Kuća kreativnog pisanja

srijeda , 26.09.2012.



Koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Pričigin, Bookvica i Kurs te Hrvatsko društvo pisaca pokrenuli su projekt Kuća kreativnog pisanja. Cilj programa je ponuditi kvalitetan program kreativnog pisanja u malim skupinama. U realizaciju ovog programa uključit će se i profesionalni pisci i sveučilišni profesori kako bi mladima ponudili kvalitetno polazište za eventualno profesionalno bavljenje pisanjem, a svima ostalima mogućnost da uobliče i usavrše svoju želju i potrebu za pisanjem.

Prvi u nizu tečajeva vodit će dvojica višestruko nagrađivanih hrvatskih književnika Marinko Korčec i Renato Baretić. Tečaj će uključivati 40 sati u ukupnom trajanju od 4 mjeseca, a održavat će se u prostorijama Info zone (Jerina 1, Split) petkom od 18 do 20 i subotom od 10 do 12 sati. Polaznici će se tijekom 8 bonus sati imati priliku družiti i s drugim poznatim autoricama i autorima iz Splita, a u goste će dolaziti i inozemni književnici. Cijena tečaja je 1000 kn, plativo u 4 rate. Osim objavljivanja svih radova u zborniku, polaznici će dobiti mogućnost nastupa na Festivalu pričanja priča Pričigin i književnoj večeri Bookvica te tjedan dana rezidencijalnog boravka u jednoj od kuća pisaca u regiji.

Tečaj započinje 12. listopada 2012. godine. Zainteresirani (stariji od 15 godina) se mogu prijaviti putem e-maila kucakreativnogpisanja@gmail.com ili telefona 091/5030890.



<< Arhiva >>