Komentari

amagi.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • Alžbeta Bathory

    Nikad nisam pronašla svoje Mjesto za otići (a safety haven)... i tamo ostala.
    Dok se budim iz jutra u jutro, shvaćam kako će i taj dan biti potraga za čvrstim tlom pod nogama.
    Osjećam se kao drvo, razapeta. I svugdje me ima, više gore nego dolje, više u širinu nego u dužinu.
    (Iako se to, po fizionomiji, ne bi dalo zaključiti)
    I to me čini zauvijek lutajućom... i sretna sam zbog toga.
    Nemir će me ubiti jednom, znam, ali umrijet ću barem sa pitanjem na usnama.

    avatar

    28.12.2012. (13:41)    -   -   -   -  

  • frulica

    ujedno najbliže i najdalje Mjesto za otići - Jastvo.

    avatar

    30.12.2012. (19:47)    -   -   -   -  

  • wall

    sve je od riječi, i san i prorok i grijeh, ovo je epitaf koji bih volio ako ikad umrem (iako, ne planiram)

    avatar

    01.01.2013. (23:33)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    crna kutija jednog melankoličnog crasha. osnovna greda Pupačić, al samo kao point of jer mi lakše uvijek usporedit. neki ljudi to ne podnose, nadam se da nisi jedna od njih...ovo je pitko i duboko! veliki pozz!!!

    avatar

    02.01.2013. (13:02)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    jebiga, buba mi ukrade introspekciju, wall epitaf, dogg brzi skrining pjesme, ali neka: ostalo je dovoljno ljepote i za starog svena.

    ...možda ću jednom stati s oba stopala
    na svoj plateau, plateau
    i svim slovima podariti točke i kvačice.


    ... i onda ih objesiti na konopcu za rublje,
    negdje u zrelom voćnjaku
    pa će umorne ptice selice
    sletjeti na konop da se odmore,
    misleći: gle, neke su nas pretekle!

    tvoja slova, ami!

    avatar

    02.01.2013. (14:02)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    pozdravljam amalgam od zlata i srebra.
    srebra tek u tragovima, da opravda ime.

    avatar

    03.01.2013. (10:37)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    daj, objasni kakva je to zbrka s tim amalgamom. jesu li to dvije osobe ili si to obje - ti?

    avatar

    03.01.2013. (14:12)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    što mi to radiš, što mi to radiš,
    malo me griješ, malo me hladiš.

    ostaješ pri ami?
    ja bih to begenisao.

    avatar

    03.01.2013. (19:30)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    tvojim ignoriranjem odgovora - očito me provociraš da oborim rekord u blog-komentiranju: 5 X zaredom isti!!!!

    avatar

    03.01.2013. (20:45)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Jao, jao, jao... Svene, vidim da kod tebe gori, pa ću tebi prvom odgovoriti :)) Dakle, kada si već toliko zbunjen i znatiželjan, blog koji si vidio ne vodi ni jedna ni dvije osobe, nego ni više ni manje nego četiri njih. Tj., riječ je o grupici strudenata kojima je ovo trebao biti seminarski zadatak iz izbornog kolegija koji se bavi suvremenom poezijom (a kod nekih se možda izrodi, ako bude sreće, i u nešto više od toga), dok sam ja isključivo u funkciji mentoriranja, svojevrsnog "supervizorstva". To je, naime, trebao biti svojevrstan "eksperimantalan blog" (ali tako da se to, naravno, ne zna) gdje bi studenti kreirali poeziju i ostale materijele po vlastitom odabiru, vjerojatno po žanrovskom ili sličnom ključu (krenuli su s ljubavnom poezijom), te nakon toga pratili recepciju, posjećenost, komentare i sl., koristeći se, uz sve drugo, i statističkim alatima. Materijale su, za sam početak, stavili odasvud - jedba pjesma bila je moja ("Wawel" - upravo se vratih iz Krakova :)), kao i neke glazbene ideje, dok su ostale pjesme, popratni tekstovi, komentari i sl. njihove vlastite kreacije, a mislim i nekih njihovih kolega... No ideja je "pala" već u startu (nažalost, i nekim mojim greškama u koracima), jer ste prepoznali autorstvo, a apsolutan preduvjet je da se sve radi anonimno, te da sve funkcionira kao "pravi", "normalan" blog... Osobno sam imala čak ideja i za neke šire, znanstvene obrade problematike, no vidjet ćemo... Pokazuje se da ovo nije tako lako izvesti, i moja nadobudna ekipica je trenutno, koliko čujem, sve stavila u fazu mirovanja - dok ne odluče hoće li napraviti neki bolji princip koji bi osiguravao ono što smo zamislili, ili će se samo orijentirati na facebook stranice s poezijom i sl., gdje također ima materijala za proučavanje kao u priči... Ah, eh, oh i uh... to ti je uglavnom to, u kratkim crtama. No ne brini, Svenovski - moj blog ostaje i dalje, naravno, i to samo za osobne i privatne svrhe, nema straha od eksperimenata :)))

    avatar

    03.01.2013. (22:21)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    A sada, kada je Svenovski namiren, odgovaram dalje po redu, uz ispriku za ove sasvim iznanadne i goruće "privilegije" u redosljedu :))

    BUBO - mislim da i nema "čvrstog mjesta". A ovo za razapetost kao drvo si se baš lijep izrazila, tj. upravo u tome, mislim, i jest stvar, da čovjek nije drvo da bi bio vezan za jedno mjesto, a opet, korijenje ga ponekad drži čvršće nego ono šumsko. Po meni, čovjek je neka neobična kombinacija ptice i drveta - ponekad drvo-ptica, a ponekad ptica-drvo.

    FRULICE - slažem se - blizu je daleko ponekad, a daleko je blizu. Djelomice u skladu s ovim što sam napisala i Bubi.

    WALLE - hvala, imponira mi ovo što navodiš. No priznajem da bi mi bilo ipak draže da se tvoji zanimljivi planovi (tj. "neplanovi"), ostvare :))

    BLOGDOGG - hvala na analitičkom komentaru! Pupačića volim i iznimno cijenim na mnogim razinama, no priznajem da mi ovdje nije bio ni u misli ni u primisli . Što, naravno, ne znači da ga i nema - ima ga, naravno, i samim time što ga ti prepoznaješ :))

    SVENE - hvala na svim komplimentima, a što se toga da si "ostao na suhom" tiče, ne bih se ni najmanje složila - kako po svom čuvenom šarmu, tako i po broju komentara kojima doista obaraš sve rekorde :)))

    avatar

    03.01.2013. (22:56)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    Ama koja turska stvar od Depechea? Javi kad stigneš jer bi čejndžao link?

    Velik pozdrav!

    avatar

    04.01.2013. (12:19)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    BLOGDOGG - ma nema turske stvari, a nema ni linka. Samo htjedoh reći da mi Turska, temeljem putničkih dojmova, jako visoko kotira, baš kao među glazbenim destinacijama i DM. Žišku? :))

    avatar

    05.01.2013. (11:02)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    Oki-dok!

    Stupidogg!

    avatar

    05.01.2013. (11:09)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    da mi je znati kakav je to okoliš svemira? često se vraćam ovoj tvojoj pjesmi i bez obzira što će se Eberhard možda i naljutiti ,ali meni je ovo nekako pojam za pjesmu-ovo i poneka od Vitae...znaš kako ja prepoznam stvarno jaku pjesmu? ta pjesma mi se nikada ne svidi prvi put kad čitam, al drugi, pa treći ... kao Venus in furs od velveta npr.
    Jednom kada porastem napisat ću pjesmu Sjećaš lee se sjećaš li se seljaka pred vratima...pozdrav!

    avatar

    06.01.2013. (12:28)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    šta ne pali ha Ama? pa da...ti si več velika cura, a jednog šarplaninca ti je već prevelika obaveza za hranit...neka, nema veze-znam da bi me udomila kada bi mogla! si ju raund!

    avatar

    07.01.2013. (16:53)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Dože, Dože, okoliš svemira je sve ono što znamo, a tek trebamo otkriti. Za Eberharda ne brini, sigurna sam da će razumjeti :)), ... a za pohvalu pjesme, iskrena hvala! Kod mene nema pravila, jednom je to na prvo čitanje, jednom na n-to, mislim da broj čitanja (koeficijent dopadljivosti :)), nije/ne treba biti signal dobrog teksta. Jezik je prepredena i zafrknuta stvar, kao i čovjek uostalom, pa ima tisuću lica... Svatko je/može biti pravo.

    P.S. Prije nego se Buba ubaci (a samo da opravdam tvrdnju da mi advokatura ne treba :) - već, a ne več! ;))

    avatar

    07.01.2013. (17:51)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    amice, srce, bok!

    jako begenišem tvoje suptilno dociranje glede subjektivnog doživljaja pjesme koje si u svom hladnom, a tako simpatičnom stilu plasirala našem novom i vrlo simpatičnom članu visoke segregacije hušnjakovskog reda.
    koliko ga prozirem mojim rentgenskim pogledom, vrlo je lukav, vrlo je inteligentan, neobično prilagodljiv, brzo se uklapa, zna kad treba kaditi a kad gaditi i što je najvažnije - nikad mu ne okreći leđa, jer mu je specijalitet genoma: snažni i iznenadni ugriz u nožni list, a dok se okreneš - on umilno maše repom da bi ga udomio trajno na račun svih dotadašnjih kućnih ljubimaca. to ja mislim.

    i još jedna mala... malecka sugestija, ako može, ali da me se krivo ne shvati: mislim (dakle jesam) da našem malom nestašku pravopis nije, ne deveta nego ni sedamnaesta rupa na svirali i to je meni, mogu ti reći/reči - vrlo simpa.
    vrlo, vrlo simpa.

    on se tako dražesno nosi sa tim svojim brojnim gram i tipfelerima, gotovo tako ljupko kao što se nekada nosio pokojni profesor stančić sa svojom težinom, sa svojih 140 kilograma!
    bez njih - to ne bio on! zar ne?

    poklonik tvoga genija,
    bard eberhard von svenovski iz hušnjakova

    avatar

    07.01.2013. (18:29)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Evo, ti ga sad, Dože, toliko o advokaturi... :)) Svenovski te ozbiljno uzeo u zaštitu, i to, zapravo, i bez prave potrebe... jer ja i nisam mislila ništa negativno, dapače, drago mi je zbog svega što je napisano! I časna riječ, pojma nemam gdje to von Svenovski vidi "hladan" stil :)) A jezična napomena bila je dana na račun slučaja Bube i njezine advokature, mnogo više nego pukog dociranja. Tim više jer ja itekako vidim da se Dog (koje god vrste bio :) ne zamara puno pravopisnim dilemama, dapače, slažem se da ih kombinira vrlo neobično (u istoj rečenici, primjerice, i već i več, može svakako implicirati puno toga drugoga i zanimljivoga, a nikako tek neznanje :-).
    Dakle, dečki dragi unikatni, što se mene tiče, sve smo se razumjeli, i sve je sasvim O.K.! Radujem se budućim kreativnim tvorbama! :))

    avatar

    08.01.2013. (22:09)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    UH Swele prijatelju...kako nas je Amica obojicu otkantala aristokratski...u rukavicama od vizona. Amica je štono Srbi kažu...REDAK ZVER...jooj Amice takvim stavom fakat riskiraš da razvijem radni logor za osobno preodgajanje na tvome postu...a sjeti se seljaka pred vratima?

    Pozdrav Amice...i svrati na moj subotnji 24 h VIR TULUM POST garantiram bar zabavu...s time valjda znaš da možeš računat!

    avatar

    09.01.2013. (20:19)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    nemam više ni jedno mjesto za otiči i ne...ne sjećam se seljaka pred vratima koji fučka well i wonder dok čeka Amicu da završi predavanje o Juri Kaštelanu za promrzle i pospane studente...

    avatar

    16.01.2013. (14:06)    -   -   -   -  

  • svenadamewin

    amice draga,
    i moje karmine eno prođoše, čujem htjela si doći, ali... znam, znam, taj jebeni snijeg...

    pa, eto, navrati bar na Dan mrtvih i ostavi jednu malu krizantemu lila boje. znat ću da je tvoja.
    Sven, sad već s onu stranu Zida.

    avatar

    17.01.2013. (17:27)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    da da Amice...svuda prođi, al na svoj profil ni slučajno...jooj koja si ti isto lutalica...lutalica gi!

    avatar

    19.01.2013. (13:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...