NOVO: Rachel Cusk - 'Arlington Park' (Vuković&Runjić, 2008.)

srijeda , 19.11.2008.



Rachel Cusk
'Arlington Park'

roman
izd. Vuković&Runjić
Prevela s engleskoga Sandra Mlađenović
dimenzije: 132 x 203 mm
stranica: 256
uvez: meki šivani
Cijena 109 kn

Riječ izdavača



'Arlington Park' sasvim je obično englesko prigradsko naselje. Tijekom jednog kišnog dana, pratimo živote sasvim običnih, i pomalo očajnih, kućanica: Juliet je ljuta zbog trijumfa muškaraca u svom domaćinstvu, Amanda se od sumornih misli o smrti sklanja u pretjerano čišćenje, Solly samo što nije rodila četvrto dijete, Maisie se pokušava pomiriti s provincijskim životom, dok po naravi optimistična Christine priređuje zabavu na kojoj će se navečer okupiti susjedi…

Po uzoru na Virginiju Woolf, iz trzavica i sitnica svakodnevnog života Rachel Cusk stvara impozantnu i klasičnu umjetnost.
James Ladsun, Guardian

Mnogi se pisci bave složenom temom majčinstva, no malo tko tim uzburkanim vodama brodi kao Rachel Cusk. Ona sve te bure zna pretočiti u elegantnu, inspirativnu prozu.
Sarah Vine, The Times

Rachel Cusk majstorski secira majčinstvo i brak… Daje sve od sebe da ogoli život i da pritom raskrinka svekolike ženske umišljaje.
Stephanie Cross, Times Literary Supplement

O autorici
Britanska književnica Rachel Cusk, rođena u Kanadi 1967., napisala je šest romana: 'Arlington Parku' prethode 'Saving Agnes', dobitnik Nagrade Whitbread za debitantski roman 1993., 'The Country Life', dobitnik Nagrade Somerset Maugham, te 'The Lucky Ones' i 'In the Fold', koji je 2005. konkurirao za Bookerovu nagradu. Autorica je i kontroverznog ogleda o majčinstvu: 'A Life's Work: On Becoming a Mother'. Godine 2003. časopis Granta uvrstio je Rachel Cusk u svoj izbor najboljih mladih britanskih romanopisaca. Arlington Park konkurirao je za Nagradu Orange 2007.



Besplatno poglavlje pročitajte na ovome linku


<< Arhiva >>