NOVO : Sonia Wild Bićanić - 'British Travellers in Dalmatia' (Fraktura, 2006.)

četvrtak , 26.10.2006.

Sonia Wild Bićanić - 'British Travellers in Dalmatia'
engleski jezik
meki uvez
broj stranica: 176
cijena 149,00 kn

Riječ izdavača


Nova knjiga Sonie Wild Bićanić 'British Travellers in Dalmatia 1757 - 1935' u sedam poglavlja govori o britanskim piscima i putopiscima koji su od polovice 18. stoljeća do polovice dvadesetoga stoljeća posjećivali Dalmaciju i o njoj ostavljali svoje zapise, crteže...
Sonia Wild Bićanić s mnogo detalja u ovoj prekrasno opremljenoj knjizi s mnoštvom fotografija, grafika, tlocrta i skica govori o zapisima Roberta Adama, Sir J. Gardner Wilkinsona, A. A. Patona, T. G. Jacksona, Ann Bridge, te Dalmaciji i Visu za Drugoga svjetskoga rata.
Knjiga British Travellers in Dalmatia 1757 - 1935 snažan je i važan doprinos razumijevanju i shvaćanju odnosa Britanaca prema Istočnojadranskoj obali.
Ova knjiga pisana na engleskom kulturni je i povijesni vodič Dalmacijom, njezinom obalom, otocima i zaleđem, ova je knjiga nezaobilazan priručnik i polazište za svakoga tko se želi baviti Dalmacijom.

Sonia Wild Bićanić rođena je u Kenleyju, Surrey 1920. godine. Nakon školovanja i jednogodišnjeg boravka u SAD, vraća se u Veliku Britaniju 1939. na samom početku Drugoga svjetskog rata. Godine 1941. pridružila se ATS-u, a od 1942. do kraja rata radi u vojnom obrazovnom servisu. U Londonu je upoznala Rudolfa Bićanića, hrvatskog ekonomistu, s kojim se vjenčala 1945. i s njim odlazi u Zagreb, gdje živi i danas. Nakon što je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, zapošljava se na Katedri za engleski jezik i književnost, gdje radi do umirovljenja 1992. godine. Objavila je memoare Two Lines of Life - Dvije linije života, 1999. godine. Godine 2001. odlikovana je OBE-om za približavanje britanske i hrvatske kulture.



<< Arhiva >>