KNJIŽEVNA VEČER : Marko Vidojković

četvrtak , 23.11.2006.



KNJIŽEVNA VEČER ::

"Sve crvenkape su iste", Marko Vidojković

Booksa, 25.11.2006 :: 20h

Četvrtim romanom "Kandže" beogradski pisac Marko Vidojković napravio je cijelu paniku na književnoj sceni Srbije. S tek tridesetak godina za vratom postao je jedan od najprodavanijih srpskih suvremenih pisaca (na listama prodaje knjige odmah je uz Dobricu Ćosića), a "Kandže" su proživjele čak pet izdanja.
Svojim opisima suvremenog beogradskog života i tvrdim uličnim rječnikom jedne generacije svakako je zasmetao jezičkim i drugim puritancima, ali i stekao svoju vjernu publiku.

Mladog je kolegu po peru među prvima podržao Mihajlo Pantić, po nekima jedan od najboljih današnjih srpskih pisaca, te kolumnist Teofil Pančić, koji za Vidojkovića kaže da je pisac "s retkim darom u modernih Srba: marljiv, a nije skriboman; pismen, a nije dosadan! – ionako ide dalje, pa vi vidite šta ćete."

U Zagreb Vidojković dolazi u sklopu Dana srpske kulture, a u Booksi će predstaviti svoju novu knjigu zanimljivog naziva "Sve crvenkape su iste" u izdanju Samizdata B92. No, govorit će i o svojim prošlim romanima.
Ne propustite jedinstvenu priliku da upoznate jednog od trenutno najboljih srpskih pisaca.



<< Arhiva >>