Za 1 manji kruh, 2 pizze ili 5 žemljica trebate: 2 šalice tople vode 1 žlicu šećera pola žlice soli 1 ravnu žlicu suhog kvasca (to je 1 paketić suhog kvasca, npr. "digo") 1 žlicu suncokretovih sjemenki 1 žlicu lanenih sjemenki 1 žlicu sezama 4 šalice brašna (pola može graham) Sve sastojke ubacite u posudu i pomiješajte (ako vam se čini malo pretvrdo dodajte par kapi tople vode). Kad ste sve dobro pomiješali izbacite kuglu tijesta na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite 5-10 minuta, povremeno brašneći ruke da se ne lijepe. Stavite u posudu s poklopcem (plastična, oko 3 puta veća od kugle tijesta) i spremite oko 45 minuta na toplo mjesto, bez propuha. Nakon što se udvo- i višestručilo premijesite 1 minutu i oblikujte kruh ili peciva koja složite odmah na protvan ili kalup za pečenje i pustite da se još jednom digne. Ispecite. Ako koristite kao podlogu za pizzu NEMOJTE PREMIJESITI već samo razvaljajte na željenu veličinu, stavite u protvan i složite željeni nadjev pa pecite. |