Otpisane Alise na slobodi

petak , 30.01.2009.



Permanentna kao revolucija, a ograničena kao ljudska pamet, negdje oko zapadnokršćanskih vragdana zakotrljala se umjetničko-reciklažna akcija 'Otpisane Alise na slobodi'.

Obrazloženje: Prilikom revizije stanja u skladištu AK, očevidom je ustanovljeno da je određeni broj primjeraka knjige 'Alisa bez ogledala – žestina', kao i 'Alisa bez ogledala – lajt', pretrpio znatna oštećenja usljed djelovanja prirodnih sila (vodica sišla u podrum) te isti broj primjeraka knjiga pod jedan i dva svrstao u kategoriju robe s greškom. Budući da je, stremljenju k političkoj korektnosti usprkos, robi s greškom u naprednom trižišnoslobodarskom društvu mjesto u kontejneru, preporučena je mjera otpisa istih. Po otpisu, međutim, veći broj primjeraka iskazao je neslaganje sa propisanom mjerom te se udaljio s poprišta u neutvrđenim smjerovima.

Ukratko: Alise su na slobodi i ostaju tamo gdje im se svidi. Dakle, ako ih zateknete, čitajte, nečitajte, pošaljite dalje... pa, knjiga je papir, a papir uvijek može poslužiti za... (toalet, potpalu, reciklažu – ili staru hrvadsku vještinu origami, npr)


Više o robi s greškom u Pravilima stjecanja, drevnom ferengijskom kanonu – stavka q+ članka swer3: Roba s Greškom ne obećava dobro Stjecanje. Da bi trgovac uvalio Robu s Greškom, mora se jako truditi da je predstavi kao Robu s Posebnim potrebama, a to pak iziskuje suradnju čitavog tima stručnjaka za Obmanjivanje pri Stjecanju; kao što je svim društveno korisnim Ferengijima poznato, obuka i najam istih je vrlo skup, a ne jamči uspješnost poslovnog zahvata. Stoga se Stjecanje temeljeno na Robi s Greškom ne preporuča. Ukoliko je dotična roba u svom Bezgrešnom stanju bila slabe stjecajne privlačnosti (nije donosila zaradu), tada se takav poslovni pothvat POGOTOVO ne preporuča. Takvu je Robu najbolje uskladištiti u crnu vreću i time prikriti svoju Sramotu Nestjecanja, te je pod okriljem mraka ostaviti na dostupnom stovarištu otpada, po mogućnosti susjedovom, jer to će u slučaju razotkrivanja ukazivati na Njegovu stjecajnu manjkavost, a ne na vašu, te će tako vaš prislik - teranski: Image - ostati neokrnjen.



Izvor: Autorska kuća


<< Arhiva >>