srijeda, 08.07.2015.

Travanjski Kljuk

Prvi proljetni KLJUK


Na prvom ovogodišnjem proljetnom druženju sa knjigama, na travanjskom susretu bilo nas je četvero i razgovarali smo o dvije knjige:“Bum Tomica“ Silvije Šesto i „Provale mog starog“ Justina Halperna.
Knjigom „Bum Tomica“ vratile smo se u djetinjstvo. Glavni lik Tomica je „srednje“ dijete u obitelji i prepričava razne događaje iz obitelji, škole i susjedstva. Mlađi brat Darko (Piksi), starija sestra Onči i Tomica doživljavaju naizgled teške i nepremostive probleme koji su opisani na humorističan način.
Jasmina nas je upoznala sa knjigom „Provale mog starog“ Justina Halperna koja je nastala nakon što je sin mudrolije svoga oca objavio na Twitter profilu naziva – Shit My Dad Says. Vrlo brzo, njegovi tweetovi s provalama starog Halperna postaju svjetski hit; Justin je napisao ovu knjigu, a onda je osmišljena i TV serija temeljena na knjizi. Justina nakon dugogodišnje veze nogira djevojka i on se vraća u roditeljski dom i njegov otac Sam ga pokušava trgnuti iz melankolije u koju je upao nakon prekida s dugogodišnjom djevojkom.
Zanimljivo travanjsko postuskrsno druženje nastavilo se i u obližnjem ugostiteljskom objektu.
Najavljujem novi susret za utorak 5. svibnja 2015. kada se družimo sa knjigom „Gospodar muha“ Williama Goldinga. Knjigu možete usporediti s istoimenim filmom (Lord of the Flies).

Doviđenja do idućeg druženja i pozdrav od Duške

- 13:23 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Čitateljski klub je grupa čitatelja koja čita knjigu/e i nakon toga na zajedničkom sastanku raspravlja o pročitanom. Mi smo grupa koja čita jedan naslov i sastaje se prvog utorka u mjesecu. Na raspravi nas se okupi od 12 do16 članova.
Koristimo citate, propitujemo detalje, otvaramo društvena pitanja, iznosimo osobne doživljaje o pročitanom, dajemo različite interpretacije. Sastajemo se zbog: zabave, veselja i humor, stvaranja i produbljivanja prijateljstva, proširivanja čitateljskih interesa i stjecanja novih znanja, kvalitetne i opuštene komunikacije, slobodnog iskazivanja misli, maštanja…
Različite smo životne dobi, no sa istom ljubavlju prema knjizi i čitanju.