Sandorfov prigodni domjenak + PREDSTAVLJANJE knjige "Hirošima" Johna Herseya

nedjelja , 25.12.2016.




Izdavačka kuća Sandorf na kraju ove godine poziva sve prijatelje, suradnike i partnere na prigodni domjenak na kojem će predstaviti klasičnu reportažu 'Hirošima', legendarnog američkog novinara Johna Herseyja, objavljenu u suizdanju s Hrvatskim novinarskim društvom.

O knjizi, koja desetljećima ne gubi na aktualnosti, govorit će povjesničar Tvrtko Jakovina, predsjednik HND-a Saša Leković i urednik knjige Ivan Sršen, a svi prisutni dobit će primjerak na dar.

Domjenak će se održati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, u Zagrebu, 27. prosinca 2016., u 12 sati.


O knjizi "Hirošima":
Knjigu Hirošima, reportažno remek-djelo legende novinarstva Johna Herseyja objavljujemo povodom sedamdesete godišnjice prvog američkog izdanja. Reportaža je u integralnom obliku objavljena u The New Yorkeru 31. kolovoza 1946., što je jedinstveni slučaj u povijesti časopisa. Herseyjev razoran izvještaj o masovnom uništenju odjeknuo je čitavim planetom. Samo je Albert Einstein kupio tisuću primjeraka New Yorkera kako bi priču o potresnoj istini mogao podijeliti prijateljima. Hirošima je u prijevodu na hrvatski jezik prvi put bila objavljena 1952. godine u izdanju Društva novinara NR Hrvatske, a novo izdanje u prijevodu Ljudevita Stantića predstavljaju vam Sandorf i Hrvatsko novinarsko društvo.

Novinar i romanopisac John Hersey rođen je 1914. u Kini gdje je proveo prvih deset godina života. Studirao je na sveučilištima Yale i Cambridge, a kao reporter pisao je za časopise Time i Life. Napisao je niz publicističkih i beletrističkih djela. Za roman A Bell for Adano (Zvono za Adano) dobio je 1945. godine Pulitzerovu nagradu. Od 1975. pa do umirovljenja 1984. predavao je na sveučilištu Yale. Umro je 1993. godine.



<< Arhiva >>