"Pijev život" sada i u hrvatskom izdanju

srijeda , 25.08.2004.


Nakon havarije u kojoj mu je stradala cijela obitelj šesnaestogodišnji Indijac Pi Patel našao se u čamcu za spašavanje nasred Pacifika. I to ne posve sam. Društvo mu prave zebra, hijena, orangutanica i bengalski tigar, jedine preživjele životinje iz zvjerinjaka koji je Pijev otac namjeravao preseliti u Kanadu. Zbog nesmiljenih prirodnih zakona suživot brodolomaca u ovoj minijaturnoj Noinoj arki nije potrajao. Kad su oni jači potamanili slabije, uz Pija je u čamcu ostao još samo jedan zastrašujući suputnik - tigar od dvjesto kila, zvan Richard Parker. I tu počinje čudesna, upravo halucinantna, originalno ispričana priča o preživljavanju u najsurovijim uvjetima.

Kratko nakon što smo posredstvom Marjan tiska dobili roman koji je prošle godine ovjenčan Man Bookerovom nagradom (Vernon Bog Little), zagrebačko Znanje nam donosi PIJEV ŽIVOT, roman nagrađen Bookerom 2002. godine.

Pijev život podijelio je kritičare pa ga neki uspoređuju s knjigama kao što su "Guliverova putovanja", "Robinson Crusoe" i "Starac i more", dok mu drugi odriču bitniju kvalitetu. Unatoč tome Pijev život osvojio je čitatelje širom svijeta, a sada su i hrvatski čitatelji u prilici provjeriti zašto je tomu tako...

<< Arhiva >>