Svi na Zagrijavanje

petak , 05.09.2008.






U petak 05.09. u 19:30, u zagrebačkoj knjižnici Bogdan Ogrizović u Preradovićevoj 5, Roman Simić Bodrožić nastavlja s programom Zagrijavanja.
Gosti su mu ovog petka Ivana Peruško, Zoran Pilić, Marijana Ogresta i Lana Derkač.

Ivana Peruško
Rođena 1979. godine u Puli. Diplomirala ruski i hrvatski jezik i književnost u Zagrebu. Kratko živjela i radila u Moskvi. Predaje rusku književnost 20. i 21. st. na Katedri za rusku književnost Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Piše doktorat o zabranjenoj i „dozvoljenoj“ prozi u staljinziranom SSSR-u (ex). Objavljuje eseje, gdjekad i priče. Ponekad joj uruče i nagradu (Lapis Histriae 2008).

Zoran Pilić
Rođen u Zagrebu. Piše kratkometražnu i dugometražnu prozu, surađivao s filmskim festivalom u Motovunu. Objavio: Doggiestyle (zbirka priča, 2007.); Da sam Šejn (zbirka priča – 65 autora, 2007. – kao urednik, zajedno s Darkom Macanom, Dariom Rukavinom i Goranom Bogunovićem). Na ADU, kao završni ispit glume, studenti 1. godine izveli predstavu „Seks, laži i jedan anđeo“ temeljenu na pričama iz zbirke „Doggiestyle“. U pripremi: Krimskrams (crnohumorni roman ranocoenovskog ugođaja)

Marijana Ogresta
Rođena u Dubrovniku1977. Diplomirala novinarstvo, a pobjedom na natječaju Algoritma i Vijencanzaslužila Nagradu Proza(c) pa tako objavila i zbirku priča Koliko košta gram(2007). Ilustracije za knjigu napravila je Dunja Janković, a knjiga je super, vjerujte!

Lana Derkač
Rođena je 1969.godine u Požegi. Piše poeziju, prozu, drame i eseje. Nagrađivana (pjesnička nagrade „Zdravko Pucak“, „DuhovnoHrašće“ itd.) i uvrštavana u antologije, panorame izbornike u zemlji i inozemstvu. Bila je sudionica više međunarodnih pjesničkih festivala i književnih događanja kao što su Međunarodni pjesnički festival (Hrvatska), Struške večeri poezije (Makedonija), Curtea deArges Poetry Nights (Rumunjska), Kuala Lumpur World Poetry Reading (Malezija),Kritya (Indija)...
Objavila: Usputna raspela (poezija, 1995.); Utočište lučonoša (poezija, 1996.); Eva iz poštanskog sandučića (poezija, 1997.);Škrabica za sjene (poezija, 1999.); Rezignacija (drame, 2000.); Osjećam melankoliju (poezija, 2002.); Osluškivanje anđela (kratke priče, 2003.); Šumannam šalje stablo e-mailom (poezija, 2004.); Striptiz šutnje (poezija, 2006.);Tko je postrojio nebodere (poezija, 2007.).U Meksiku je u pripremi zajednička knjiga pjesama Lane Derkač i Davora Šalata koju bi trebali predstaviti u prosincu na sajmu knjiga u Guadalajari.






<< Arhiva >>