Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kogo

Marketing

Temeljni recept za zrnato tijesto za kruh/peciva/pizzu

Za 1 manji kruh, 2 pizze ili 5 žemljica trebate:

2 šalice tople vode
1 žlicu šećera
pola žlice soli
1 ravnu žlicu suhog kvasca (to je 1 paketić suhog kvasca, npr. "digo")
1 žlicu suncokretovih sjemenki
1 žlicu lanenih sjemenki
1 žlicu sezama
4 šalice brašna (pola može graham)

Sve sastojke ubacite u posudu i pomiješajte (ako vam se čini malo pretvrdo dodajte par kapi tople vode). Kad ste sve dobro pomiješali izbacite kuglu tijesta na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite 5-10 minuta, povremeno brašneći ruke da se ne lijepe. Stavite u posudu s poklopcem (plastična, oko 3 puta veća od kugle tijesta) i spremite oko 45 minuta na toplo mjesto, bez propuha. Nakon što se udvo- i višestručilo premijesite 1 minutu i oblikujte kruh ili peciva koja složite odmah na protvan ili kalup za pečenje i pustite da se još jednom digne. Ispecite.

Ako koristite kao podlogu za pizzu NEMOJTE PREMIJESITI već samo razvaljajte na željenu veličinu, stavite u protvan i složite željeni nadjev pa pecite.

Post je objavljen 18.09.2007. u 11:11 sati.