Predstavljanje 'Hrvatskog književnog društva' u Puli

četvrtak , 05.02.2009.




U sklopu svog kontinuiranog kulturološko književnog djelovanja, ovoga petka, 06. 02. 2009., s početkom u 19:30 sati, „Hrvatsko književno društvo“, predstavit će se kroz književnu večer i pulskoj publici, u kaffe galeriji Cvajner, na Forumu.

Osim književnog druženja u Cvajneru, društvo će promovirati i svoj prvi broj časopisa za kulturu i književnost „Književno pero“, koji je, s čak četrdeset zastupljenih autora, iz Hrvatske, Italije, Bugarske, Poljske, SAD-a, Makedonije, Kosova, Srbije i BIH, zasigurno jedan od najprestižnijih takvih časopisa na ovim prostorima. Časopis će izlaziti četiri puta godišnje, po godišnjim dobima, te će obrađivat književne forme, ne samo članova HKD-a i međunarodno priznatih autora, već će nastojati biti odskočnom daskom i onim mladim, kvalitetnim, a još uvijek neafirmiranim.
Uz urednika časopisa i potpredsjednika društva Ernia Gigante Deškovića, predsjednika Valeria Orlića, u književnoj prigodi će učestvovati: Vesna Miculinić Prešnjak, Josip Eugen Šeta, dr. Vasil Tocinovski i Daniel Radočaj.

„Hrvatsko književno društvo“ sa sjedištem u Rijeci, jedno je od tri udruženja na nacionalnoj razini, te kao takvo broji preko sedamdeset članova iz Hrvatske ali i šire, te još uvijek radi na širenju baze članova, ali i međunarodne suradnje.




<< Arhiva >>