NOVO: John Updike - 'Udaj se za mene' (Profil, 2006.)

ponedjeljak , 20.11.2006.



John Updike
'Udaj se za mene'
izd. Profil
format: 14,5 x 19,5 cm,
uvez: meki uvez
broj stranica: 270
cijena: 99 kuna

Riječ izdavača



Detaljno prateći dramatične trenutke u životu dvaju bračnih parova i njihove pokušaje da razvrgnu, odnosno očuvaju brak, Updike minuciozno iznosi njihove dvojbe, kolebanja, strahove, žudnje, grižnje savjesti... Njegovi likovi su u jednom trenutku slabi i sebični, a u drugom opet hrabri i spremni na žrtvu. Jerry voli dvije žene, i troje djece, i koju god od njih izabere nekoga će povrijediti. Zna da su osjećaji često varljivi, ali ni grozničavo razmišljanje ne olakšava mu odluku.
John Updike, jedan od najvećih živućih američkih književnika, i u ovom je romanu dokazao da ga s pravom smatraju romanopiscem koji je napisao najbolje stranice o instituciji braka, ideološkom temelju suvremene Amerike.


Jednostavno rečeno, ovo je Updikeov najbolji roman.
Newsweek

Sjajna izvedba, pametno i divno napisan roman.
Publisher Weekly

Updikeov roman Udaj se za mene je britak, duhovit, iskren... Updike s velikom oštroumnošću i razumijevanjem donosi isječke iz života jednog grada tijekom grozničavog ljeta u kojem četvero ljudi pokušava shvatiti zašto se njihov život raspada – i pretvara to u ogledalo naše moderne, popularne kulture.
Chicago Daily News



<< Arhiva >>