PROMOCIJA romana 'Bdjenje' Krune Čudine

utorak , 23.09.2008.






Naklada AORA nas poziva
na promociju romana
'BDJENJE'

zagrebačkog autora Krune Čudine
u Booksu,
u četvrtak, 25. 9. 2008. u 20:00
.

Djelo će predstavljati književnik Zoran Ferić, urednica romana Barbara Matejčić, glavna urednica u Aori Nela Milijić i sam autor Kruno Čudina koji će čitati dijelove iz svog romana.

Sudeći po njegovom iskustvu iz mnogobrojnih javnih nastupa s grupom Eventualisti promocija bi mogla biti poseban užitak, a neće nedostajati ni puno dobre glazbe, jića & pića (a zašto biste inače dolazili na promocije J)?

Roman 'Bdjenje' na stotinjak stranica tematizira odnos sina i teško bolesnog oca, njihovo međusobno opipavanje emotivne potke i bliskost pojačanu sinovim uvjerenjem da je to posljednja noć koju provode zajedno. U takvoj se noći ukazuje prilika ocu reći sve željeno, a kako ona odmiče, odnosi i emocije dobijaju jasnije obrise i veću težinu. Urednica Barbara Matejčić kaže za roman da je pisan negdje iz dubine želuca i u dugim trzajima i dodaje kako 'Bdjenje' nije nastalo kao nadoknada propuštenih prilika te da se njime (...) ništa ne ispravlja ili zaglađuje, jer reklo se sve što se trebalo, a nije trebalo puno. Ostalo je samo da u noći bdjenja otac i sin beskonačno koračaju, a njihov je beskraj sveden na nekoliko metara između dviju prostorija kućice podno zagrebačkog podvožnjaka. I da se, ako im uspije - a uspijeva im - zajedno smiju.

O autoru:
Kruno Čudina je rođen 1979. godine u Zagrebu. Studirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše prozu i poeziju. Objavljivan u časopisima i knjigama: Vijenac, Zarez, Ekran priče_04, Najbolje hrvatske priče 2006., Da sam Šejn ( knjiga natječaja časopisa Bestseler ), KA/OS, Tema, RE: i Poezija. Bio jedan od osnivača i član književne skupine Eventualisti, s kojom je objavio zbornik eventualizma 'Nagni se kroz prozor', u izdanju nakladničke kuće Celeber. 'Bdjenje' je njegov prvi roman koji objavljuje nova nakladnička kuća Aora.Trenutno uređuje zbirku pjesama, zbirku kratkih priča i piše svoj drugi roman.






<< Arhiva >>