje. Gornja dva posta primjeri su tek sveprisutnosti tog jednog općenitijeg - i benignijeg - pritiska. Istina, indiskretnog, besramnog, zločestog u nametljivom određivanju i nepoštivanju osobe koju pritišće, ali ne još onog kakav bi zasluživao da ga se nazove anatemom.

    Slažem se. Takvi pritisci prema tim ženama su besramni, nepristojni i zločesti. Baš kakav je i tekst autorice teksta koji sam citirala u uvodnoj temi. Nema nikakve razlike. I jedni i drugi na ružan način komentiraju izbore drugih ljudi. To je primitivno, zločesto i ružno.

    avatar

    21.12.2013. (20:31)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ove sam ti primjere dao i razložio da ne kažeš da nema (tobožnja ''rupa u sadržaju''), no u biti je sam zahtjev bio bespredmetan. Jer ne, sadržaj ove teme i ove rasprave nisu ti primjeri i spor oko toga stoji li stvarno tako, s pritiskom da se što brže bude majkom, s pogledima i sramoćenjem te naročito anatemom, tj. nepovoljnim moralnim jezikom na štetu ljubavnice u odnosu na suprugu, otuda što jedna nije majka,a druga jest.
    Pri izvjesnosti te činjenice (koja samo tvojoj ridikuloznosti ne predstavlja izvjesnost, pa ti ju se mora posebno crtati i ilustrirati), pri tome kao, dakle, samorazumljivom ulaznom faktu, stvaran sadržaj ove polemike je različito gledanje na njega, a ne spornost njegove egzistencije.
    Konkretno - ponovit ću onu sjajnu grafiku - ona je tu sama srž svega. Salomino obrušavanje na moralnu osudu okoline koja u ovakvom trokutu po defaultu ide ljubavnicu, dok aureola pripada supruzi/majci, ti doživljavaš i prezentiraš - histeričnim kratkim spojem - kao ugrozu i napad na tvoje pravo bivanja majkom i osobnu slobodu izbora da se ima djecu (??), te progon samog majčinstva per se, ni manje ni više!
    Ti si, Dona, toliko nesuvisla da se to uopće ne da reći koliko si ti nesuvisla.
    I to je ovdje sadržaj polemike, a ne ulazna premisa koju si si neobjašnjivo uzela za sadržaj - ergo, nikakvih ''rupa u sadržaju'' kod mene nije bilo.
    Također ni mucho kulisa. Koliko si slaba u glavi - a nažalost, doista jesi, to je toliko upadljivo da već dulje vrijeme ne može biti zatajeno - nisam ti išao govoriti na početku upuštanja u raspravu s tobom (kako si upravo slagala; srećom pa sve postoji tamo još crno na bijelo), već baš naprotiv - na kraju, tek nakon što si me, u odgovor na argumente, uporno zasipala tom svojom lavinom paralogizama, izvrtanja, nekopčanja, ukratko samih gluposti. Kada me netko zasuje kantom besmislica i gluposti, tada to i konstatiram: gle kante besmislica i gluposti (a svaki puta i zašto se radi o besmislicama). I to ti je to.

    Na ostatak nove kante - kojom si me, se razme, zasula i u svom zadnjem komentaru - neću više replicirati, jer nema smisla. Zid si, to je stara vijest.

    avatar

    21.12.2013. (20:39)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    No, zamislimo sad dodatan faktor: da je dotična osoba pritom i ljubavnica - oženjenog muškarca i oca. Šta, tebi stvarno nije jasno da će ''općinstvo'' (neka okolina u kojoj svi skupa žive) za nju unisono dreknuti kako je ''kurva'', dok će gospođa supruga uživati empatiju i pobirati sve simpatije? Ali što je tu pritom presudan faktor: djeca. Bez djeca posrijedi je tek ljubavni trokut, to tada nisu ''majka'' i ''kurva'' u sukobu oko muškarca, nego prosto dvije ženske u sukobu oko muškarca. Ali kada su u igri i djeca, onda s jedne strane je već obitelj, a s druge razaračica obitelji.

    he,he,he..... znaš.... preljub je uvijek kompliciran. Meni je zbilja presmješno raspravljati o tome da li su udate ljubavnice u boljem položaju od slobodnih ljubavnica. :))))))
    Možda ne bi bilo loše da ove slobodne, tj. diskriminirane ljubavnice organiziraju jedan referendum u kojemu će tražiti da im se Ustavom osigura jednakost na tom području.
    Čitaš li ti sebe čovječe?!!!!
    Znaš.... dugo me mučilo zašto si se toliko angažirao kao zastupnik u ovoj raspravi..... he,he, he.... Ti si vitez.... :)))))))
    Čovječe.... u svim životnim situacijama ljudi mogu reagirati ovako ili onako. Sve je to stvar IZBORA! Svatko od nas sam snosi posljedice svojih izbora. Ti životni računi dolaze nepogrešivo na naplatu. Ne mogu zalutati, dugovi se ne praštaju i nitko ih ne može otpisati. Neki se sa životom nose bolje, neki lošije.

    Dona, jel' se ti stvarno nisi jučer rodila?) Vidiš, tu već imamo posla s jednim naglašeno moralnim jezikom, u kojem žena koja tipu nije rodila djecu postaje predmetom izrazite moralne osude od strane opće okoline (''anatema'', ne pravi se blesava potežući izvorno bukvalno značenje), dok žena koja mu je rodila djecu uživa povlasticu unaprijed etički košer statusa. Da je tome doista tako nije čak uopće potrebno zazivati posebna svjedočenja jer je opet i to toliko sveprisutno (mogao bih ti opet i za to polinkati nekoliko postova drugih blogerica), no prava ludorija je u besmislenosti načina na koji si ti Salomeino svjedočenje naprosto odbacilo. Otkuda? Zašto ovaj post u kojem priča o sramoćenju ljubavnice nije konkretan primjer sramoćenja ljubavnije?

    I tebi je to argument? Opravdanje da se pljuje po majčinstvu, braku i obitelji?
    Jako sam zadovoljna ovim tvojim komentarom. On je sve pojasnio....
    Ma... @pero u šaci.... jasno je odmah nakon čitanja takvih tema.... ali lijepo je kad to ovako raščlanimo i nađemo pravi razlog takvih ponašanja.
    Ti razlozi su uvijek osobne prirode. Kao što ne postoji ugroza majčinstva u Hrvatskoj, ne postoji ni ugroza onih žena koje su odabrale ne biti majke. Osjećaj ugroženosti je uvijek osobne prirode... pa je potrebno naći neki ventil.... i onda je lakše tamo neke blagajnice nazivati očajnicama... nego samoj sebi priznati stanje očaja iz kojega se rađa potreba uspoređivanja i osude drugih ljudi.
    Svatko od nas smije raditi što god hoće... pa čak i kršiti mnoga pisana i nepisana pravila. No kad to činimo moramo biti svjesni da kršimo pravila i da ćemo snositi posljedice. Ako parkiram na zabranjenom mjestu i dobijem kaznu... tada je besmisleno obrušiti se pogrdama na one koji su platili parkiranje i nisu dobili kaznu.

    avatar

    21.12.2013. (20:48)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Eto opet Done na mozgovnoj stranputici. :D
    Ne, ja nisam u ovoj raspravi zato što sam nekome vitez niti jer bih se osobno prepoznavao. Nego zato što neizmjerno prezirem nastupe i diskurse poput tvog ovdje - nepoštenog, iskrivljujućeg, moralizatorskog, zatupljujućeg - onako zdravom reakcijom sadržajem želuca, ter onda osjetim potrebu reagirati. To što se tiče ovog posta. A za prethodnu raspravu, kod same Salome, sam ti već rekao zašto: nije uopće postojalo zašto, nije bilo intencije s moje strane - primijetio sam ti tek bio činjenično nestajanje nečega što si rekla, ni ne sanjajući u što će se to izroditi, a onda je krenula tarapana.
    Sama tvoja insinuacija koja hoće moju motivaciju svesti, bagatelizirati na osobnu prirodu je strahovito prostačka.
    Ali ono glavno: zašto rekoh da si opet na mozgovnoj stranputici? Jer nisi u stanju prepoznati da meritum rasprave nije niti u tome što tko misli o zasluženosti da se ljubavnicu osuđuje a ženu-majku-kraljicu sakralizira. Slobodno ti je s tim prostačkim cerekom i još prostačkijim podrazumijevanjem imati aprioran stav po kojem je pravda i moral uvijek na strani gospođe supruge i majke (jerbo anatemu ne vidiš kao opravdanje bunjenja protiv nje, a onda tom bunjenju još krivotvoriš ime u ''pljuvanje po majčinstvu, braku i obitelji'').
    Također, ne znam gdje si u mojim riječima našla komparaciju udanih i slobodnih ljubavnica (to ima u njenom postu, ali ja nisam potezao - a onda me pitaš čitam li ja sebe, susljedno na rečenice u kojima mi se obraćaš kao da jesam nešto o tome (???). Već prelaziš u žanr ''ja sam tu s biciklom'' apsurdističkih viceva.
    Ali za sve to me uopće sada nije briga. Jer drugo je tema: da čak i ako bi bilo točno da se ljubavnica neopravdano buni protiv svoje anateme, i dalje ostaje da tim obrušavanjem se isključivo na tu anatemu autorica obrušavala, ne na (teza iz tvog posta reakcije) majčinstvo kao takvo, niti na ičiju osobnu slobodu da učini bivanje majkom svojom životnom misijom (kako si s promašenim patosom i završila post: ''Sloboda drugoga sakralni je prostor'').
    Ničime dotična blogerica koju si uzela pod lupu nije uzurpirala slobodu drugoga, a to je sva poanta ovdje.
    O prostakluku i uskoći tvog vidokruga u vezi preljubničkih trokuta možemo nekom drugom prilikom, kad to bude predmet.

    avatar

    21.12.2013. (21:09)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ne, ja nisam u ovoj raspravi zato što sam nekome vitez niti jer bih se osobno prepoznavao. Nego zato što neizmjerno prezirem nastupe i diskurse poput tvog ovdje - nepoštenog, iskrivljujućeg, moralizatorskog, zatupljujućeg - onako zdravom reakcijom sadržajem želuca, ter onda osjetim potrebu reagirati

    Ja te razumijem. Čudi me da ti ne možeš razumijeti da u meni budiš iste reakcije. Tvoje napade i istupe doživljavam nepoštenim, iskrivljujućim, moralizatorskim, zatupljujućim, malograđanskim.
    he,he,he... to se zove kemija. :))))))

    Sama tvoja insinuacija koja hoće moju motivaciju svesti, bagatelizirati na osobnu prirodu je strahovito prostačka.

    Naravno da je prostačka. Svaki komentar koji ne ide uz dlaku i ne podilazi tvom egu je prostački... dok ti slobodno u raspravi vrijeđaš i ponižavaš.... to smatraš normalnim i nije osobno. :))))
    Na početku ovog dijaloga sam ti rekla da to danas tako neće ići.

    I dodat ću još nešto. Tim ženama..... koje tumačiš, zastupaš i očito razumiješ bolje od njih samih... nije problem okolina. Problem im je loš izbog jebivetra koji nije u stanju ispuniti njihova očekivanja. Tome nije kriva ni Crkva, ni društvo, ni žene koje žive drugačije od njih. Kriv im je osobni izbor i jebivetar koji im ne može pružiti ono što očekuju. :)

    Ničime dotična blogerica koju si uzela pod lupu nije uzurpirala slobodu drugoga, a to je sva poanta ovdje.

    Učinila je upravo ono na što se žali. Kao odgovor je dobila temu.
    Tebi hvala na učešću.... Opet si uložio priličan trud. To je za svaku pohvalu. :)

    O prostakluku i uskoći tvog vidokruga u vezi preljubničkih trokuta možemo nekom drugom prilikom, kad to bude predmet.

    Slažem se. Već sam te i sama htjela zamoliti da ovu temu ne širimo tamo gdje joj nije mjesto. A što se tiče mog vidokruga na temu ljubavnog trokuta.... vjeruj mi, na tu temu ćeš sa mnom teško diskutirati.... jer na takvim temama ne sudjelujem... ako baš nije nužno. :)

    avatar

    21.12.2013. (21:39)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Završit ću samo opažanjem da je tvoja razina operiranja i prisutnosti duhom u onome što ti se govori takva da mi npr. svoje vlastite riječi, koje sam uredno označio navodnicima, vraćaš nazad citirane kao moje riječi. Čak ih ne prepoznavši kao svoje (??) i onda još ne razabravši se da je ono što sam ti nastavno na njih pisao replika tebi na njih, a ne daljnje razvijanje neke moje tvrdnje (???????).
    I tako stalno, tako u svemu.
    Spomenuo sam i ovaj slučaj kako si iz prsta isisala pitanje udanih ljubavnica nasuprot slobodnih ljubavnica, čudeći se da što ja to govorim o tome, da jel se čujem... premda jednom riječju ja to pitanje ne oslovih.
    Kao što sam i tamo već bio opazio: s tobom se ne da razgovarati jer si netko tko čita kako joj se namjesti u letu, a piše što joj prvo padne na pamet - a to znači: netko tko misli stihijski.
    A naravno da će paušalno i stihijsko mišljenje učiniti da sipaš same gluposti.
    Samo onda kad ja to, upravo isto to, registriram - a vidiš da je evidentno - tu drastičnu nekvalitetu i stihijski karakter mišljenja - onda bude: pero krkan, pero tašt, pero grubijan, pero meni kaže da sam ja glupa.
    Pa de ne budi, tko ti brani da malo uključiš mozak. Pozdravio bih to, uvjeravam te.

    avatar

    21.12.2013. (21:54)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Kao što sam i tamo već bio opazio: s tobom se ne da razgovarati

    Samo ograničen čovjek forsira dijalog s nekim za koga smatra da se s njim ne da razgovarati. :)

    avatar

    21.12.2013. (21:59)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    I opet: tamo nisam imao intenciju, niti još znao da si takva. Ovdje si mi probudila revolt. I opet bih reagirao, to nije iz naivnosti koja bi se nadala nečemu boljem od tebe, nego iz nedopuštanja da šutke i bez ispaljenog metka ostaje na tome kako si prezentirala. Uletio sam tu ne da bih te uvjerio (da bismo ti i ja do nečega kroz razgovor došli), nego da bih te prokazao (u onoj nečasnosti prljave igre pri nasrtaju na Salome, dao ti šamar zbog toga koji si zaslužila).

    avatar

    21.12.2013. (22:05)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ma kako nisi znao kakva sam?!!! Idi i pročitaj što si sve tamo o meni otkrio i spoznao. :))))))))
    Naravno, tvoja ograničenost nije ograničenost poput one koju spočitavaš drugima. Tvoja ograničenost je neka nova, još neistražena vrsta ograničenosti... :)))))) Znanost će se tek oglasiti o tome.... u budućnosti.... :)))))

    Što se tiče metaka.... pucaš samo čorcima.

    avatar

    21.12.2013. (22:10)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Halo - tamo da još nisam znao! Čitaš li ti uopće ono što ti pišem? To se odnosilo na priliku kada sam ti se općenito po prvi puta obratio - dakle, t-a-m-o.

    avatar

    21.12.2013. (22:13)    -   -   -   -  

učitavam...