Komentari

blogdogg.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Alžbeta Bathory

    ti si puno bolje potkovan hrvatskom književnošću od mene.
    morat ću poradit na tome.
    što se kikaša tiče, djeluje mi kao patrijarh i neumoljivi totalitarist s jedne strane, dok je s druge likom i djelom tip na kojega će se mnogi muškarci ugledati. čak i u suvremeno doba.
    moram pogledati seriju.

    avatar

    17.04.2013. (19:24)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    probudio si sjećanja na velikog čovjeka... nema veza samo sa prosjecima i sinovima... ni sa kikašem... ne dirajte mi ravnicu jer ja ću se vratiti... eto taj spot titra u sjećanjima...
    oprosti... prosjaci i sinovi su legenda... a Šovo je božanstvo hrvatskog glumišta... didi kikaš tvard ali pravedan... vjeruj mi ... neka čudna konotacija...

    carpe diem...!

    avatar

    17.04.2013. (20:22)    -   -   -   -  

  • builderica

    Zanimljivo je što znam dosta muškaraca koje je na neki način ,hm ,fascinirao Kikaš...žene baš i ne...nadam se da je fascinacija uglavnom zbog glume sjajnog Šovagovića ,a ne lika i djela dide Kikaša...simpatičan je gladati ,ali živjeti s takvom osobom ,mislim da ne bi bilo uopće simpatično...tebi svaka čast na obradi i prikazu...:-) veliki pozdrav ...

    avatar

    17.04.2013. (20:28)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    bubo, did Kikaš je karizmatičan do dijaboličnosti. nemilosrdan jer kako sam kaže-kad si glava tu srca nema!
    meni je zanimljiv sa te distance prvenstveno zbog nečuvenih pjesničkih izvedbi tehnikom iz glave. njegova metrika, ritmika i epski diskurs. did Kikaš je mistik.

    dinajo, Fabijan Šovagović ostavlja bez daha, ali valja spomenuti izvanrednu ekipu u seriji tj, Milana Srdoča, Vlastu Knezović, Srećka Madunića, Špiru Guberinu, Zvonka Lepetića, Miloša Kandića i da ne nabrajam dalje. Serija je savršena.

    builderica, naravno da se nitko danas ne bi poistovjećivao i ugledavao na Kikaša. ja sam htio dozvati ta vremena koja su na našim prostorima prethodila u kojima je preživjeti bilo uvijek extremno teško. u ondašnjoj
    podjeli moći žene su bile ne obespravljene, nego nisu smatrane za bića
    koja bi se išta pitalo. htio sam na neki način i sagledati koliko smo kao društvo napredovali po pitanju ženskih sloboda do danas i jesmo li uopće napredovali značajno?

    avatar

    17.04.2013. (21:11)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Bitni su geni kameni, nevolja je ljude oblikovala da budu grubi kao kamen a u srcu ipak dobri! Ja bi najviše zamjerila nekada čak i glumljenu strogost radi obzira od okoline! Nisam tako dobar analitičar kao ti, a što se glume tiče mene je najviše fascinirao Milan Srdoč, beogradski glumac koji je potpuno savladao imotski govor, a to mogu tvrdit jer Imotski gravitira Makarskoj pa imamo sličan govor, i dosta sam ih kao dite imala prilike slušat. I nama su na vrata dolazili prosjaci iz Medova Doca.

    avatar

    17.04.2013. (22:02)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    uuu to mi reci! daj mi neki nastavak te priče! znam za rivalitet Imotskoga i Makarske iz doba vojske i sjećam se da su Makarani morali na tablice auta imat IM pa je bila neka zeka I-pak M-akarska. Ja potičem iz plemena Morlaka koji su u Istru došli u 16. vijeku bježeći pred Turcima. Naš klanovski ustroj donedavna je bio onakvim kao i u davnoj prošlosti no ti običaji definitivno odumiru kako moderni život mijenja sociološku sliku. baš bih volio čuti prosjake iz Medova Doca...Lilian Čiprian roge van!

    avatar

    17.04.2013. (22:24)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    Milan Srdoč - nisam stručnjak za imotski govor ,ali ako ti kažeš ,ja vjerujem. Srdoč je beta mužijak u obitelji ,sin dida Kikaša i vječni pretendent za tron. did Kikaš ga ne cijeni i naziva ga:

    -Prvi pa iscidak!

    avatar

    17.04.2013. (22:27)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    da..to su sada već klasici , od teksta do glumaca
    jako dobro si to razgradio, svaka čast...

    avatar

    17.04.2013. (22:40)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Moji su preci najvjerojatnije iz Bosne, a IM je imotska registracija dok su prije spadali pod MA, pa je zafrkancija da su IPAK MAKARSKA ili IMA MARAKA! Makarska registracija je ostala za prostor od Brela do, čini mi se, Zaostroga, a od zabiokovlja samo za općinu Vrgorac.

    avatar

    17.04.2013. (22:42)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    met hvala ti na mišljenju, ali ja nekako nisam zadovoljan jer je mnogo ostalo nedorečenoga. didom Kikašom još ću se koji puta baviti.

    sjećanja, pokojni profesor talijanskoga bio je iz Tučepa. jak ,kao od stijene odvaljen, profesor boemskog tipa. jako karizmatičan i veliki zajebant. stvari koje me on naučio nikada nisam zaboravio. Zaostrog ima također kultni status u rock and rollu budući ga pogotovo sarajevski rokeri često spominju u stihovima. Vrgorac znamo svi čije je to rodno mjesto...divan je to kraj.

    avatar

    17.04.2013. (23:03)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    did Kikaš (paša i vezir), Matan Potrka, Jokaš (prvi pa iscidak), Divac, Livoguza, Podlivoguza, Poprda, Vrtirepka....khm...jel mi zna netko reć kako se zvao dječak koji je glumio Potrku ?njegovu rolu u svojstvu naracije kasnije igra Šerbedžija...

    avatar

    17.04.2013. (23:20)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Borba za opstanak ... nekad i sad , uvijek je nekako aktualna na ovoj vjetrometini na kojoj živimo, a i svjetonazori se teško mijenjaju.

    PS.Sviđa mi se tvoj proglas na mojem blogu ahahaha
    ima nešto radikalno u njemu:)))))

    avatar

    17.04.2013. (23:45)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    draga vitae tvoja zadnja pjesma skoro me koštala karijere! ne mogu ti opisat tu tjeskobu koju sam poput užarenog krumpira progutao u tom fatalnom zadnjem stihu. situacija mi je vraški poznata iz empirije i tvoja me pjesma opasno gura u očaj...nemaš srca vitae...

    avatar

    17.04.2013. (23:57)    -   -   -   -  

  • suncokreti na oblacima

    ne mogu ja sada sve ovo čitati ... u ovoliko sati ..... pozdrav :))

    avatar

    18.04.2013. (00:15)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ahaahahahah sunči di bježiš sad? jebeš post ,stani bar na cugu pa reci di si, šta si, šta ima i to...imaš post?

    avatar

    18.04.2013. (00:27)    -   -   -   -  

  • suncokreti na oblacima

    Aaaaa kako si lud, evo svratila malo....MA imam pms pa grizem ha ha ha... Ajde daj času crnog, da, imam post - riječke pi..., stvarno...ha ha ha ha...vidim, ti si dobro....

    avatar

    18.04.2013. (00:32)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Tražio sam danas na placu grane ružmarina. Nisam ih našao, ali i ništa drugo vrijedno pažnje, kamoli neku podnošljivo prihvatljivu kompenzaciju, osim ako rukama u džepovima ne dam neku epsku dimenziju, koju u osnovi nemaju. Sin je, ne tražeći, na kolodvoru, kupio svježi mravinac, estragon i čubar. Hoću reći, ponos je tek stvar odnosa osobne taštine i opće gluposti, dok sa okolnostima, okruženjem, srećom, ..., blage veze nema. Po meni, pravo pitanje nije što je život, nego što je živjeti život bez pitanja, tj. manifestacija biti pred formom pretpostavljene prihvatljivosti ;)

    avatar

    18.04.2013. (00:34)    -   -   -   -  

  • suncokreti na oblacima

    Neću te ugristi, ne brini, danas grizem samo ljude ha ha ha...i rasne pse, mozda ha ha haaaa....

    avatar

    18.04.2013. (00:34)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ufff suncokret to boli jelda?

    dražene, ponos je odlična hrana. neponosan sam kada se sa prošlošću obračunavamo posprdno glumeći neku ultra modernu civilizaciju i sa gnušanjem odbacujemo ono što jesu naši pravi korijeni.

    avatar

    18.04.2013. (00:42)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Spreman sam se ponašati skroz glupo da bi pokazao značaj koji pridajem pameti, a ti ;)

    avatar

    18.04.2013. (00:51)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    u škrtim i oskudnim uvjetima za preživljavanje, održala nas je extremna lucidnost dida Kikaša. Snaga njegove prosudbe i okorjelo, tvrdo srce izveli su nas do praga modernih vremena u kojima smo ,evoluirani i omekšali krenuli dalje. Proročanska scena o razdiobi prosjačke imovine nakon Kikaševe smrti, na alegoričan način govori o događajima koji će u našim krajevima uslijediti 20 godina nakon serije. Prosjaci i sinovi istinski su masterpiece hrvatske književnosti. Ako sam ovim postom bar nekoga uspio pobudit da se djela prisjeti ili ga otkrije, onda ću smatrat ovaj post uspješnim. Nema više alfa mužijaka kakav je bio did Kikaš-možda zato jer vremena takvoga ne iziskuju, a možda i zato jer smo dekadentniji i otuđeniji kao društvo.

    Lilian, Čiprijan, Šukrijan...roge van!

    avatar

    18.04.2013. (06:54)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ - PEZER

    30.08.2013., petak
    PARTIZANI I KOMUNISTI NEPOSREDNO RADE ZA ŽIDOVSKE MASONE

    NIJE SLUČAJNO ŠTO OVIH DANA: ODJEDNOM SE JE MILAN BANDIĆ I STJEPAN MESIĆ SJETILI STAVITI NA PRSA BEDŽ SA LIKOM JOSIPA BROZA TITA, NAJVEĆEG "KOLJAČA" HRVATSKOG NARODA I IZDAJNIKA,.., KOJI JE BIO "POTRČKO" VELIKE BRITANIJE I SAD-a.

    PAPA Pavle IV. s TITOM u Vatikanu 1971. godineMilan Bandić

    OVA "LJEVIČARSKA HRVATSKA" JE POVEZANA SA RIMOKATOLIČKOM CRKVOM I DRUGIM POLITIČKIM I RELIGIJSKIM KRŠĆANSKIM DOMINACIJAMA*, NEMA ŠANSE DA TAKVA HRVATSKA OPSTANE; JER GUŠE JE UNUTRAŠNJI KONFLIKTI, I TEŠKO MORALNO SLABLJENJE I GOSPODARSKO DRUŠTVENO RASULO...

    Branko Stojković, na (mnogo ne skriven) način, govori o svemu što se dešava u današnjoj Hrvatskoj, o problemima sa kojima se ona suočava, ali i onima koji joj se svakodnevno nameću od strane "Židovskog lobija".

    Sjedište ZLA - Pentagon SAD-e

    Ovo se odnosilo na sve sfere delovanja države – od političkog, pravnog i socijalnog sistema, do stvaranja uskog kruga oligarha ili razbijanja prave nezavisne države Hrvatske (NDH). I danas življenja na lažim "hrvatskim temeljima."

    EUROPSKA UNIJA JE OBNOVA ŽIDOVSKE IMPERIJE - OKUPLJENE OKO DVANAEST ŽIDOVSKIH PLEMENA - OCA JAKOVA (IZRAELA).

    Nije slučajno što je 2013., nastao žestoki rat u Siriji, koja je nekada spadala pod Vizentijsku imperiju, ili bolje rečeno pod "Kršćanske zemlje", ova obnova Rimsko-Židovskog carstva, hoće preuzeti i eliminirati islamske Muslimane u Siriji. Te, nije čudno što ih truju i sa "bojnim otrovima" i drugim kemijskim sredstvima,.., hoće ih istrijebiti...

    -------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 30.08.2013. (Petak)
    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 433 520
    Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
    092/1870486
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    http://istinazanarod.blog.hr
    www.crostojkovic1958.blog.ru
    ----------------- ---------------------
    1623. Članaka

    avatar

    30.08.2013. (13:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...