Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • missillusion

    Super mi je kako su uprli s tim da "brak nije ljudsko pravo". Ne, njihovo je pravo. Ekskluzivno njihovo. Njih neljudi. Nemam više biranih riječi za tu podivljalu masu s Crkvom na čelu koja bi htjela da se njihovo ludilo ozvaniči.

    avatar

    30.05.2013. (07:49)    -   -   -   -  

  • marionetta

    Meni je, na tragu toga, zazvonilo ono zvono (komu zvono zvoni?), onaj
    suicid pred publikom u Katedrali Notre Dame u Parizu.
    Ili, kako se za ideale (moguće i krive) može i izginuti...
    Mislim, suicid pred Bogom i braćom i sestrama...koja ironija/apsurd od čina?

    avatar

    30.05.2013. (08:15)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Da, realnih analiza doista ima, ali zašto se o njima ne govori? Zašto se one kriju? Naravno, nekome, tko ima novaca, to je u interesu. Inače, diskriminacije ima na svakom koraku u tzv. sitnim stvarima. Primjerice, poticaj za zapošljavanje mladih, kamate na stambene kredite (do, recimo, 30, 40 itd. godina starosti - a što je to nego diskriminacija na račun starijih, itd., itd., pa nije za čuditi se što diskriminatorski stav izbije u prvi plan kad se zapravo tolerira po svim osnovama). Eto. ja već danima razmišljam kako raspisati referendum da se pivo isključi iz prehrambenih proizvoda. Dobro da sam anonimna jer bi me već davno linčovali... Katolici. Inače, više sam nego uvjerena da bi, kad bi se uveo porez na tzv. crkvu, idući popis stanovnika po vjeroispovijesti zasigurno dao sliku koja bi bila mnogo bliža stvarnosti. Mahom bi se običan ugroženi čovjek svrstao u ateiste, što i odgovara istini jer nema drugog boga osim njega samoga i njegovog dvorišta i, naravno, njegove obitelji. To bi bio divan filtar za započinjanje stvaranja neke nove osnove u kojoj bi se mogli ponadati da bi i neke "kršćanske" vrednote dobile povijesnu šansu da se "infiltriraju" u masu na neki pravi, društveno istinski koristan način.

    avatar

    30.05.2013. (09:34)    -   -   -   -  

  • alkion

    Nema se što ovdje komentirati, osim da se čovjeku da za pravo. Naravno, a to je na kraju teksta i rečeno, ovo je dosta pojednostavljena (dobrahno skraćena) analiza koja svakog imalo ozbiljnog i pametnog čovjeka tjera na razmišljanje...

    avatar

    30.05.2013. (19:16)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Zanimljivo je kako se lako previdi granica između osobnog stava (koji, doduše, u situaciji gdje je potpirivan mišljenjem institucije kao što je Crkva, u mnogim slučajevima, nažalost, to i nije) i ljudskog, temeljnog prava. Ne samo da bi ta hijerarhija trebala biti jasna u glavama te "podivljale mase", kako dobro kaže Missillusion, nego bi je i zadužene institucije (Ustavni sud, kao što se i spominje u tekstu, i sl.) trebale sasvim jasno označavati i braniti. Ovako mnogima nije jasno da ulaze u područje gdje im jednostavno nije dano da uđu, bez obzira na njihovo osobno, nazadno mišljenje. Svaki punoljetan čovjek ima slobodu sam odlučivati o tome s kim će živjeti u zajednici, imati ili ne imati djecu, kojoj će religijskoj zajednici pripadati ili ne pripadati, kojoj se političkoj opciji prikloniti, itd. I točka, tu priča staje. Ne mogu shvatiti da civilizacija 21. stoljeća još uvijek nije došla na razinu da to bude neupitno.

    avatar

    31.05.2013. (10:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    super mi je kako su im usta demokracije kad im paše, a kada ne onda je atak na njihovo demokratsko pravo. Ako je 700.000 ljudi potpisalo za referendum onda barem znamo kolika je brojka konzervativaca u našoj zemlji. Vjerujem da je više onih kojima je živi i pusti živjeti krilatica koja bi se mogla pokazati poražavajućom jer su ovi primitivci visoko motivirani. Imaju stegu hadezeovskih birača, išli bi zaokružiti svoje gospodare pod bilo kojim vremenskim uvjetima.

    avatar

    31.05.2013. (12:30)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Danas pederi i lezbe, a sutra možda ateisti, "alternativci", "urbani Jugoslaveni" ili tko zna tko drugi . Jednom rječju DRUGAČIJI. DRUGAČIJI su krivi, kako kaže autor, što nam loše ide. Zato DRUGAČIJE treba satrt. Nekada se to radilo na lomačama, pa onda vješanjem a danas Ustavom.
    No to je crna strana demokracije. Kako kaže umjetnik Željko Senečić: "U sistemu u kojem jedan glas zadnjeg glupana, prevaranta, propalice, džepara, narkomana, alkoholičara vrijedi jednako kao glas genija - mediokriteti likuju."
    I u konačnosti sve je to politika kako to lijepo pjeva A. Dedić u svojoj pjesmi 'Politika i ljubav' napisane mnogo ranije od ovih turbulentnih dana:

    Vrijeme ni rata niti mira
    Budućnost nejasna i burna
    Politika se u sve dira
    Ni ljubav nije sigurna
    Politika joj rasti ne da
    A ljubav plaha kao dijete
    Tek začuđena gleda, gleda
    Kako se mreža plete
    *
    Oh, ovaj neveseli kuplet
    Mudrost iz usta zabavljača
    Al njemu čini se opet
    Da ljubav mora biti jača
    *
    Politika žrtve ne bira
    Slijedeći tko je, tko će znati
    Al vrag mi opet ne da mira
    Ljubav joj može na put stati
    *
    Oh, ovaj neveseli kuplet
    Mudrost iz usta zabavljača
    Al njemu čini se opet
    Da ljubav mora biti jača
    *
    Vrijeme ni rata niti mira
    Budućnost klasna ili rasna
    Smrt posvuda već ordinira
    A ljubav sumnjiva, bezglasna

    P.S. Tekst spremljen u osobnu arhivu.

    avatar

    31.05.2013. (13:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...