Sajam knjige u Varaždinu

ponedjeljak , 24.09.2007.





Pitoreskni grad na sjeveru Hrvatske koji u posljednje vrijeme vrvi kulturnim događajima - Varaždin – priprema još jednu manifestaciju, ovoga puta književnu

Riječ je o prvome Kult sajmu knjige koji će se održati od 25. do 30. rujna, a bit će posvećen domaćim autorima i nakladnicima koji tiskaju i objavljuju njihove radove.

U pet dana gosti književnici će u neformalnoj atmosferi Kult cafea (od 19 do 21 sat) razgovarati sa svojim čitateljima o svom spisateljskom radu i temama koje zanimaju čitatelje.

Prvog dana manifestacije, u srijedu, predstavit će se nakladnička kuća V.B.Z iz Zagreba, s književnikom Antom Tomićem ('Što je muškarac bez brkova'). Tomić će govoriti o svojim djelima i pisanju, nakon čega će nastupiti Čardaš blues band, glazbenici etno izričaja.

U četvrtak, 27.rujna, predstavit će se izdavačka kuća Katarina Zrinski iz Varaždina.

Trećeg dana manifestacije predstavit će se Profil iz Zagreba sa književnicima Zoranom Ferićem, ('Anđeo u ofsajdu', 'Djeca Patrasa') i Ivicom Prtenjačom ('Dobro je, lijepo je').

U subotu, 29.rujna, na Kult sajmu knjiga gostovat će književnici Daša Drndić ('Sonnenschein'), Sibila Petlevska ('Noćni trening') i Ludwig Bauer ('Kratka kronika porodice Weber') te će biti predstavljena nakladnička kuća Fraktura iz Zaprešića. Iza 21 sat nastupa glazbena grupa Cinkuši.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju, predstavit će se nakladnička kuću AGM iz Zagreba. Gostovat će Vlado Bulić ('Putovanje u srce hrvatskog sna'), Mario Kovač ('Jesmo li se zato borili') i Irena Matijašević ('Naizgled').

Sajam je oformljen s namjerom da s vremenom postane najvažnija knjiška manifestacija u cijeloj regiji koja će promovirati knjige, kupovinu knjiga i čitanje knjiga, istakli su njegovi organizatori Kult d.o.o.

Kult cafe, mjesto događaja, nalazi se u zgradi poslovnog centra Fima, a sajam će se održavati i na parkiralištu objekta u Aninoj 2.

Preneseno sa Tportala






<< Arhiva >>