Predstava prema romanu Dražana Gunjače

srijeda , 14.01.2009.



Premijera predstave nastale prema romanu pulskog odvjetnika i pisca Dražana Gunjače »Laku noć, prijatelji« održat će se 26. siječnja u tršćanskoj sali Ariston. Ovaj će roman na kazališne daske prenijeti režiser Gianfranco Sodomaco, koji je već ranije režirao uprizorenja Gunjačinih djela.
Naime, prije tri godine zajedno s družinom »La macchina del testo«, Sodomaco je režirao Gunjačino djelo »Balkanski rulet«, a predstava je igrala i u Puli.
Inače, treba napomenuti da je roman »Laku noć, prijatelji« 2008. dobio četiri književne nagrade u Italiji, od kojih dvije pred sam kraj godine. Riječ je o generacijskom romanu u kojem autor prikazuje jedan svijet u kojemu se nitko ne osjeća dobro, ali ga isto tako nitko ne želi promijeniti.
Do sada je Gunjača objavio romane »Balkanski rastanci«, »Na pola puta do neba«, »Ljubav kao kazna«, »Laku noć, prijatelji«, »Snovi nemaju cijenu«, »Silovanje razuma«, »Sedam dana samoće« i »Nebo je za ljude«. Od drama tu su »Balkanski rulet«, »U sjeni razuma« i »Balkanski akvarel«, a autor je i zbirke pjesama »Kad me ne bude više« te zbirke priča »Svi su ljudi braća«.



Izvor: Glas Istre



<< Arhiva >>