Otvorenje nove sezone Književnih večeri u SC-u!!

utorak , 07.11.2006.



Nakon godišnjeg odmora i prije Martinja, u Studentski Centar se vraćaju vaše i naše Književne večeri! Ove su sezone preseljene u KLUB SC-a (glavna zagrada, 1. kat, iznad menze), gdje će se svaki četvrtak upriličiti uobičajeni književni dejt, s početkom u 21 sat.

Za razliku od prošle sezone, ove je natječaj proširen što se tiče dobne granice natjecatelja te književnih kategorija kojih je sada četiri, a sve to u svrhu što zanimljivije interpretacije i konzumacije književnosti. Osim proze i poezije, ove će sezone biti i predstavljanja časopisa, ljudi i virtualnih stranica, književnih performancea, i novitet – obožavateljske proze ili FANFICTION! Osim poznatih lica nastupat će i ona manje poznata koja će se predstaviti sami ili uz pomoć prijatelja.

Uz hrvatske, bit će pisaca iz cijele regije, pa ćemo moći vidjeti kako se piše u susjednim zemljama, kakvi su njihovi časopisi i naravno, uživati u raznovrsnosti književne ponude Književnih večeri SC-a!



Sezonu će ovaj četvrtak, 9.11. u 21 sat u KLUBU SC-a, otvoriti jedan od pjesnika koji su je prošle godine i zatvorili, a riječ je o Orlanu Tusu. Osim što piše poeziju, Orlan i svira u bendu Mika Male, pa se interpretacije njegovih vlastitih pjesama pretvaraju u književno - glazbeni provod. Razlog više da dođete na otvorenje je i nezaobilazna književna slušaonica koja će, kao i uvijek, promrdati vaše bokove i natjerati vas da svoju pivu na trenutak odložite na stol.

Voditeljica večeri je, kao i uvijek, eventualistica Mirna Bačun.




Natječaj za sudjelovanje na Književnim večerima u SC-u otvoren je trajno na www.sczg.hr






<< Arhiva >>