Houellebecq i Beigbeder na filmu

petak , 16.03.2007.



Michel Houellebecq se nakon fantastičnog književnog uspjeha odlučio okušati i na filmu. Za svoj prvijenac kao književni predložak odabrao je svoj posljednji roman 'Mogućnost otoka', za koji je sam napisao i scenarij, a naći će se solo i u redateljskoj stolici.

Ulogu glavnog lika Daniela novopečeni je redatelj povjerio francuskom glumcu Benoitu Magimelu, a snimanje počinje za mjesec dana u Francuskoj, Španjolskoj i na Kanarima.

U isto vrijeme '129.90', roman još jednog francuskog pisca Frederica Beigbedera, postaje film. On je rad na filmu ipak povjerio u tuđe ruke. Tako njegov uspješan prvijenac prelazi na filmsko platno pod redateljskom palicom Jana Kounena.

Scenarij je, prema Beigbederu, napisao sam Kounen uz pomoć scenarističkog tandema Nicolas & Bruno. Glavnog junaka Octavea, beskrupuloznog ciničnog marketinškog stručnjaka i manipulatora glumit će Jean Dujardin.

Izvor: Net.hr



Moju kritiku Houellebecqova fromana 'Mogućnost otoka' objavljenu u Vijencu (broj 315, ožujak 2006.) pročitajte na ovome linku a moju kritiku Beigbederova romana 'Windows on the World' pročitati možete ovdje .


<< Arhiva >>