Komentari

smotani007.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Nisa

    Pročitala sam naslov i odgovor je NE!
    A sad idem čitat post

    avatar

    03.03.2013. (20:21)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    I meni vrijeme za probleme sa sinusima i kašalj, znam unaprijed, a još niti ne pušim

    avatar

    03.03.2013. (20:25)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Hehe koji argumenti za pušenje,ali neče ti to proč:)))
    Zanimljive si likove razvio moram priznat,morat ćeš mi dat jedno malo poglavlje...moj omiljeni lik je Mrgud (onako,nije da forsiram,ali čisto da znaš:)))
    Hmmm i ja sam počela dobivat sličnu stvar sa nespavanjem...stvarno se pitam zašto:)))
    Smoto noć je kreni u krpe:)))
    Največa

    avatar

    03.03.2013. (20:31)    -   -   -   -  

  • viam inveniam

    Sretno s buđenjem, dragi prijatelju, i čestitam na mjesecima nepušačkog staža.
    Grlim proljetno:))

    avatar

    03.03.2013. (20:39)    -   -   -   -  

  • smotani

    Nisa hahha dobro, primio na znanje i ravnanje;)

    Sredovječni udovac onda znaš kako mi je... istina, jesam se ostavio cigarete, ali, izgleda, i to ne može proći „bezbolno“.... ali, proljeće je ... za sinuse sa navikao...a čišćenje pluća a valda bum i to savladao...

    Nisa moraš priznati da imam jake srgumente.... pa kaj nisu???
    A likovei... pa nekako... htio sam okarakterizirati ( isuse koja riječ, jesam to dobro spelovo;) karaktere..... na, dakako, ironično komični način....a Mrgud... hahha pa to mi i je najdraži lik iz Štrumfova na poseban način...i znaš... kad lumen ne bu lumen.... onda bu Mrgud... to se i tako uklapa u sve... ;) i naravno da bum ti poslo...ma ne samo poglavlje;))))
    Hm...baš nas vole prijatelji kad nas ovako darivaju, zar ne? )))) a bumo mi njih poslušali... ma ne, nejdem još spat... kad oni zaspu ja ću.... da im prekinem san;)))) taktika ;))))
    Največa;)))

    Viam inveniam hvala ti draga Viam, i, iako sam tek na početku tog staža jako sam ponosan na sebe;) preko 30 godina.... pušačkog... ostavio sam iza sebe ( isuse, pa balavac sam bil kad sam počeo;))))) kao rukom odneseno..... i nadam se da će tako i ostati;)
    Grlim i ja, proljetno;)))))

    avatar

    03.03.2013. (21:39)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Pet kutija !!!
    Pa dobro da si uopće živ , života ti milog ...
    Ja ''dimin'' kutijuipo dnevno , pa mi svi zuje
    okolo glave ...
    Da si sluša otu dragu ženu koja te tetoši
    i mazi .... ! !
    Ako si se uspija ostavit tog ''smrada'' , kako
    kaže moja mater ... odlično ... neka tako i
    ostane ...
    Kašalj će proć kad se pluća očiste od
    godinama nakupljenog nikotina i katrana ...
    Možda ti pri tome pomogne pripravak od
    sljezova korijena (sljezov korijen se kupi
    u apoteci) , kojeg triba ukuhat u malo vode .
    Kad voda postane sluzava ... gotovo je ...
    Dobivenu tvar doziraš kapaljkom u npr.
    ''nezačinjeni čaj''...
    Grozno je znam , ali mojoj dici je pomoglo
    da iskašljaju sve ono šta in je smetalo ...
    Nadan se da ću imat prilike kupit i pročitat
    tvoju knjigu ... drago mi je da napreduje ...
    Drži se prijatelju dragi .. sve će doć na svoje ...
    kad tad ...

    Dovidova

    avatar

    04.03.2013. (00:22)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    dobro jutro dragi prijatelju... na kapiji komentara piše... reci nešto... evo, uspio si savladati tu kariku života ... prestao si pušiti... izričem imperativ...

    reci ne pušenju!

    razlog?... nema ga i nije bitan... ja sam pušać... divim se svima koji su se uspjeli odreći tog ovisništva... kod mene se još uvijek nije dogodio onaj presudni klik u glavi... čak ni iz ljubavi prema čovjeku koji se morao odreći pušenja... zbog bolesti, zbog grla, zbog straha da zauvijek ne izgubi glas... on je prvo pobijedio strah... a onda se dogodio odlučni klik u glavi...

    strah je đavolje čudovište... opasniji je od pušenja... ubija nedokazljivim sredstvima...

    ništa ne smijemo činiti iz straha... uživaj u suncu i dolazećem proljeću... zaboravi zimske tmine i vrijeme bolovanja... ranč te čeka... prijatelji te vole... život je uistinu san... živi ga... i

    reci ne pušenju!... ne iz straha, nego iz uvjerenja...

    i haval ti na svim darovanim mi toplim riječima dragi Smotani...

    carpe diem...!

    avatar

    04.03.2013. (08:00)    -   -   -   -  

  • Bez šećera. Hvala.

    poeta...hvala vam na umjetničkom komentaru :))

    haha :))) slika je mrak
    punica se baš brine za tebe :) dala bih ti sto i jedan savjet za taj tvoj kašalj ali samo ćeš me gledati poprijeko pa ću se suzdržati :))
    a roman...pazi ti njegove alise :) kažeš "lumen"=ti? :)))
    bar humora nikad ne fali.
    čuj...ne daj neprijateljima da spavaju, ali naspavaj se bar malo po danu kad im već noću ne daš mira ;)

    avatar

    04.03.2013. (12:49)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Čuj...nije tako strašno, Mark Tven je rekao da je najlakše ostaviti pušenje, on je ostavljao stotinjak puta...
    Zamisli da ti je doktor zapretio da ostaviš nešto teže;))

    avatar

    04.03.2013. (13:31)    -   -   -   -  

  • MALI SUNCOKRET

    Nešto si mislim, možda bi likovima svog romana trebao skroz dozvoliti pušenje. Neka bar oni uživaju i kompenziraju tu tvoju povremenu „čežnju“, :-)), a ti uživaj u povratku snage i radosti oporavka. Nadam se da će dolazak proljeća smanjiti kašalj, kao lošu posljedicu suživota s cigaretom (neprijateljem); Sunce je naš prijatelj. Gledam kroz prozor bijeli tepih od visibaba, smješkam se i toplo te pozdravljam.

    avatar

    04.03.2013. (14:06)    -   -   -   -  

  • crossroadsoflife

    Dragi prijatelju, dragi smotko ;))
    samo naprijed, ne daj se, znaš onu: ˝nikada ne odustaj od sebe˝ pa tako i ti, samo hrabro i bude to bolje, malo po malo, bolje ćeš se osjećati i disati uistinu punim plućima te se radovati proljeću koje nam dolazi ususret :))

    Lijep ti pozdrav ostavljam! Budi dobro :))

    avatar

    04.03.2013. (15:09)    -   -   -   -  

  • gorski vjetar

    Nee, nemoj pokleknuti i vratiti se pušenju i smradu koji proizlazi iz cigarete....savjet bivšeg pušača.... prepusti se buđenju proljeća i očisti pluća..... pozdrav :-)

    avatar

    04.03.2013. (15:28)    -   -   -   -  

  • dinajina sjecanja

    samo da ti javim... ako potražiš moj blog... danas je nestao iz blogosfere... uredništvo misli da ga je, možda, netko namjerno izbrisao... nadam se da nije tako... i da će ponovo osvanuti...

    carpe diem...!

    avatar

    04.03.2013. (16:00)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Dinajina sjećanja, baš sam tražila tvoj blog, znači nisi namjerno utekla!
    Smotani razumin te jer je mene drža užasan kašalj i nekakvo slivanje sekreta u grlo, koje je jednostavno davilo.Triba stvarno ležat na povišenome.... Jedvo me pustilo, uz tople napitke i inhalaciju.Dakle, zafali Bogu da imaš brižnu punicu, jer triba slušat starije! (Normalno, ne uvik i poslušat!)

    avatar

    04.03.2013. (16:31)    -   -   -   -  

  • smotani

    Nečmenjanka a dobro.... (nisam sve ni prizno) al tebi ona najjača zazvučala ;) znam... znam da je bilo puno previše.... ali... bile su i okolnosti .... no, kako god.... kada sam odluku donio.... nije bilo povratka ( osim jednog dana... i to... iz bijesa..... ) i, svjestan sam da ću posljedice uvijek osjećati...ali ove trenutne (kašalj) malo su me izmorile...no, kako sam i rekao.. to je tek jedna bitka koju nema razloga da ne dobijem.... jer nit imam želju, a nit me vuče cigareta ( klik u glavi dovoljan je za svu snagu...a on je napravljen) i znam, kad već pošalice zbijam na svoj pušački staž onda sam na konju i nema nikog i ničeg do mene samog da pokleknem...a doista, ne vidim razlog da to učinim...i sretan sam zbog toga....jer, da, uz tu predivnu ženu, punicu, drugu majku puno sam toga shvatio.... i hvala joj... neizmjerno na tome. Znam da moram imati strpljenja s ovim kašljem, ali, proći će kako i sama kažeš;) hm... sljezov korjen... i to je dio terapije koju punica svesrdno dijeli... to je taj čaj kojeg ja tako slatko zovem „ ničim začinjena voda“ ;))))) ali, u ppravu si, pomaže... ma ne pomagalo što sve u mene trpa.... u životu valda toliko meda nisam pojeo (procjeđenog kroz crnu rotkvu)... ma bolje da ne nabrajam... jer... inhalacija čeka ;)))
    A što se knjige tiče, objavio ja nju ili ne, svakako ćeš dobiti je makar „neukoričenu“...i ti... i mnogi drugi prijatelji ;))))))

    I, znaš, vjerujem da će sve doći na svoje... ima ona narodna.... svaka r... jednom dođe na š.... ( a rekao sam da će moja knjiga obilovati narodnim poslovicama prateći sve situacije;))))

    Dovidova draga Neč;)

    Dinajina sjećanja ;) hvala ti draga moja...i je, to je, trenutkom moje odluke, postao imperativ! U ovom trenutku, doista, ne vidim što bi me s tog puta moglo skrenuti....
    Znaš...kao dugovječni ( preko 30 godina) pušać... uvijek sam odmahivao rukom.... zdravlje? Ma ne, nikako te teorije nisu „pile“ vodu...tvrdoglavost i gušti bili su na strani cigarete.... no, sada, kada je „vrag došao po svoje“, kada sam odluku donio pri prvom odlasku u bolnicu, kada sam u „cijevi“ boravio toliko vremena da sam mislio kako sam zaglavio i da ne samo da nema povratka nego nisam vidio da idem ikuda.... kada sam došao sebi...znao sam.... ma to mi stvarno ne treba... dao sam životu još jednu priliku... samo zato jer ju je i on meni dao.... zahvalan sam mu na tome i... koliko god će ovaj tvrdoglavko moći, nastojat ću mu olakšati put.... dakle, nisam, nisam učinio to iz straha ... jer to bi onda učinio puno ranije... ova odluka donesena je iz inata i zahvale..... životu... kojeg sam toliko nesebično trošio a kojem sam toliko malo dao....shvatio sam da je vrijeme to promijeniti...

    I da.. pripreme su u punom jeku... faza oporavka u završnom stupnju... vrijeme „dangubljenja“ pri kraju...i svakako želim iskoristiti ovo buđenje prirede sebi i životu u korist.... samo da malo ovu kašljucu stavim pod kontrolu;)

    A darovane riječi.... kako kažeš.... i one su dio darovanog mi života... i rekoh, uživat ću u njemu na svaki način, a i druženje sa dragim prijateljima, dijeljenje misli...dio su te radosti;)

    Topli ti pozdrav draga Dinaja;)

    Bez šećera. Hvala gle... umjetničko djelo kao tvoje zaslužuje i bolji komentar...ali, ovaj je doista bio od srca i onako.... probuđen tvojim riječima u meni;))))) .. hvala i tebi;)

    Je, slikica je zakon.... a punica... kao cijeli Ustav;)))))) o njenoj brizi.... doista, nemam više riječi..... ljudsko hvala .... je ono najiskrenije i najdublje što joj mogu dati.... ali i ljubav koju odavna imam prema njoj...a ko ju ne bi volio;) jedino, uvijek sam se pitao... ma kako već nije digla ruke od mene.... ;))))
    Recepti... hvala ne ;))))) podvlačim.... sve što zna... a zna ;) isprobala je na meni...a još veli da ima adute u rukavu... ma reko sam ja, moja punica najbolje igra poker;)
    A gle... a neka imena su morala pasti.... ova su odnjela pobjedu ali u svakom pogledu.... i što više gazim riječima sve sam više siguran da je „ to to“;) naravno, humora nikada ne smije faliti... a kad je još i na moj račun, znam da se nikome ne mogu zamjeriti.... samo sebi.... a sebi neću... jer nemam zašto...u al sam ovo smoto;)
    A spavanje...hahahha.... sad ću ja još malo..... da probudim ekipu ;)) )a ja... u krpe;)

    avatar

    04.03.2013. (23:00)    -   -   -   -  

  • smotani

    Mecabg pa da, viš... a ja... od prve, zaistač, pa već ima se ;))) hm... nešto teže?... misliš.... na nošenje iz dućana i slično? ;))))))))))))))))))))))

    MALI SUNCIKRET hahah draga moja... likovi će biti... onakvi kakvi su i u životu... bit će tu i pušaća i nepušaća ... pa i Lumena koji je u jeku krize odlučio reći „ stop pušenju“;))))) i ne, nema čežnje... dok ja ovako zbijam šale na račun cigarete nema panike.... ako se zašutim...eeee... frka nastupa... baš kao i u svakom mom koraku u životu;)
    Kašalj... mora pasti! Naredio sam mu...jer ja ovo preostalo vrijeme bez obveza želim iskoristiti upijajući proljeće na svom ranču;) i ... nadam se da će i mene dočekati visibabice moje.... joooj i ja bi gledooo ;)))))
    I ja se smješkam, iščekujem I toplo te pozdravljam;)

    Crossroadsoflife hvala ti draga moja prijateljice;)))) siguran sam baš u takav nastavak ove priče;) a mislim da će se pljućica iznenaditi….. kad poćnu disati “punim” plućima… odnosno, onim što je od njih ostalo…a malo će se valda i regenerirati;)
    Topli ti i lijep pozdrav;)

    Gorski vjetar haha hvala na podršci i podijeljenom iskustvu… I siguran sam, teško će me što vratiti nastavit pušački staž;))))) I disat ću… punim plućima
    Hvala ti i lijep ti pozdrav;)

    Dinajina sjećanja draga moja, mislim da je samo neki mali problem… jer nekako mislim ne bi mogla komentirati sa svojim nikom da je blog baš stvarno nestao..ma vratit će se on…opet;)
    Topli ti pozdrav;)

    Sjećanja i osvrti uh, onda znaš kako mi je… ali, znam da treba vremena… no, znam i da će popustiti;) hvalim ja draga moja, Bogu svaki dan …. i na punici, i na predivnim prijateljima, na životu…. Jer, ovaj feniks kojeg sam osjetio u sebi i mene je iznenadio…..a znam, znam da je punica najviše zaslužna za to….. I slušam ja, slušam…ponekad i poslušam;)))

    avatar

    04.03.2013. (23:02)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Eto ga na, pa to što ne pušiš tek koji dan iako ti se čini jakoooooo dugo niš ne mijenja. Kada prođe prvih pet, pa još pet i još pet godina pljućica će pjevati "o sole mio", a do tada slušaj najdražu punicu. Pozdrav smotani...:))))

    avatar

    05.03.2013. (08:39)    -   -   -   -  

  • kolumna jedne superžene

    Vjerujem da je do danas tvoj kašalj već nestao o da si sasvim o.key.
    I ja ću uskoro sa sjemenkama putem ranča i ove se godine tome iskreno veselim kao nikad do sada.
    Drago mi je da tvoj roman napreduje, vjerujem da ćeš neke dijelove podijeliti i s nama, svojim prijateljima, kao čitateljima a možda i kritičarima.
    Lijep pozdrav i uživaj u nadolazećem proljetnom vremenu.

    avatar

    05.03.2013. (17:10)    -   -   -   -  

  • MILI SUNCOKRET

    Ti znaš da sam ja uvijek za slobodu izričaja kroz igru s nickovima, ali se malo bojim da će mi se „kum“ naljutiti:-))))))))))) Šala mala..., pozdrav.

    avatar

    05.03.2013. (17:34)    -   -   -   -  

  • smotani

    demetra1 va si vidla kak ja brzo prisvajam "kategorije";))) znam ja da sam daleeeko od pravog "statusa" nepušać...ali, na putu sam;) punicu rado slušam...a o sole mio...ooo pa to pjevamo i danas samo..ne pitaj ko kvari;))))
    lijep ti pozdrav;)

    kolumna jedne superžene uh.. daleko je to od "nestajanja"... kašalj i dalje vlada mojim tijelom, zajedno sa sinusima ...ali, nekak si postajemo "dobri" u suživotu sve dok nam se ne umješa kihanje;)
    drago mi je da i ti nestrpljivo iščekuješ taj "gong" i start proljetnih aktivnosti na ranču;)
    naravno da ću, što se romana tiče, dio podijeliti i ovdje, ali i dragim prijateljima (među kojima bez dvojbe si i ti) ... i znaš... čitatelji su uvijek najbolji kritičari;)))
    hvala ti. i tebi lijep pozdrav i puno lijepih trenutaka ;))

    MILI SUNCOKRET hahha da, bit će to nešto poput tvoje igre;))) a "kum"...e pa ... sigurno je... neće se naljutiti;)))
    lijep pozdrav i tebi;)))

    avatar

    06.03.2013. (06:48)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Nemam ništa protiv tvoje punice, ali slezov koren se ne kuha, nego se potopi u hladnu vodu, stoji dva sata, pa se procjedi. Ona sluz je lijekovita...
    Znam i gori lijek, piti čaj od luka... a ugodniji lijek je propržiti šećer, i naliti ga mlijekom...
    Da li ti je bolje?? Manje kašlješ od mojih savjeta??:))

    avatar

    06.03.2013. (20:38)    -   -   -   -  

  • smotani

    mecabg a ne znam.... možda sam ja i krivo napisao..... uz bljekaste čajeve ( koje po prirodi baš ne volim osim, možda, voćne) pijem i to nešto od sljeza ... ma kako se radilo... ja ne radim jer jedva i popijem ( brrr) ... čaj od luka nema šanse ni da probam...a špinani šećer ( mislim da na to misliš) nemrem ni videti ( zaheban tip sto posto)... mlijeko...proizvod koji nisam ni prije ove afere trošio;))))))
    a bolje... pa i nije.... kašalj i dalje žari i pali....ali, nekako.... inhalacija je, čini se, barem malo smirujuće sredstvo ( iako na kratko) ;))))
    savjeti, savjeti, savjeti...a hoće neko uzeti malo kašlja? ;)))))

    avatar

    06.03.2013. (22:29)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    volim tvoje tragove u mojim sjećanjima dragi smotani... hvala ti...

    carpe diem...!

    avatar

    07.03.2013. (11:56)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Odma na početku da ne bi zaboravio, duvan ni slučajno, gotovo, a to što
    kašlješ je čišćenje koje mora izaći. LPP i nedaj se.:)

    avatar

    07.03.2013. (20:59)    -   -   -   -  

  • Emmet

    Odgovor je valjda jasan: NE!!! Uživao sam čitajući (istovremeno slušao Mišu...). Dobar uvod u ljepše dane (proljeće). Pozdrav

    avatar

    08.03.2013. (11:37)    -   -   -   -  

učitavam...