'Revija malih književnosti'

petak , 16.11.2007.



Festival 'Revije malih književnosti' održava se od 2005. godine, a do sada su vrlo uspješno predstavljene književne scene Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Ovogodišnja 'Revija malih književnosti' održati će se od 20. do 23. studenog 2007. u književnom klubu Booksa i predstavit će sedam mladih književnika iz Crne Gore:
Ivanu Vojvodić, Draganu Tripković, Jovanku Uljarević, Vladimira Đurišića, Jelenu Nelević Martinović, Nikolu Nikolaidisa i Vladimira Vojinovića. Goste su izabrali Nikola Nikolaidis i Ognjen Spahić koji su već poznati hrvatskoj književnoj publici.

U sklopu 'Revije malih književnosti' održat će se tri književne večeri s pozvanim gostima te dvije javne tribine na temu „Književne suradnje između Crne Gore i Hrvatske" te „Mlade crnogorske književnosti". Gosti javnih tribina biti će Andrej Nikolaidis (književnik), Balša Brković (književnik), Jovanka Uljarević (književnica), Marinko Vorgić (književni kritičar), Nenad Popović (izdavačka kuća Durieux) i Žarko Paić (izdavačka kuća Antibarbarus).



Cjelovit program događanja na Festivalu dostupan ovdje .

Novi broj 'Zareza' donio je opširan temat posvećen Festivalu, sa proznim i poetskim radovima svih autora.

<< Arhiva >>