18

nedjelja

srpanj

2010

nepalska sretna mantra

Nepalska Sretna MantraUPUTE ZA ŽIVOT1. Imaj na umu da su velika ljubav i veliki uspjesi spojeni s velikim rizicima!2. Kada gubiš, nemoj izgubiti pouku koju možeš iz toga izvući!3. Slijedi tri RS:

a) "respect" (poštovanje) prema sebi,

b) "respect" (poštovanje) prema drugima i

c) "responsability" (odgovornost) za svoje postupke.4. Upamti! Ako ne dobiješ ono što želiš, ponekad je to čudesan udarac sreće.5. Uči pravila tako da znaš kako ih na kraju usvojiti!6. Nemoj dozvoliti da zbog malog nesporazuma izgubiš prijateljstvo!7. Kad shvatiš da si pogriješio, odmah poduzmi korake da to ispraviš!8. Provedi svaki dan neko vrijeme sam!9. Budi otvoren za promjene, ali nemoj izgubiti svoje vrijednosti!10. Zapamti da je šutnja ponekad najbolji odgovor!11. Atmosfera ljubavi u Tvojoj je kući temelj Tvog života.12. Podijeli svoje znanje! To je put da postaneš besmrtan.13. Jednom godišnje idi gdje nisi bio nikad prije!14. Zapamti da je najbolji odnos onaj u kojem vaša ljubav jednoga za drugo prekoračuje vaše potrebe jednoga za drugim!15. Prosudi svoj uspjeh po onome čega si se morao odreći da bi ga postigao!16. Uživaj svom predanošću u ljubavi i umijeću kuhanja!17. Daj ljudima više nego što očekuju i čini to rado!18. Nauči svoje omiljene stihove napamet!

19. Ne vjeruj svemu što čuješ, ali daj što imaš!20. Ako kažeš "volim Te" budi iskren!21. Kada nekome kažeš "žao mi je", gledaj ga u oči!22. Budi bar šest mjeseci zaručen prije nego se oženiš!23. Vjeruj u ljubav na prvi pogled!24. Nemoj se smijati snovima drugih ljudi!25. Voli duboko i strasno! To Te može povrijediti, ali je jedini način da živiš punim životom!26. U sukobu se bori fer! Ne upotrebljavaj ružne riječi!27. Ne cijeni čovjeka po njegovim rođacima!28. Govori polako, ali misli brzo!29. Kada Ti postave pitanje na koje ne želiš odgovoriti, nasmiješi se i pitaj "Zašto pitaš"?30. Nazovi svoju majku!31. Kaži "na zdravlje" kada netko kihne!32. Kad postaneš svjestan svoje pogreške, priznaj je i uči iz nje, za svoju budućnost.33. Smij se dok telefoniraš! Osoba s kojom razgovaraš čut će to u Tvom glasu.34. Vjenčaj se s osobom s kojom rado razgovaraš! Kad ostariš ova će se sposobnost isplatiti kao i sve druge.35. Čitaj više knjiga i gledaj manje TV!36. Živi dobrim i časnim životom! Kada ostariš, moći ćeš se osvrnuti i još jednom uživati u životu.37. Imaj povjerenja u Boga, ali zaključaj auto!38. Vrlo je važno imati atmosferu punu ljubavi. Učini sve što možeš da stvoriš miran i harmoničan dom.39. Govori o sukobima s ljudima koji su Ti dragi, imaj na umu samo trenutnu situaciju.40. Ne govori o prošlosti!41. Ne zaboravi čitati između redova!42. Podijeli svoje znanje tako da možeš drugima pomoći da napreduju!43. Budi brižljiv prema našem planetu!44. Moli se, jer molitva ima neprocjenjivu moć!45. Ne prekidaj nikoga dok Te hvali!46. Staraj se o vlastitom životu!47. Ne vjeruj nikome tko Te ne gleda u oči dok Te ljubi!48. Ako zarađuješ mnogo novaca, upotrijebi ga da drugima za život pomogneš! Ovo je najveća korist koja se od novca može imati.49. Imaj na umu da je Tvoj karakter tvoja SUDBINA!Ja također znam da se snovi zaista ostvaruju i šaljem Ti moje najbolje želje.

DALAY LAMA

__________________________________________________________________________

I naravno, proslijedi ovu MANTRU svima za koje misliš da im je sreća potrebna, ili da je zaslužuju.


15

četvrtak

srpanj

2010

pismo žene ženi
Mirjana, na žalost odlično te razumijem.A razumijem te jer sam prošla isti psihički teror kao ti sa vrlo sličnom osobom. Ne možeš zamisliti što mi je radio, a pri tome djecu nije štedio. Tako je. To su psihopati-narcisoidne osobe, glumci, slatkorječivci. Njih mogu prepoznati samo psihijatri, ili oni koji su sa takvima živjeli.Na žalost, imamo slična iskustva, ali eto ja sam imala "sreću" da je na mog bivšeg muža, zgodnog šarmera bez pokrića naletila jedna jadnica koja je u njemu vidila Boga i napravila je sve što je bilo u njenoj moći da ga dobije a ja sam mu velikodušno "pustila" da ode. Najgore je bilo ono vrijeme dok je s njom ljubakao, a to je bilo par godina našeg braka, i nije se mogao odlučiti. Tad me je najstrašnje maltretirao, govorio je okolo ljudima da sam psihički nestabilna i vodio je malu kod psihologa jer da joj ja štetim..mislim nema ti svrhe sve ovo govoriti, ali želim ti istaći sa kako sličnom vrstom smo imale posla, a ti još imaš.NIje on mene volio, pa da mu je zato bilo stalo do braka, a niti zbog djece, nego je smišljao kako da se izvuče iz braka a da pred ljudima okrivi mene.Da on koji je godinama imao ljubavnicu na kraju ispadne "žrtva".
Kad je došlo do razvoda jer mu je ljubavnica ostala trudna, on je djeci objasnio da se od mene rastaje jer sam lijena i stalno se svađam.
Dobro je da držiš glavu u zraku, dobro je da izlaziš iz kuće i ne pokazuješ koliko ti škodi,s njime nema razgovora ni dogovora, jer u njemu nema saosjećanja ni razumijevanja.
Toplo ti preporučam knjige "Moralno zlostavljanje", zatim "Ljudi laži", zatim "Zašto se sve vrti oko tebe?", pa "Manipulatori su među nama".
Ima dosta tih knjiga i sve one opisuju tu vrsu ljudi. Oni su jednostavno - ZLI.
Jedino s čime se može na njih utjecati je kada ih dobro zastrašiš. Na primjer boje se sramote, da se ugrozi ona lijepa slika koju su o sebi stvorili pred drugima.
Mislim da ti je jako teško i da si pod strašnim pritiskom, a teško ti je i zbog malog. I to razumijem jer i moj mali je trapavko i još sada od 13 godina ima govorne smetnje.
Moj mali je pretrpio strah još u maternici jer me bivši muž jako maltretirao u trudnoći.Mali mi je jako napet, stalno je pod stresom, strašljiv je i stalno na nekom oprezu, a bila su ga djeca dosta i maltretirala iako je i on krupan, no i ja radim na tome da u njemu razvijem zdravo samopoštovanje i mislim da u tome dosta uspijevam.

A baš jutros sam rekla svojoj djeci, ne daj Bože da vas je vaš otac odgajao, oboje biste bili ludi. Jer on bi njih izludio isto kao tvoj muž malog Marka, samo što je moj bio i fizički agresivan pa ih je i tukao. Mali ga se je sve donedavno strašno bojao, a i sad ga se boji, ali ipak manje. Hvala Bogu, kako djeca rastu, pogotovo muškići, ipak oni shvate neke stvari, strpi se još malo, pa ćeš vidjeti kako on više neće moći malog maltretirati jer će mu se mali suprotsdtaviti kad mu malo prorade hormoni u pubertetu.
A onda će i tebi biti lakš.
Znam da ti nisam puno pomogla, ali jedno ti garantiram- jako jako dobro te razumijem jer sam to prošla na vlastitoj koži.

03

subota

srpanj

2010

slije za prije


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

slije za prije
[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

slije za prije


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.