Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (44)

Marketing


  • fra gavun

    Ja bih rekao i o nekim živima sve najbolje!:)

    avatar

    03.06.2013. (08:41)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Sjetno i bolno, kao i jugo koje je puhalo.

    avatar

    03.06.2013. (09:52)    -   -   -   -  

  • wall

    divan, odličan, paradigmatski tekst o (valjda) svakom muškarcu Dalmacije, Zagore, krša... i teatru življenja i umiranja. Za sebe i svoje, kad jednom dođe vrijeme, želim samo najbliže i najiskrenije, bez kirbaja, cirkusa, teatra.

    avatar

    03.06.2013. (10:53)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    nećemo sad cijepidlačit oko nekoliko dvojbenih interpunkcija, ali najveća primjedba ide na račun ne baš najsretnijeg izbora naslova. smatram nepotrebnim 1 plemeniti i nesumnjivo vrijedan literarni uradak iskompromitirati naslovom koji sugerira slang-dijalektalnu zajebanciju.
    mislim da je taj naslov produkt jedne autorove nesigurnosti u vlastito ,literarno umijeće, te jednog odnosa strahopoštovanja spram "ozbiljne"
    književnosti. osim toga nemam ni jednu drugu primjedbu.

    avatar

    03.06.2013. (16:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    na neki me način podsjeć na ser Čapeleta od Bocaccia, uspio je uoči vlastite smrti izbaciti posljednju šalu pa je taj bio simpatičan, za razliku od ovog...

    avatar

    03.06.2013. (16:34)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    "Ispražnjeni želudac", jedina spontana reakcija na "anđela".
    Svega se da čuti po sprovodima, pa mi se ponekad čini
    da sam došla na pogrešan. Opis i zapažanja za peticu:)))

    avatar

    03.06.2013. (17:15)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @fra, dobro veliš! :0)
    @semper, to dramatično jugo.
    @Wall, a i o svakoj ženi, da. teatar nas sve obuhvaća.

    avatar

    03.06.2013. (20:19)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    blogdogg, zaokupljen silnim "necjepidlačenjem" nisi ubra` fintu. ali to je ok, ni ne moraš. zauzvrat ti jednako neću cjepidlačiti za lekciju o pravopisu kojeg sam tako rado i često masakriraš. cjepidlačit ću nečim drugim. odakle ta nagla potreba za laskom na moj račun? odnosno onim što ti smatraš laskom? ja je sigurno ne tražim. sam tako funkcioniraš živeći od (sebe)hvale, pa računaš da i drugi isto kao i ti. valjda misliš da će određena doza ulizivanja svo tvoje kronično divljaštvo podmesti pod tepih?
    na blogu Pisanija i osvrti si, tomu ima tek par dana, pisao "vidi se iz aviona da je to tako isfurano i na silu ,prizemno, a sve pod velom nekakve apstraktne aure", "žutilo" i "ništa vrijedno pažnje", da bi sad pobio samoga sebe ipak poklanjajući svoju veleprecijenjenu pažnju, sa tih istih umišljenih avio-visina, mom "plemenitom i nesumnjivo vrijednom literarnom uradku". kojem blogdoggu vjerovati da govori ono što uistinu misli? onom dvoličnjaku koji neukusno i tašto divlja ili ovom dvoličnjaku koji nekoliko dana poslije neukusno hofira i laska? budući da ta dva lica blogodgga redovito uskaču jedno drugom u usta, oba su se, ne jednom, dokazala jednako samodopadna, nevjerodostojna, lažna - i za mene u potpunosti irelevantna. ukratko, hvalio (me) ili gadio, (meni) svejedno.

    avatar

    03.06.2013. (20:20)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @neverin, ovdje šale nigdje na vidiku, osim ako se ne uzme da se život ponekad gorko našali s nama.
    @malo ti, "na pogrešan sprovod", ovo si tako simpatično rekla, i u tuzi sa velikim duhom :0)

    avatar

    03.06.2013. (20:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesti
    Poznato mi je 'to dramatično jugo' :-)!

    avatar

    03.06.2013. (21:21)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    hahahahaa ko prvo blejz, polako sa kvalifikacijama. ko drugo, da ti je moj sud irelevantan, opseg tvog odgovora bi bio kud i kamo manji ili ga uopće ne bi ni bilo. ko treće, znam dobro da si cijelo popodne pokušavala dokučit što sam ti htio reći u zadnjem dijelu komentara. ko četvrto, sad ispada da ja ne mogu procijenit vrijednost tvog uratka čime pretpostavljam da nadograđuješ perine teze o tome da se mora biti iznad nekoga da bi se moglo osvrtati. ko peto, ispriku ti višekratno nuđenu ovoga časa povlačim budući da si očito nespremna na takve civilizacijske norme.

    avatar

    03.06.2013. (21:22)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    aha, evo divljeg blogdogga, sad bi se opet malo predomislio jer ti se ne sviđa definicija onog što radiš, pa bi me opet gadio i pobijao prijašnjeg sebe? ok, samo naprijed :D u međuvremenu ću se osvrnuti na to tvoje kronično ocjenjivanje nekoga i nečeg (recimo diogenovih i mojih komentara) po opsegu odgovora odnosno veličini. ponovo onaj tvoj problem sa kvantitetom, ti kronično ne razlučuješ sadržaj od količine. tebi je količina napisanog redovito i kvalifikacija i diskvalifikacija. po tome su onda Rat i Mir smeće (žutilo), jer imaju previše stranica? Dostojevski, Tolstoj, Shakespeare i drugi, jeste čuli blogdoggov mudroslov: da ste kraće i manje pisali možda bi nešto i bilo od vas!
    kao, ja sam odgovorila dugim komentarom pa je broj znakova u mom komentaru dokaz da mi je tvoje mišljenje puno bitno? ma nemoj. znači po toj mi je logici recimo fra gavun i njegovo mišljenje ovdje najmanje bitan/no, jer sam mu odgovorila sa samo 11 znakova? ti relevantnost / bitnost (svoju i tuđu) mjeriš količinom znakova? a joj, što ga i ti bubneš pa ostaneš živ :D pa kad si već toliko opsjednut količinom, zar ti nije palo na pamet da duži komentari recimo imaju neke veze sa tvojim sve brojnijim tlapnjama koje gomilaš, a ja ih posljedično sve opširnije definiram?
    zatim, "znam dobro da si cijelo popodne pokušavala dokučit" i tako dalje. ti znaš? ma nemoj mi reći. zar se osim paranojom baviš i špijuniranjem, ili možda gledanjem u staklenu kuglu? heh, pa što ti sve sebi, tašti čovječe, nećeš umisliti. eto, nisam znala da blogeri trebaju tvoju dozvolu za život van virtuale. da trebamo automatski sve ostaviti postrance i budno pratiti i odgovarati na tvoje upise čim ih uneseš. ti izgleda ne dopuštaš da blogeri imaju obveze u realnom životu, svoje obitelji, djecu, poslove i prijatelje, već svi moraju zanemariti realan život kako bi konstantnim svakodnevnim upisima na Blog.hr-u udovoljavali „visokim estetskim umjetničkim kriterijima“ Velikog Umjetničkog Arbitra, po ne znam čemu navodno veeelikog – tebe blogdogga. a sve da bi eventualno od tebe dobili tu kao nevjerojatnu Čast biti priznati kao „kreativne“ ljudske jedinke vrijedne egzistencije (u tvom svemiru, kojemu si naravno ti sam – centar, arbitar i gospodar). izgleda da svi na ovom servisu postojimo (i postamo) isključivo zato da bi zadovoljili tvoje umjetnički senzibilizirane okusne pupoljke (da bi služili tvome egu, tebi se klanjali i (o) tebi i tvojoj umjetničko-arbitrarnoj veličini pisali hvalospjeve). bložesačuvaj blogdože, kakva bahatost od tebe.
    zatim, "sad ispada da ja ne mogu procijenit vrijednost tvog uratka". ali tko ti brani procjenjivati što god želiš? ti očito ne čitaš s razumijevanjem. nitko ti ne kaže da ti ne možeš, ta radi što god hoćeš, ali sam navela konkretne razloge (dokaze tvoje zabilježene nevjerodostojnosti) zbog kojih tvoje ocjene, tvoja vrednovanja i tvoji sudovi, kakvi god oni bili, nisu relevantni meni. a ti se priupitaj zašto je na koncu tebi toliko relevantno jeli ili nije tvoje mišljenje meni relevantno.
    civilizacijske norme? budući da ti je samom divljanje i pokušaji niskih udaraca tvoj komunikacijski standard, kao što dokazuješ i ovim komentarom, licemjerno je od tebe pozivati se na neke fantomske civilizacijske norme nakon svega što si izveo na blogu Pisanije i osvrti, a da ne spominjem sve one nezrele ispade od prije. što bi ti nakon sveg svog divljanja o civiliziranosti znao?

    koje perove teze? o kakvoj višekratno nuđenoj isprici govoriš?

    nudio ti nešto bezbroj puta ili povlačio, sebi u usta isto toliko puta uskakao, štogod. već rekoh - hvalio (me) ili gadio, (meni) svejedno.

    avatar

    03.06.2013. (22:27)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper :0)

    avatar

    03.06.2013. (22:27)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    blejz, čemu takav ton ,ako moje tvrdnje nisu istina? da možeš smoći snage iz mojeg komentara iščitati ono što sam stvarno htio reći, shvatila bi da ti više koristi takav komentar nego sve horde tvojih poklonika. upravo zato što sam u tebi prepoznao izvjesni potencijal, ukazujem ti na što da pripaziš, ali tvoja taština je još uvijek povrijeđena i stoga ne uzimaš za ozbiljno moje sugestije. reći ću ti još da si u textu nastojala biti isuviše disciplinirana i da je to plod jednog idolopokloničkog odnosa kojega gajiš spram književnosti. opusti se. stilskih figura se bojiš kao vraga...zašto blejz? oslobodi se. vi meni često spočitavate silne komplexe i divljaštvo, ali podsjetit ću te da je povijest književnosti prepuna takvih neuravnoteženih likova, malodušnih...to su ljudi koji umjetnost žive cijelim svojim bićem. iz vašeg uštogljenog takmičenja u erudiciji, teško da se može formirati istinski umjetnik-netko tko bi krvario na prvoj crti progresa umjetnosti. zakačio sam se baš za tebe iz razloga što jedino u tebi i vidim
    taj potencijal i da-ovo je pravi dogg i ovo je njegovo PRAVO mišljenje, a ti to nazovi ulizivanjem ili kako god hoćeš-ja ionako ne priznajem norme ponašanja koje sugerira taj vaš kružok koji se u odnosu samnom pokazao krajnje netolerantan i nespreman za kritiku i utjecaje.

    avatar

    03.06.2013. (23:49)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ''da možeš smoći snage iz mojeg komentara iščitati ono što sam stvarno htio reći, shvatila bi da ti više koristi takav komentar nego sve horde tvojih poklonika.''
    Koji deja vu, jebate!
    Na koga god startuješ suludim ugrizima, objašnjavaš mu zatim kako je to za njegovo dobro i kako će mu više pomoći 1 tvoj ''maliciozni'' komentar nego 1000 tepalaca, itd., ta vrsta lajuckanja.
    Ovo što sam linkao je preostali online primjer, s obzirom da je Sven demisionirao, ali koliko ih je samo bilo! Koliko si već puta, Dogg, primjenjivao tu istu praznu retoriku - i nastavljaš ju primjenjivati iako si svaki puta prokazan u njoj, te svaki puta, suočen, na kraju morao priznati (''moja kritika tebi bila jest maliciozna i ne odražava moje stvarno mišljenje o tvome pisanju''), kako je to prodavanje divljanja pod konstruktivnu kritiku ipak bilo tek prodavanje muda pod bubrege.
    Začudo, ne sramiš se potom ponovo i ponovo pokušavati prodavati divljanje pod konstruktivnu kritiku (?!). Misliš da su ljudi tako kratke pameti?

    Ista stvar: ''i da-ovo je pravi dogg i ovo je njegovo PRAVO mišljenje, a ti to nazovi ulizivanjem ili kako god hoćeš''
    Ti to ozbiljno? Pa ti si svaki puta dosad bio spreman zakuniti se da je ono što taj čas govoriš tvoje pravo lice, dok si se bez pardona okretao kako bi vjetar već puhao, i poslije lizao to isto u što si se kunio, ispravljajući se da ne, ipak, nije tada i tamo bilo pravo lice, nego je, jasno, sada pravo, kuneš se. Pa to novo ''ne onda nego sada'' postaje ubrzo novo ''ne ipak to ondašnje sada, nego još novije sada''... Tvoje kunjenje je kao obrnuti Godot: nalazimo te u vječnom tobožnjem sada. I svaki si puta dosad u tome prepoznat, lociran i identificiran - ali obraz ti je očito deblji, nemaš srama ponovo i ponovo se kuniti kako evo sad, baš sad što govoriš (ne ono što si do prije pet minuta) je bez fige u džepu - i očekivati da će ti se nakon svega išta više povjerovati (?!).
    Ti si, Dogg, živa karikatura i groteska od blogerskog paščeta.

    Modesti, spominjući ''ispriku ti višekratno nuđenu'' te ''perine teze'' pride, Dogg govori o berlavom postu koji je posvetio tvom liku i djelu.

    avatar

    04.06.2013. (12:08)    -   -   -   -  

  • marionetta

    Teatar. Je.
    Zanimljiva mi je situacija da žena takvom anđelu od čovjeka ipak odlazi na sprovod. Radi djece? Radi sela? Radi vlastitog zadovoljstva, i spokoja i mira, da se uvjeri da ih je Smrt napokon rastavila i da ona napokon može rest in peace?

    p.s. bi li bilo previše da mu čak ni svećenik nije došao? ;)
    mislim, previše - za teatar?

    avatar

    04.06.2013. (16:33)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ah zoooooo! a ja se cijelo vrijeme pitam o čemu ovaj narcis? kakve isprike kakvi bakrači. haha, nemrem bilivit, biser. to se vidim dešavalo baš onih dana kad sam bila na putu. no primjećujem u komentarima da raspojasanog blogdogga moja odsutnost uopće nije omela da me umišlja u neregistriranom izdanju. majkomila pacijenta :D tenks @diogene!
    p.s. na dlaku pomislih isto - deja vu! osobno to nazvah tessanje, pašče bi sad kao htjelo malo mene tessati, kužiš? ;0) misli, valjda, da svi imamo problem kratkotrajne memorije kao on. a komedije s njim, bložemoj.

    @marionetta, hm, ženski motivi, zeznuta stvar. da mu zabije glogov kolac? ono, za svaki slučaj ;0)

    avatar

    04.06.2013. (17:27)    -   -   -   -  

  • wall

    Skromna i nesvjesna Modesti, kako (očito) nisi do Dogenovog linka niti znala kako si bila predmet i objekt požude, žudnje i smicalica ovog doggie style-avantgardista, ali iščitati nejgovu papazjaniu ( i urnebesne komentare) zamorno je, pa evo malog digesta mojeg komentara i doggovog ludila od odgovora- da te uvedem u bit njegove raspojasane rasprave o 'blogerici Modesti Blejz':

    Wall na playeru--- čestitke Brigiti3 što zna tko je Modesty Blaise , jer je to planetarno poznat lik, u rangu Corto Maltesea, a ne/poznavanje znak ne/kulture i ne/obrazovanosti. Istina je da je Pero u šaci istaknuo ključnu nelogičnost- o nižem intelektu koji bi, kao, trebao suditi i recenzirati "lik i djelo" daleko kvalitetnijeg autora- no meni je ovdje jedino Livia Less istaknula najvažnije - kako autor ove tzv.recenzije, gorko žudeći za blog-popularnošću, a nesposoban nešto kvalitetno sam napisati, uočio kako postići žuđenu popularnost (koja je i u bitnim segmentima života glupava stvar, a ovdje, u cyber-moru anonimnosti-totalno nebulozan koncept, a oni koji za njom žude, mora da imaju gadan deficit u nečemu bitnom u životu, kad im je ovakva kompenzacija potrebna). minorni autor će pisati o boljima od sebe, o "popularnima", ne bi li se i sam ogrebao o malo te jadne slave. fenomenalno, zaista! to je win-win za našeg underdogga, do sad je pisao nebuloze, a sad će secirati pametne, to će sigurno biti urnebesno štivo, čitateljstvo je zagarantirano, moguće naslovnice (za kojima je javno plakao, drugima žurio čestitati na tom "postignuću" itd). sigurno će sljedeći nastavci ovog jadnog koncepta biti top-štivo, kad se gorki životni gubitnik razmaše u svom pravednom gnjevu prema uspješnijima, kad krene s rečeničnim bravurama (pravopis nebitan). nakon što je propao sa smislenim postovima, s tobožnjom poezijom, autorskim "prijevodima"....sljedeći logičan korak su recencije. Dajmo underdoggu malo pažnje, stavimo ga na naslovnice, nek' konačno doživi toliko iščekivano priznanje. pogladimo ovog avlijanera, koji želi pripadati! dajmo mu da osjeti toplinu i priznanje čopora. (30.05.2013.- 19:53)

    Blogdogg--- ahahahahahahaaha kako jazavci jedan po jedan dolaze po porciju! daklem, uštogljeni anarho pioneer na playeru nam je odsvirao ovaj play back drum n bass lamentaciju o slavi. dakle tukče žutokljunče da tebi kažem sad vako, a onda da mi 1 po 1 se stornjate natrag u vašu osobno/bložnu marginalu. post sam objavio i zbog popa jer pop je moj osobni izričaj i moja misija na blog hr-u je prosvjetiteljska za razliku od tvoje. post modesti blejz objavio sam i kao 1 od načina da se osobi koja vodi taj blog izvinem za neke udarce ispod pasa-under dogga. Hvala svima koji vrte moj brojčanik! uz naklon! (30.05.2013.- 20:03)

    avatar

    04.06.2013. (20:19)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ma gle ti koloniju šakala kako bi se oblizivali...grupiranje za hajku? samo izvolte gospodo. interesantno kako niste ni 1 argument moje kritike uzeli u razmatranje, ali vam se zato da kopat po mojoj arhivi, rezat komadiće i slagat vaš kolaž izvlačotina iz kontexta?
    blejz ,ti si mi dužna 244 kn za istraživanje tržišta.
    pero, ti si mi dužan objašnjenje vezano za tvoj post koji se tiče smisla čerečenja nekakvog hdz-ovca i njegovih sexualnih navika i svjetonazora, budući da uvijek svoje postove predstavljaš kao rijetke masterpiecove multi-znanstvenih, interdisciplinarnih pristupa?
    walle, ti mi objasni na koji si to način mislio slavit i pravdat zlodjela jednog totalitarnog režima?

    avatar

    04.06.2013. (21:34)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    a) ali vam se zato da kopat po mojoj arhivi, rezat komadiće i slagat vaš kolaž izvlačotina iz kontexta? blogdogg (04.06.2013. (21:34))
    b) Sad sam prašnjav izašao iz blejzine arhive i smatram kako sam dovoljno pročitao i čuo da bih mogao predstaviti ovu osebujnu blogericu kako spada. blogdogg (četvrtak, 30.05.2013.)

    a) walle, ti mi objasni na koji si to način mislio slavit i pravdat zlodjela jednog totalitarnog režima? blogdogg (04.06.2013. (21:34))
    b) sve vas šta se preseravate po tom kumrovcu ja bi interniro na goli otok pa se tamo kurčite sa štafetama. blogdogg (26.05.2013. (11:28))

    ma tko nam to opet a) projicira i b) skače sebi u usta? osoba a) ili osoba b)? ah, pa da, to je ista osoba :0)

    avatar

    04.06.2013. (22:09)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Wall, u stisci sam sa vremenom, još ne stigoh baciti oko kako spada, danas samo informativno preletih, no bude već drugi put (vremena i za smijeh :0) iz ovog što si izdvojio, a trolac-paranojac ažurno nadogradio novom hrpicom, vidim da materijala za cirkus ne nedostaje. čuj ga, molim te, on govori o argumentima :0) pravi se našao zahtijevati. e bložemoj, svašta i ti doživje.

    avatar

    04.06.2013. (22:10)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    dobro si rekao @Wall, zamorne papazjanije. dala sam si truda, uhvatih napokon danas nešto vremena, iščitah, nasmijah se, potvrdih neka prijašnja zapažanja i to bi bilo to.
    onaj praktični dio mene razmišlja da ne bi bilo loše na jednom mjestu objediniti sva dosadašnja zapažanja o „slučaju“ i tako ga na neki način i simbolički zaokružiti, pa ne vidim razloga zašto to onda ne bi bilo i ovdje (pod blogdoggovim slikovitim komentarima koji će poslužiti kao savršena ilustracija onog o čemu je riječ). sukus cijele priče bi bio da Blog nije vidio ništa nova, a bome ni ja.

    avatar

    07.06.2013. (19:54)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    blogdogg, iako sam tek nedavno doznala da si prošlog tjedna u mojoj odsutnosti cijeli post posvetio meni, ti vjerojatno i dalje živiš u svome paranoičnom svijetu u kojem te svi prate čak i kad nismo tu. samo naprijed blogdogg, ne daj da ti itko pokoleba tvoju paranoju! pročitavši onaj urnebes i sve što si još u međuvremenu ovdje u komentarima uspio nalupetati vidljivo je da potvrđuješ svako slovo koje je o tebi izrečeno i tko te ne zna kao kroničnog narcisoida možda bi i nasjeo na tvoje izljeve „spontane iskrenosti“.
    budući da si sam divljak, tebi je divljanje komunikacijski standard, pa svako civilizirano odbijanje sudjelovanja u tvom ludilu i divljaštvu (koje zabludjelo smatraš iskrenošću, drčnošću, hrabrošću, oj komedije - umjetnošću) brže-bolje etiketiraš ili elitizmom ili kukavičlukom. pri tom početnički brkaš nečiju zrelost i strpljenje sa vlastitim izvitoperenim doživljajima kako bi čovjek trebao reagirati na tvoje koloplete budalarija. po tebi je elitist ili kukavica svatko tko odbija s tobom divljati, spuštati se na tvoju razinu i uopće odgovarati na tvoje divljačke ispade, jer kao tipičan nervčik nisi u stanju pojmiti da zrelu osobu ne čine hvastanje, lajanje i divljanje (kojima se sam služiš), već strpljenje, obzir i razum (koje sam nemaš). činjenica je da kad si u stanju bjesnoće tvoji komentari oslikavaju kroničnu infantilnost i da ne znaš što to znači biti zrela i razumna osoba. nemoguće ti je dokučiti da odbijanje tvojih parametara i divljačkih metoda nije elitizam, snobizam ili kukavičluk, već najelementarnija uljudba. i nije ti jasno da tvoje lajanje nije hrabrost niti konstruktivni kriticizam već najobičnije divljaštvo. po tvojim je upisima vidljivo da posve sigurno nisi nikakav hrabri neshvaćeni genij, niti nekakav last action hero na prvoj liniji obrane umjetnosti (kako si sam sebi umislio), već si nešto puno prozaičnije - psihički nezrela, samozaljubljena i temeljito neodgojena osoba.
    i od toga zapravo sve kod tebe kreće, egocentrično si dopuštaš i opravdavaš svaku svinjariju, jer čim ti netko ni ne znajući povrijedi taštinu, ti kao školski primjer zloćudnog narcisa – naprosto podivljaš, kronično brkajući konstruktivnu kritiku (misao) sa vlastitim divljaštvom (nagonom).

    dakle iznio si „svoje mišljenje“ o mom blogu i o meni (često ne razlučujući jedno od drugog, no to je još i najmanje bitno). za što mi, usput rečeno, puca prsluk. no što si od mene očekivao i evo još uvijek isljednički očekuješ? zahvalu, hvalospjeve, lovorike? da, doslovno očekuješ to (to si očekivao). čak i zahtijevaš. ma zamisli kako je to „objektivno, spontano i iskreno“ od tebe, biti plemenit s interesom. zanimljivo i ogoljavajuće je to tvoje poimanje duga (da ti netko nešto zbog nečega duguje). jednom si, na primjer, primijetio da se neki trol kretenski iživljava pa si čak u pauzi između svojih divljačkih epizoda i korektno reagirao (slučaj tignarius), no zar ti ja zbog toga dugujem u sljedećoj prigodi okrenuti glavu sad na tvoje divljaštvo? zar reagirati na bilo čije divljaštvo (kao ti na tignariusovo), zar biti etična osoba, ne bi trebala biti najnormalnija stvar uljudbe, a ne nešto što si ti blogdogg zbrajaš kao kupljenu uslugu koju ti netko treba otplatiti zanemarivanjem tvoga divljaštva? uočavaš li uopće paradoks svog postupanja? ono razotkriva da je tvoja „civiliziranost“ vođena sebičnom računicom (drugim riječima, čim je interesno selektivna, uopće nije civiliziranost).
    o istome govori i tvoja jalnost na, kako si se sam izrazio kod Pisanija i osvrta - „pravdu i naprednu misao“, koja opet razotkriva da tebi etika zapravo nije nešto pozitivno i prirodno što bi trebalo biti svojstveno svakom civiliziranom čovjeku, već kao tipičan netolerantan divljak čim naiđeš na nešto takvo čudiš se kao pura dreku i to proglašavaš - apstraktnom misli, aurom, glumom, elitizmom, salonskim ljevičarstvom, neprirodnim, kružocima, čoporom, odnosno, diskreditacijom svakog civiliziranog čovjeka (ljudi) koji najnormalnije prepoznaje i definira svaku neetičnost (gdje god da je uoči). da su etika i uljuđenost apstraktne tebi, ovime je postalo posve jasno.
    pa hajde da detaljnije vidimo o čemu je riječ.

    avatar

    07.06.2013. (19:56)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    zazivaš me da ti dam svoje mišljenje na ono što si izrekao. u koju svrhu? što ja imam s tvojim osvrtom? tražiš moje mišljenje odnosno pohvalu tvoga mišljenja o meni. zar ja tvoju (i bilo čiju) lasku uopće tražim? zašto uopće misliš da meni tvoje pohvale ili pokude išta znače? i da ulizivanje (tvoj omiljeni alat uvaljivanja u blogo-društvo) kod svih pali? no ti očekuješ hvalu, jer me hvališ. ponašaš se kao neki suludi obožavatelj i krpelj (mirche) koji na književnoj promociji cijelu večer davi autora da mu ovaj potpiše i nahvali njegova vlastita fanovska stihoklepanja u autorovu slavu. teški ljigavluk, ulizništvo, beskičmenjaštvo. tako i ti blogdogg, praktički moljakaš da te se hvali (jer si umislio da svojom „objektivnošću“, a zapravo neiskrenim laskanjem, uvaljivanjem, nekoga zadužuješ i činiš mu uslugu). želiš da te potapšem po glavi i počeškam iza ušiju zbog tvog osobnog odabira bavljenja mojim blogom. podcrtavam - tvog osobnog odabira na kojeg te nitko nije tjerao. u startu pristupaš blogerima kao da sklapaš kupoprodajni ugovor (tj. u startu pristupaš proračunato, neiskreno i lažno), pa računaš da sam ti ja kao zbog tvoje isporuke „povoljnog“ i „objektivnog“ osvrta, kao dužna isplatiti pozitivne kritike, uzajamnu hvalu. koju ako ne isporučim onda ćeš me, što? puno mrziti i gaditi, jer sam elitist, snob, salonski ljevičar, necivilizirana i zločesta (i sve što si mi spreman upakirati, jer ne toleriram tvoje divljaštvo). i onda me više nećeš voljeti niti si me uopće volio, nego si se samo pravio? a to sve kao nisi i do sada činio? mda, to tvoje interesno konvertitstvo mora da baš puno govori o meni.
    više govori o tebi to što si u trenu spreman otići u drugu krajnost i neumjereno zamrziti onoga/one kojeg si tren prije neumjereno hvalio (jer te ne obasipa/ju neumjerenim laskama kao što si sam obasipao njega/njih), nego što o meni govore svi osvrti i hvalospjevi kojima me jesi ili mogao obasuti. jer upravo to znači biti Chapman, imati hladno srce (kako je već lijepo fenomen izdefinirao diogen).
    dakle ustanovila sam kako i zašto pogrešno polaziš od pretpostavke da svojom laskom kupuješ moju pohvalu i navodno moj oprost. činiš to zato jer bi - sam želio slušati pohvale i lasku, pa misliš da i drugi funkcioniraju na taj način. sam patiš za pažnjom, žeđaš za slavom, pa makar i virtualnom, makar i iznuđenom. i što sve nisi spreman učiniti da bi se domogao svega toga? hvaliti (mene) da bi bio hvaljen (od mene). smiješno. groteskno. potpuno ludilo, potpuni egotrip i potpuna narcisoidna perverzija s tvoje strane.
    moram zapaziti još jednu sitnicu, ti valjda misliš da si se prvi dosjetio pisati o blogerima i na taj način reklamirati sebe? koliko se mogu sjetiti, mnogi su pisali o mnogima, a tvoj je osvrt zapravo već četvrti ili peti od početaka Blog.hr-a posvećen mom blogu (ne znam točan broj, nije ni bitan). no nije najčitaniji, niti najrašireniji. ta „čast“ ipak pripada dežurnom kućnom trolu Blog.hr-a iz dojčlanda (i njegovom već legendarnom spamu u kojem me iz pozicije pacijenta savjetuje da posjetim doktora. klasik, preporučujem! dostupno maltene na svakom koraku).
    ne tvrdim da nije lijepo čuti pohvale kad su iskrene (tvoje to dokumentirano nisu), svakom ih je ljudski drago čuti, ali to nije motiv koji pokreće moje izražavanje-bloganje (za razliku od tvog), niti tuđe mišljenje određuje moje djelo i mene kao osobu. pa kakva god mišljenja bila, a ima ih bezbroj. ja znam tko sam i što sam. ako se ti ne možeš dosjetiti nekih drugih motiva za izražavanje (a očito ne možeš, jer se sam vodiš svojom željom za slavom i hvalom), to ne znači da oni ne postoje. tvoje mišljenje o meni (i bilo kome drugom), kakvo god ono bilo, dobro ili loše, je upravo to – tvoje mišljenje. i ja ga ne osjećam potrebu niti mijenjati, niti kratiti, niti hvaliti, niti kuditi, niti nadograđivati, kakvo god da je – tvoje mišljenje je tvoje mišljenje. svatko ima pravo o drugomu misliti što želi. ali ako će(š) (o) drugomu bijesno lagati i imputirati, mora(š) biti spreman da će te laži i imputacije biti definirane, a onaj tko se njima služi biti imenovan kao bijesni divljak. a to, blogdogg, ti itekako dokumentirano jesi - divljak.

    zato još jednom podcrtavam ono što redovito ne razlučuješ - kada definiram(o) tvoje i bilo čije imputacije i laži, to nije negiranje tvojeg niti ičijeg prava na mišljenje (slobodno misli i vjeruj što god ti srce želi, pa da sam i mitološki himalajski Jeti, ako će to ispuniti nečiju primitivnu potrebu za lovom na vještice i tuđe identitete). no ne dotičući tuđe pravo na mišljenje, kakvo god ono bilo, ja itekako mogu, smijem, trebam i baš hoću uočiti gdje su sve u svojim razmišljanjima komentatori misaono nedosljedni (gdje recimo uskačeš sebi u usta), pa čak i kad me navodno hvale (pogotovo tada). itekako mogu i hoću definirati gdje je i kako netko intelektualno nepošten / lažov.

    avatar

    07.06.2013. (19:58)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    tvrdiš da si već mjesecima u ratu sa mnom. vjerujem da ti u to vjeruješ. za tebe je tvoj umišljaj bez sumnje realnost. no kako u blogerskim raspravama osobno ne umišljam ratove niti neprijatelje (kolikogod se ne slagala s nečijim mišljenjem, koje isključivo - definiram), primijetit ću kako time misliš na svoj vlastiti rat kojeg si tako paranoičan sam sebi zacrtao, sam proglasio, sam već mjesecima vodiš sa fantomskim neprijateljima, točnije koje(g) umišljaš od dana 24.03.2013., kada tvojoj taštini nije dobro sjela definicija onog što radiš pod postovima blog-kolege swenadamevinog. a to što si tamo radio je opet bilo ovo isto - paranoično divlje fantaziranje. dakle, opet si plasirao ovakve slične optužbe da je netko (Sven) ono što (Sven) uopće nije. i da ti je Sven učinio ono što ti on nije učinio (niti itko od nas tamo prisutnih). no to te nije spriječilo da paranoično divljaš na račun potpuno nevinih ljudi (nas nekoliko) i to divljanje smatraš svojim pravom. na divljaštvo na račun nevinih ljudi nitko nema pravo, niti za njega ima opravdanja. no paranoja je, bojim se, ono što, uz sujetu, cijelo vrijeme pogoni i upravlja tvojim nezrelim postupcima (recimo zadnji primjer u kojem si uvjeren da u mojoj odsutnosti razgovaraš sa mnom, a ja sam bila odsutna praktički cijeli tjedan, iako se moje kretanje zapravo nikoga ne tiče, osim, izgleda, vas par opsjednutih paranoičara. pored toga, imam svoj blog, komentiram kao Modesti Blejz i opće je poznato da se pogotovo divljacima ne ustručavam reći što mislim u facu. a što ćeš ti sebi sve umišljati i potajice u svom narcizmu priželjkivati da te netko potajno prati, isključivo je problem tvoje taštine i preslike tvojih vlastitih postupaka. izvoli i priželjkuj, široko ti polje).

    no da vidimo, ako je tvoja povrijeđena taština pod Svenovim postovima bila uzrok tvog višemjesečnog bjesnila, što je bio konkretan povod / okidač za ovo tvoje recentno (d)bavljenje ničim krive blogosfere mojim likom?
    to bi bila rasprava pod postom blogerice Pisanije i osvrti, u kojoj si sam sebi uskočio u usta, a ja to prepoznala i imenovala. tvoje ponašanje, koje je klasično divljaštvo, lijepo je tim upisima dokumentirano i dano na uvid onome tko zna čitati s razumijevanjem.
    niti jednim argumentom pod tim postom nisi opovrgnuo da si se totalitaristički izlanuo, niti si mogao osporiti svoju očitu provalu primitivne iskrenosti (bivanja svojim, primitivcem), već si klasičnim puštanjem magle krenuo skretati sa teme svoga lapsusa na identitet i blogersku kreativnost – kvalitet (!) onog tko je lapsus uočio (to jest mene). drugim riječima, u promašenim pokušajima diskreditacije (odn. što sam takvim smatraš) onoga tko je uočio tvoju intelektualnu nedosljednost, pokušavaš zamagliti svoje vlastito misaono ogoljavanje. pa je i tvoj post naslova "modesti blejz", kojeg si u cijelosti posvetio meni (a koja sam tvoju nedosljednost definirala), u biti samo to – tvoj nastavak onog istog puštanja magle, ali ne pod postom blog-kolegice Pisanije i osvrti (gdje stjeran logičkim argumentima pred zid nisi imao što više reći, a da si opet ne uskočiš u usta. iako te to ne spriječava da to drugdje / ovdje činiš).
    i to su pravi motivi tvog posta - nastavak puštanja magle, a ne navodni motivi isprike.

    avatar

    07.06.2013. (20:00)    -   -   -   -  

učitavam...