30

ponedjeljak

studeni

2009

emocionalni vampir-kopirano sa bloga saanjaa

EMOCIONALNI VAMPIR priča druga

Još jedan koji od vas može na najbolji i najbrži način učiniti šupendaru je - emocionalni vampir. O šupendarama smo već saznali tko su, a sada trebamo prepoznati vampira.
Dakle, On hipnotizira lažima, narcisoidan do bola, izigrava žrtvu, kontrolira, kritizira, paranoičan je i razdvaja prijatelje.

Koliko puta ste ga sreli? Ili mislite da niste?!?

Ugriz emocionalnog vampira odiše neslućenim slastima, jer se u početnoj fazi približavanja, u svemu pokušava dokazati kao vaš najbolji izbor. I dok vi sanjarite, on lagano šilji svoje očnjake...

Emocionalni vampir očekuje savršenu ljubav bez uzvraćanja sa svoje strane. Ima poremećaj u percepciji i interpretaciji sebe, drugih i događaja, ima poremećaj u emocionalnom reagiranju, u interpersonalnim odnosima, u kontroliranju impulsa.
Sebe smatra posebnim, jer na svijet gleda drugačije nego ostali ljudi.
Mi žene to volimo... Biti osvojene, osjećati da smo nekog impresionirale, biti Njemu posebne....a sve to je kod njega tek uvertira za svoj niski interes. Koja se od nas ne bi prepustila nekome drugačijem i nesvakidašnjem? To je postala već evolucijska kategorija...vampirski patrijarhat...

Njihov izgled spolja je sasvim normalan, glume čak i skromnost povremeno, ali uvijek su zapravo u lovu na ljudski plijen, pikiraju na isisavanje vaših emocija, raduju se svom emocionalnom zlostavljanju/kontroli nad vama...U tim trenutcima su vam čak u stanju reći i da su u vas zaljubljeni ili vas vole...

Emocionalni vampir nema ništa zajedničko s fer ponašanjem i poštenjem. Traži nezrelog partnera i nedostižan cilj. Ako ste takvi, lak ste plijen.
On zahtijeva apsolutnu i neograničenu pozornost. Želi ugodan i uzbudljiv život u koji će vas uvući na sve moguće načine da se osjećate kraljevski i počašćeno.

Izvana izgleda odraslo, a iznutra je malo dijete i nezrelost mu omogućuje da se ponaša bez razmišljanja je li nešto dobro ili zlo i kako to utječe na osjećaje drugih.
Na vas gleda kao izvor zadovoljavanja svojih potreba (nije nužno sex), a ne kao ljudsko biće s vlastitim potrebama i emocijama, jer svoje potrebe smatra važnijim od tuđih.
Pravila njegovog ponašanja vrijede za sve koji su s njim, a sebe u svemu smatraju nedužnima i ta pravila za njega ne vrijede.
Sve što žele moraju i odmah dobiti, a ako se to ne dogodi, pobjesne pa su u stanju danima duriti se, inatiti i prkositi dokle god ne popustite. Ukoliko vi na nešto od njega nastojite, mrtav je hladan ---- pa ipak je on vampir, ne?

Nema pomoći ni bijelim lukom, ni suzama, ni čarobnim napitcima, ni kolcem u srce (jer oni srce nemaju)

Ukoliko postoji volja, ovakav odnos se može promijeniti, međutim beskonačno pokušavanje ukoliko druga strana nema volje, neće pomoći. Stoga je jedino rješenje ponekad zauvijek zatvoriti vrata i više im ne dopustiti ulazak u život.

Naglašavam da ovaj tekst nije do kraja moj, no potrebno je bilo uobličiti ga za upozorenje onima koje ugriz tek čeka. Čuvajte se drage moje, izbor ovakvog iskustva je na vama... :-)

25

srijeda

studeni

2009

draga mi ova pisma

miljacka

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.