NOVA RUBRIKA by k.moljac : 'Dajmo im da čitaju o...' Ernestu Sabatu

četvrtak , 08.03.2007.


Evo nove rubrike, za početak E.Sabato, a u pripremi su i neka druga imena :



Sredinom prošle godine (točnije u broju 321, izišlom 22.06.2006.) u Vijencu je objavljena moja kritika romana 'Tunel' Ernesta Sabata. (Ako vam je promakla, mada sam je nakon toga u više navrata objavio i ovdje, klikajte po ovome linku.)
Donedavno, taj je argentinski mag pisane riječi bio poprililčno nepoznat u Hrvatskoj, ali je prošle godine nepravda ispravljena, te su osim romana 'Tunel', objavljena još dva hrvatska prijevoda njegovih djela.
Želite li proširiti znanje o Ernestu Sabatu upućujem vas na dvije internet destinacije na kojima su objavljeni tekstovi o njegovim knjigama.

Marin Tomić (prof.filozofije, novinar Svid Radija iz Rijeke i gl.urednik riječkog časopisa za kulturu mladih VAL (u kojemu je i moja neznatnost mrčila papir - časopis je trenutno u hibernaciji) , kojemu je Katapult nedavno objavio prozni prvijenac (a o kojemu više možete saznati pretražujući arhivu moga bloga) o knjizi Ernesta Sabata 'Prije kraja' vrlo je iscrpno pisao na svom blogu (klikaj po ovome linku), dok esej koji je o Sabatovoj knjizi 'Abadon, Upropastitelj' Rade Jarak objavio na Knjigomat-u, možete čitati klikom na ovaj link



( izvin'te zbog svih tih silnih zagrada )

<< Arhiva >>