Štulić uskoro objavljuje svoja izabrana djela u 12 knjiga !?

petak , 09.01.2009.



Kultni zagrebački rocker i osnivač 'Azre' Branimir Johnny Štulić u beogradskom je tjedniku “Vreme” najavio objavljivanje izabranih djela u dvanaest knjiga. Tajnoviti Štulić već godinama samozatajno živi u Nizozemskoj, a knjige tiska u Srbiji, gdje je 2005. i objavio zbirku pjesama “Smijurija u mjerama”, tj. autobiografiju u petnaestercu, čiji je izdavač bilo spomenuto “Vreme”, a koju smo posredno mogli nabaviti i u Hrvatskoj.

Sada pak najavljuje prošireno izdanje zbirke koja će od smijurije postati “Smijurijada”, a donijet će Štulićeva sjećanja i osvrte. Tu je i zbirka pjesama i “Kali Juga” u kojoj će biti objavljeni prepjevi starih kineskih, egipatskih, sumerskih, indijskih... epova.

Štulić će se baviti i “Mahabharatom”, djelima Homera, Konstantina Porfirogeneta, Popa Dukljanina, Herodota, Tukidida, a pripremio je i životopis Aleksandra Makedonskog sastavljen prema dostupnim antičkim izvorima. Jedna će knjiga biti posvećena i napisima iz jugoslavenskog tiska posvećenim Štuliću i “Azri” od 1977. godine. Prema starom dobrom običaju, ne očekuje se da autor osobno dođe na predstavljanje knjiga.


Izvor: Večernji list



Odabrane stihove iz Štulićeve 'Smijurijade' pročitajte na ovome linku






<< Arhiva >>