Natječaja 'Broda knjižare-broda kulture' za kratku priču

nedjelja , 14.04.2013.



MasterCard Brod knjižara – Brod kulture objavljuje početak 4. natječaja za najbolju kratku priču, uz potporu generalnog sponzora tvrtke MasterCard Europe.
Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba „MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture“.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija, dr. sc. Lidija Dujić, književnica i znastvenica, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i organizator manifestacije te Silvija Šesto, književnica i predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, pobjednica natječaja za kratku priču 2012. godine. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošlih godina, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2013."


Pravila natječaja za kratku priču:

Priča može imati od 4 kartice (7 200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18 000 znakova). Na početku teksta treba stajati:
· ime i prezime autora
· poštanska adresa
· broj telefona/mobitela
· i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i prve riječi naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov).

Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu, u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica.
Priča ne smije biti prethodno objavljena.
Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Priče se šalju isključivo putem maila, na adresu: brodkulture.prica@gmail.com

NAGRADE:

1.Priča se objavljuje u posebnoj knjizi "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2013." u kojoj će se uz pobjedničku naći još i dvadeset najboljih priča.

2.Autor/ica najbolje priče bit će nagrađen/a i prvom nagradom koju čini tjedan dana plovidbe Brodom kulture, čime će ujedno dobiti priliku i za dodatnu promociju.

3.Autori ostalih dvadeset izabranih/objavljenih priča dobivaju besplatno dva primjerka knjige.

OBJAVLJIVANJE:

Knjiga će biti objavljena krajem lipnja ili početkom srpnja 2013.
Natječaj je otvoren od 15. travnja 2013. do 15. svibnja 2013. godine.



<< Arhiva >>