PROMOCIJA : Peter Zilahy - 'Tri' (Meandar, 2006.)

ponedjeljak , 19.03.2007.



Knjižnica Bogdan Ogrizović i Naklada Meandar
pozivaju nas na predstavljanje knjige

'Tri' Petera Zilahyja

u utorak, 20.02.2007. u 12:00 h
u Knjižnici Bogdan Ogrizović,
(Preradovićeva 5, Zg)

Sudjeluju
Peter Zilahy
Kristina Peternai
Istvan Ladanyi
Filip Nola
Branko Čegec


******

Knjiga 'Tri' obuhvaća tekstove među kojima — osim toga što je riječ o mojoj trećoj knjizi, koja se objavljuje 2003. godine, u vrijeme kada je i moj kućni broj i kućni broj moga izdavača upravo 3 – na prvi pogled ne postoje nikakve poveznice. Svaki djelić ove knjige nastao je usput, jedan od drugog udaljen i vremenskim i prostornim koordinatama, u različitim dijelovima svijeta. Svaki je tekst naručen, većina naručitelja međusobno se ne poznaje, čak se nikada nisu ni sreli. Izdavač mi je dao tri mjeseca da tekstove posložim u konačan oblik, a posao sam danas uspio završiti. Tako nastao organizam sastoji se od tri dijela, od kojih svaki sadrži po tri teksta. Tri putopisne zgode, tri dnevnika i tri govora napisana povodom nekog otvaranja. Tri je broj Mađara.
Péter Zilahy

Péter Zilahy je genij višestrukih talenata, također i na području novih medija. Samouvjereno vlada iznimnom količinom informacija, i nevjerojatan je izvođač na pozornici.
Die Zeit, Karl-Markus Gauss

Zilahy obuhvaća poeziju otpora samouvjerenošću hodača u snu.
Ingo Schulze

Péter Zilahy je bijeli gavran mađarske književnosti... svježina njegovog iskustva dolazi do izražaja u tekstu; kao da je svugdje bio prisutan, kao da je knjigu pisao novinar perom pjesnika.
Péter Esterházy



<< Arhiva >>