NOVO : Elia Barcelo - 'Zlatarova tajna' (Fraktura, 2007.)

utorak , 25.09.2007.



Elia Barcelo:
'Zlatarova tajna'

Roman
izd. Fraktura
Broj stranica: 108
Uvez: tvrdi s ovitkom
Prijevod: prevela sa španjolskog Ariana Švigir
Cijena: 99,00 kn
Cijena s popustom preko sajta izdavača: 89,10 kn


Riječ izdavača


Koliko je kratka, toliko je snažna, koliko ju je lako pročitati, toliku ju je teško zaboraviti, koliko je jednostavna, toliko je uznemirujuća, takva je ova priča o ljubavi. Jedan od onih rijetkih primjera u kojima se književnost bez straha laća vječnih tema tjerajući nas na postavljanje temeljnih pitanja: je li vrijeme jače od ljubavi, koji je trajni oblik ljepote, je li tijelo karta žudnje s ograničenim trajanjem, može li želja promijeniti stvarnost? Nostalgija, ljubav, strast, identitet... 'Zlatarova tajna' dodiruje najdublje osjećaje na izrazito nov način. Prelijepa priča s kraja tisućljeća o nemogućnosti ljubavi.

******

Elia Barceló rođena je u Alicanteu 1957. Studirala je engleski, njemački i španjolski jezik. Predaje španjolsku književnost na Sveučilištu u Innsbrucku.
Do sada je objavila niz romana. Romani Sagrada 1989., Consecuencias Naturales 1994. i El mundo de Yarek 1994., za koji je primila nagradu Premio UPC, priskrbili su joj naslov prve dame španjolske znanstvene fantastike. Autorica je romana za mladež El caso del artista cruel 1998., ovjenčanog nagradom Premio Edebé, El caso del crimen de la ópera 2002., La mano de Fatma 2001. i El almacén de las palabras terribles, te knjige o Juliju Cortázaru La inquietante familiaridad, 1999. Kratkim romanom El vuelo del hipogrifo 2002. u kojemu miješa književne žanrove pokazala se kao velika književnica koja može privući brojne čitatelje, što je potvrđeno golemim uspjehom njezinih sljedećih romana: Zlatarova tajna (El secreto del orfebre 2003.) i Disfraces terribles 2004.
Djela su joj prevedena na njemački, francuski, talijanski, katalonski i esperanto.



Poglavlje romana dostupno ovdje

<< Arhiva >>