Uvod

četvrtak, 20.01.2022.

On je bio pravi vilenjak među svojim sustručnjacima, kelj među ćušpajzima, načitani seronja koji je tako krasno i rječito znao zamagliti pogled, izokrenuti riječi, zajapuriti uši, učiniti da ti obrazi odrvene od smijeha.
Kak se ono kaže, prodao bi led Eskimima.
U društvu nećeš nikada govoriti čime se on zapravo bavi, jer će nakon tog i takvog otkrivanja, svi redom i naglo početi blefirati, pozirati i prikazivati se daleko boljim nego li jesu.
Morala se zaljubiti u njega, tako je bilo suđeno.
Odrvenjeni obrazi bili su u tome presudni, jer bili su to oni dani paničnog straha, zbunjenog neiskustva i totalne blamaže.
Sestra joj je rekla: joj, pa nećeš valjda, kako te nije sram.
I ona je tako istog trena znala: ooo, itekako hoću, ooo da samo znaš!
Pa je obukla crvene duge nazuvke na tanke svilene čarape, isplela dvije stršeće pletenice i krenula s njim ljubakati da se sve prašilo!
Htjela je time primarno zapravo nekoga dobrano šokirati, spriječiti očitu pogibelj, izokrenuti jednu paradigmu, al ispalo je da je jedna zima bila manje hladna( mada su joj se tada sve redom čizme raspadale ), da su se oboje zacopali ko blesavi tinejđeri, (ali oni nekadašnji, ne današnji), da joj je puno godina poslije, jedne večeri dao do znanja kako mu je i s koliko suptilnosti dozvolila da bude sve ono što jest i spasila mu brak i obitelj od očitog raspadanja svojim čudnovatim i nesvakidašnjim smislom za ljubav.
Ostavila ga je bez velike drame, u samo jednoj rečenici, zbog čega je on završio s gripom u bolnici na infuziji, a ona se mjesecima zagrcavala u autobusu od prigušenog plača, no ostali su srodni u nevjerojatnim životnim situacijama.
To ostavljanje ostavilo je traga, nešto poput prevelike osjetljivosti na tuđu bol ili potrebitost.
I bilo je neophodno za sve ono što su kasnije
morali dati ljudima koji su im ulazili u život.

I za sve ono divno prijateljstvo..

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.