Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • imka

    Naša se želja ne može ograničiti Nikako se ne osjećam ni neželjen niti me nikakva objeda me može protjerati. Ovdje konačno u ono što pišem čitaoci dobivaju uvid.
    Sinoć sam navratio na blog gdje sam u istom ovakvom mjestu iskrcao prvo poglavlje romana »dinja i Kiseli Krastavac«. Morao sam se iskaliti na nedužnom anđelu. Kako to čovjeka obuzima zlo na ovako uzvišenim mjestima? Ali nije važno. Moja uobrazilja ne bi nikada isplivala među publiku, maštanje da sam romanopisac, da nije bilo te zlobe.
    Iza čitavog niza od desetak stranica, (duljina teksta koju zaprima KOMENTAR iznosi jedna stranica dokumenta) javila se MENSUR. On proriče dalje događanje Događaj će se razvijati tako da sa ulomcima svojih romana pojave se u ovom komentaru učesnici VBZ-ovog natječaja… bit će to raskrinkavanje prevare, prijetvornosti i pokvarenosti. I opet se ništa neće promijeniti jer drugačije nitko neće moći imati uvida u njihov rad. Rak događanja suvremenog hrvatskog romana nas knjigoljupce postupno izjeda. Naše su stvaraoce poubijali ili ih ubijaju. Književno stvaralaštvo u lijepoj našoj, prema tome, nije događanje, nego ništavilo. Svi ti proizvedeni lošiji ili bolji uraci moraju krenuti ukorak, stupajući složno vojničkim korakom, prema stratištu. Nema odustajanja. Događanje se neće promijeniti.

    avatar

    19.11.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • imka

    PS
    Onima poput WINKA koji očekuju pjesničko suočavanje s temom 'Arlington Park' sasvim je obično englesko prigradsko naselje. Tijekom jednog kišnog dana, pratimo živote sasvim običnih, i pomalo očajnih, kućanica: Juliet je ljuta zbog trijumfa muškaraca u svom domaćinstvu, Amanda se od sumornih misli o smrti sklanja u pretjerano čišćenje, Solly samo što nije rodila četvrto dijete, Maisie se pokušava pomiriti s provincijskim životom…
    U STANU PREKO PUTA
    Istok na zapadu
    preslika u skladu
    sklada u neskladu
    nesklada u skladu
    zapada u istoku
    Otkriva dvojaku
    primjenu u braku
    odigranu u mraku
    ONA i ON ping pong
    Gospon i gđa Jang i Jing
    ONA traži se(kse)…
    ON jede kekse.
    Tragikomično zbiva se
    ONA tragično sprema se
    ON komično spremi se
    izgovara zna se
    mantra sva se
    ONAtra(ži) prase
    Predigra u se
    Onatra kljuse
    Zaigra na se
    onatra što se
    depilira još se
    a on već hrče se
    njoj ne spava se
    razmnožavala bi se
    u stanu preko puta
    gdje zapadna šala ljuta
    šireći istočni grijeh
    prasne u smijeh
    ON u snu potomke pravi,
    A ONA na javi…

    avatar

    19.11.2008. (12:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...