4. Zagrebački sajam knjiga

ponedjeljak , 07.05.2007.



Četvrti zagrebački Sajam knjiga, na kojemu će nastupiti više od 200 autora i kritičara, održat će se od 8. do 19. svibnja na osam lokacija u gradu.

Po riječima organizatora Sajma, nove knjige i ekskluzivni projekti spremni su za predstavljanja - pet do šest dobrih naslova dnevno, te nazočnost gostiju iz zemlje i inozemstva, među kojima su Hari Kunzru iz Amerike, autor glasovitog 'Impresionista', francuska književna zvijezda Celine Curiol, gost s Novog Zelanda Christian Karlson Stead, bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj Peter W. Galbraith, britanski autor Joel Levy i Jens, der Denker iz Njemačke.

Osim zagrebačkog nakladnika Profila koji je započeo organizaciju Sajma knjiga, ove su se godine angažirali i predstavnici drugih hrvatskih izdavača - Naklade Ljevak, V.B.Z.-a i Frakture.

Na sajmu će se predstaviti Croatica - dvosveščani leksikon o hrvatskom udjelu u svjetskoj baštini u kojemu su objavljeni tekstovi vodećih hrvatskih intelektulaca i znanstvenika.

Od domaćih autora na Sajmu će se pojaviti nova djela, među kojima dugoočekivani roman Ede Popovića, nove knjige Igora Mandića, Damira Karakaša, Daše Drndić, Slobodana Šnajdera i dr.

Predstavit će se prozne i pjesničke antologije, biografije među kojima i Slobodana Miloševićeva, koja donosi 300 stranica transkripata njegovih telefonskih razgovora te daje pogled na tog balkanskog diktatora.

Sajam se otvora 8. svibnja u 12 sati u knjižari Profil Megastore.

Izvor : Net.hr


Detaljan program događanja po danima pogledajte na ovome linku

<< Arhiva >>